Το Google Chrome παραμένει ο βασιλιάς των προγραμμάτων περιήγησης

Η μάχη του προγράμματος περιήγησης έχει γίνει πολύ πιο σκληρή από τη στιγμή που η Microsoft κυκλοφόρησε εκ νέου τον Microsoft Edge που τροφοδοτείται από τη μηχανή Chromium, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το Google Chrome είναι έτοιμο να εγκαταλείψει την ηγετική θέση.

Τα δεδομένα που παρέχονται από την εταιρεία StatCounter για τον Μάρτιο του 2022 δείχνουν ότι το Chrome εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς των προγραμμάτων περιήγησης για σταθερούς υπολογιστές με μερίδιο τουλάχιστον 67,29%.

Με άλλα λόγια, ο Chrome τρέχει σε σχεδόν 7 στους 10 υπολογιστές παγκοσμίος, και αυτό είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, ειδικά επειδή οι περισσότεροι από αυτούς τους υπολογιστές χρησιμοποιούν Windows.

Τα Windows διαθέτουν είτε τον Internet Explorer (σε παλιές εκδόσεις) είτε τον Microsoft Edge (σε νεότερες εκδόσεις) ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, επομένως 7 στους 10 χρήστες εγκατέλειψαν την εφαρμογή της Microsoft και χρησιμοποίησαν το Google Chrome.

Ο Firefox είναι πλέον τέταρτος στα διαγράμματα

Από την άλλη πλευρά, η σύγχρονη έκδοση του Microsoft Edge κερδίζει επίσης ενδιαφέρον. Όπως παρατήρησε επίσης η ιστοσελίδα neowin.net ο Edge είναι πλέον το δεύτερο πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές με μερίδιο 9,65%. Είναι προφανώς πολύ μακριά από το να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Google Chrome, αλλά από την άλλη πλευρά, έχει ήδη καταφέρει να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές Firefox και Safari.

Σε αυτό το σημείο, το Safari συνεχίζει να είναι η τρίτη πιο δημοφιλής επιλογή με μερίδιο 9,56%, ενώ ο Firefox είναι μόλις τέταρτος στα γραφήματα με 7,57%. Η Opera είναι πολύ πίσω με 2,81%.

Αξίζει να τονιστεί, ωστόσο, ότι το Safari εγκαθίσταται μόνο σε macOS, καθώς δεν προσφέρεται πλέον έκδοση Windows. Το μερίδιο αγοράς της δείχνει ότι οι περισσότεροι χρήστες της Apple μένουν με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και δεν εγκαθιστούν εναλλακτικές λύσεις τρίτων όπως το Google Chrome και ο Microsoft Edge.

Back To Top