thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  » Νέα θέματα forum

   » Τυχαία θέματα

    Paulos

    Από τα Windows στο Linux είναι πραγματικά τόσο δύσκολο;

    Ξεκίνησε από: Paulos, αναρτήθηκε στις 01/04/2020
    Το Linux έχει από καιρό θεωρηθεί αξιόλογη εναλλακτική λύση των Windows και δεν είναι μυστικό ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι πραγματοποίησαν πραγματικά τη μετάβαση στον κόσμο του ανοιχτού κώδικα για διάφορους λόγους, ξεκινώντας από την επιθυμία για ένα εντελώς ελεύθερο λειτουργικό σύστημα και τελειώνοντας με την αναζήτηση αυξημένης ασφάλειας.

    Κρίνοντας από τα στατιστικά στοιχεία που παρέχουν οι ερευνητικές εταιρείες κάθε μήνα, ωστόσο, ο κόσμος του Linux δεν επωφελείται αναγκαστικά από αυτή τη μετάβαση από τα Windows.

    Τον Μάρτιο, για παράδειγμα, τα Windows είχαν παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 89,21%, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν 9 στους 10 υπολογιστές λειτουργούσαν από το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Για λόγους σύγκρισης, το Linux εξασφάλισε μερίδιο αγοράς 1,36%, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε καν 1 υπολογιστήςστους 10 ήταν στο Linux.

    Αλλά αφήνοντας κατά μέρος αυτά τα στατιστικά στοιχεία, δεν είναι μυστικό ότι πολλοί από εκείνους που είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στον κόσμο του Linux είναι οι πρώην χρήστες των Windows. Και ταυτόχρονα, είναι επίσης πολύ γνωστό ότι μερικοί από τους χρήστες του Windows community με συστήματα Windows εξετάζουν επίσης τη μετάβαση στο Linux.

    Ορισμένοι από αυτούς που τελικά δοκιμάζουν το Linux, ωστόσο, επανέρχονται στα Windows, συνήθως μόνο λίγες μέρες μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος στις συσκευές τους. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων hardware και λογισμικού που δεν ξέρουν πώς να διορθώσουν ή απλά μιας εμπειρίας που δεν είναι απαραίτητα οικεία.

    Ένα post στο reddit όπου οι χρήστες συζητούν τους λόγους για να επιστρέψουν στα Windows έχει ξεκινήσει και οι χρήστες του μοιράζονται τις ιστορίες τους σχετικά με τη μετάβαση στο Linux, πολλοί εξηγούν ότι η προσκόλληση με τη Microsoft δεν είναι τόσο κακή, παρά τα πράγματα που τους ωθούσαν σε εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα, όπως υπηρεσίες τηλεμετρίας.

    "Οι εμπειρίες μου με το Linux κατέληγαν πάντοτε να ξοδεύω ώρες απλώς προσπαθώντας να δουλέψω τα βασικά πράγματα. Mint: γιατί το trackpad μου είναι ασταθές; Ubuntu : γιατί δεν συγχρονίζεται το ημερολόγιό μου; Γιατί η εικόνα της επιφάνειας εργασίας εξακολουθεί να εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος; KDE γιατί τα windows + d δεν με μεταφέρουν στην επιφάνεια εργασίας; Pop os: γιατί δεν εμφανίζεται η γραμμή εργασιών μου; Πώς μπορώ να αποκτήσω chromium για να αντιδράσω στις χειρονομίες; Αυτά είναι μόνο μεμονωμένα παραδείγματα αλλά πάντα καταλήγω σε αυτά τα φόρουμ με απαντήσεις από το 2017 όπου εισάγω τυχαίους κωδικούς τερματικών, εγκαθιστώντας πακέτα που δεν έχω ιδέα τι κάνουν και προσεύχομαι ότι λειτουργεί. Απλώς εξαντλείται όταν χρειάζομαι πράγματα για να δουλέψω ", εξηγεί ο αρχάριος στο post.

    Με την πρώτη ματιά, πολλοί από τους χρήστες που επιστρέφουν στα Windows απλά δεν δίνουν αρκετό χρόνο στο Linux και αναμένουν μια απλή εμπειρία. Και φυσικά, ορισμένοι αναμένουν ότι το Linux θα λειτουργήσει παρόμοια με τα Windows, κάτι που προφανώς δεν είναι δυνατό από κάθε άποψη για διάφορους λόγους.

    "Έχω δοκιμάσει πολύ σκληρά για να ξεφύγω από τα Windows αλλά απλά δεν μπορώ ... Το gaming είναι πολύ σημαντικό στη ζωή μου και το Linux (παρά τις εξαιρετικά αυξημένες δυνατότητες του παιχνιδιού τα τελευταία 2 χρόνια) απλά δεν υπάρχει ακόμα. Επίσης, κάποια βασικά πράγματα όπως οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι που δεν συνδέονται αυτόματα όταν ενεργοποιείτε ο υπολογιστή. Βασικά πράγματα που με ενοχλούσαν πολύ ", λέει κάποιος.

    Έτσι, στο τέλος της ημέρας, η μετάβαση από τα Windows σε Linux και στη συνέχεια πίσω στα Windows θα μπορούσε να εξηγήσει στην πραγματικότητα το μερίδιο αγοράς παραπάνω. Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι μετακινούνται στο Linux, πολλοί επιστρέφουν μαθαίνοντας να δεχτούν τα μειονεκτήματα του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

    Μετάφραση άρθρου από το thegreeksenergy.com

    Πηγή: softpedia.com


    Σχόλια

    Κανένα σχόλιο.


    Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

    Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Μοιραστείτε αυτό το θέμα

    Url
    BBcode
    HTML

    Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης