Οι πωλήσεις smartphone μειώθηκαν κατά 9%, καθώς η Samsung και η Apple εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά

Νέα στοιχεία που κοινοποίησε η εταιρεία αναλυτών Canalys αποκαλύπτουν ότι οι πωλήσεις smartphone μειώθηκαν κατά 9% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Samsung εξασφάλισε την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 21%, ακολουθούμενη από την Apple με 17%.

Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους οι δύο είναι επί του παρόντος οι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες στην αγορά smartphoneείναι αρκετά διαφορετικοί. Η Samsung, για παράδειγμα, έφτασε στην κορυφή των charts χάρη στη σειρά Galaxy A, ένα low-end smartphone.

Η Apple, από την άλλη πλευρά, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση χάρη στην premium σειρά iPhone 13, καθώς τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι ολόκληρη η σειρά συνέχισε να είναι σε υψηλή ζήτηση.

Η Canalys, ωστόσο, λέει ότι το ενδιαφέρον για πιο προσιτά smartphone αυξάνεται σημαντικά και αυτός είναι ο λόγος που το Galaxy A απέδωσε τόσο καλά.

Ο Runar Bjørhovde, αναλυτής έρευνας στην Canalys, αναφέρει πως οι εταιρείες αντιμετώπισαν υποτονική ζήτηση και η συσσώρευση αποθεμάτων είχαν ως αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να “επαναξιολογήσουν το χαρτοφυλάκιό τους” για το υπόλοιπο του 2022.

Η Canalys λέει ότι οι ελλείψεις εξαρτημάτων αργά αλλά σταθερά εξαφανίζονται και οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphone αναμένεται να επικεντρωθούν περισσότερο στο μάρκετινγκ για να πουλήσουν μεγάλες πωλήσεις ενόψει της εορταστικής περιόδου.

«Η πτώση της ζήτησης προκαλεί μεγάλη ανησυχία για ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού smartphone», δήλωσε ο αναλυτής της Canalys, Toby Zhu. «Ενώ οι προμήθειες εξαρτημάτων και οι πιέσεις κόστους μειώνονται, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες όσον αφορά τα logistics και την παραγωγή, όπως οι αυστηρότεροι νόμοι για τις εισαγωγές και τελωνειακές διαδικασίες ορισμένων αναδυόμενων αγορών που καθυστερούν τις αποστολές».

Back To Top