Η Microsoft προειδοποιεί ότι πλησιάζει το τέλος των Windows 8.1

Η Microsoft εξέδωσε μια δημόσια ανακοίνωση σχετικά με τα Windows 8.1, καθώς το λειτουργικό σύστημα πλησιάζει στο τέλος της υποστήριξης και ως εκ τούτου δεν θα λαμβάνει πλέον περαιτέρω ενημερώσεις ασφαλείας.

Σε μια συμβουλευτική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η Microsoft λέει στους χρήστες να αρχίσουν ήδη να εξετάζουν τη μετάβαση σε μια νεότερη έκδοση των Windows και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό λόγω περιορισμών στο hardware, η αγορά μιας νέας συσκευής που μπορεί να εκτελεί Windows 11 είναι η καλύτερη επιλογή.

«Σαν υπενθύμιση, τα Windows 8.1 θα τελειώσουν την υποστήριξη στις 10 Ιανουαρίου του 2023, οπότε δεν θα παρέχεται πλέον τεχνική βοήθεια και ενημερώσεις λογισμικού. Εάν έχετε συσκευές με Windows 8.1, συνιστούμε να τις αναβαθμίσετε σε μια πιο τρέχουσα, εν λειτουργία και υποστηριζόμενη έκδοση των Windows. Εάν οι συσκευές δεν πληρούν τις τεχνικές απαιτήσεις για την εκτέλεση μιας πιο πρόσφατης έκδοσης των Windows, σας συνιστούμε να αντικαταστήσετε τη συσκευή με μια που υποστηρίζει τα Windows 11», εξηγεί η Microsoft.

Η Microsoft συνήθως εκδίδει ενημερώσεις ασφαλείας μετά το τέλος της υποστήριξης ως μέρος του λεγόμενου προγράμματος Extended Security Update (ESU), αλλά όσον αφορά τα Windows 8.1, η εταιρεία δεν θα κυκλοφορήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Με άλλα λόγια, μόλις τα Windows 8.1 φτάσουν στο τέλος της υποστήριξης, έχουν σχεδόν χαθεί οριστικά, επομένως οι εταιρείες δεν θα είχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση.

«Η Microsoft δεν θα προσφέρει πρόγραμμα Extended Security Update (ESU) για τα Windows 8.1. Η συνέχιση της χρήσης των Windows 8.1 μετά τις 10 Ιανουαρίου του 2023 μπορεί να αυξήσει την έκθεση ενός οργανισμού σε κινδύνους ασφαλείας ή να επηρεάσει την ικανότητά του να τηρεί τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης», λέει η Microsoft.

Περιττό να πούμε ότι μόλις τελειώσει η υποστήριξη των Windows 8.1 και δεν θα αποστέλλονται πλέον νέες ενημερώσεις ασφαλείας, το λειτουργικό σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά σε όλες τις συσκευές όπου είναι εγκατεστημένο. Ωστόσο, η έλλειψη ενημερώσεων ασφαλείας δημιουργεί αυξημένους κινδύνους ασφαλείας, καθώς οι ευπάθειες που βρέθηκαν θα παρέμενουν ανεπίλυτες.

Back To Top