thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Απαντήσεις σε αυτό το θέμα

  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Paulos

  Paulos
  WebMaster

  Επιστροφή στην κορυφή
  Προγράμματα στα Windows 10+ που πρέπει να απεγκαταστήσετε Window17

  Με τα χρόνια τα Windows έχουν μία πλούσια συλλογή από λογισμικά που υπάρχουν στο διαδίκτυο και πιθανώς πολλά από αυτά τα προγράμματα να τα έχετε εγκαταστήσει στο λειτουργικό σας σύστημα.

  Ελπίζουμε ότι χρησιμοποιείτε μερικά από τα καλύτερα λογισμικά για Windows, αλλά υπάρχει μια άλλη πλευρά. Πολλοί άνθρωποι διατηρούν περιττό λογισμικό εγκατεστημένο στα συστήματά τους. Ορισμένα προγράμματα είναι απλά ξεπερασμένα ή πλέον κακόβουλα.

  Έτσι σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε ποιες εφαρμογές των Windows θα πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα.

  Πώς να ελέγξετε τα προγράμματά σας

  Δεν είστε σίγουροι πώς να ελέγξετε τα εγκατεστημένα προγράμματα στο σύστημά σας; Είναι εύκολο! Για τα Windows 7 και πάνω, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και πληκτρολογήστε Προγράμματα και δυνατότητες. Αυτό θα ανοίξει τη λίστα Προγραμμάτων σας, όπου μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα που είναι εγκατεστημένα στο σύστημά σας.

  Για να καταργήσετε ένα κομμάτι λογισμικού, απλώς κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης. Ανάλογα με το λογισμικό, μπορεί να απεγκατασταθεί αμέσως ή να σας ζητήσει να προχωρήσετε μέσω ορισμένων πλαισίων διαλόγου. Αυτή η μέθοδος θα πρέπει να λειτουργεί καλά για τους περισσότερους χρήστες, αλλά εάν διαπιστώσετε ότι πρέπει να απεγκαταστήσετε πολλά λογισμικά, ρίξτε μια ματιά στην εφαρμογή Bulk Crap Uninstaller

  1. Microsoft Silverlight

  Μια φορά κι έναν καιρό, έχοντας μια ποικιλία από browser plug-ins ήταν απαραίτητο να έχετε μια ομαλή εμπειρία. Σε ένα ιστότοπο για να τρέξετε κάποιο βίντεο χρειαζόταν Flash, Java και το Silverlight. Αυτός έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και καθώς τα μη ασφαλή plugins συνεχίζουν να είναι περιττά.

  Το Microsoft Silverlight ήταν ένα είδος εναλλακτικής λύσης για το Flash και χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση της υπηρεσίας Netflix στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ωστόσο, πολύ λίγες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν το Silverlight αυτές τις μέρες και οι ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας θα το υποστηρίξουν μόνο μέχρι το τέλος της ζωής τους το 2021. Ούτε το Chrome ούτε ο Edge το υποστηρίζουν και είναι απίθανο να μην βρούμε ποτέ έναν ιστότοπο που να το χρειάζεται σήμερα.

  2. Γραμμές εργαλείων

  Κάποιες γραμμές εργαλείων χρησιμοποιούνται για να μολύνουν προγράμματα περιήγησης, εκδόσεις του Chrome και άλλων προγραμμάτων περιήγησης έχουν βελτιωθεί για την παρεμπόδιση. Αλλά ίσως εξακολουθείτε να τρέχετε μία από αυτές τις άχρηστες γραμμές εργαλείων. Εκτός από τη σπατάλη χώρου στην οθόνη, επιβραδύνουν την ταχύτητα του προγράμματος περιήγησης και αναπαράγουν ήδη τις λειτουργίες του προγράμματος περιήγησης, όπως συντομεύσεις και αναζήτηση στο Google.

  Ρίξτε μια ματιά στη λίστα προγραμμάτων σας για γραμμές εργαλείων, όπως το Bing Bar, το Google Toolbar για το Internet Explorer, Ask Toolbar, Yahoo! Toolbar, ή το Babylon Toolbar.. Αν βρείτε κάποιο από αυτά, διαγραφή. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το πρόγραμμα περιήγησής σας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν καθαριστεί πλήρως.  3. PC Cleaners

  Πολλοί χρήστες έχουν εγκαταστήσει (ή έχουν εγκατασταθεί κατά λάθος) μια εφαρμογή καθαρισμού PC κάποια στιγμή. Η πλειοψηφία αυτών των προϊόντων κυμαίνονται από άχρηστα έως επιβλαβή, καθώς τα καθαριστικά μητρώου δεν βελτιώνουν καθόλου τις επιδόσεις των Windows. Αν βρείτε το MyCleanPC, PC Cleaner 5000 ή Advanced Windows Cleaner στην εγκατεστημένη λίστα σας, θα πρέπει να τα αφαιρέσετε.

  Για να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας πραγματικά, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό ενσωματωμένων εργαλείων των Windows και αξιόπιστου λογισμικού για να αφαιρέσετε με ασφάλεια τα αρχεία που δεν χρειάζεστε.

  4. Java

  Η Java είναι ένα runtime που περιλαμβάνει δύο συνιστώσες: την Java στην επιφάνεια εργασίας, που βρίσκεται κάτω από τα Προγράμματα και τις λειτουργίες στα Windows και το plug-in Java για προγράμματα περιήγησης. Αν και πολύ πιο γνωστό από το Silverlight, η Java είναι παρόμοια, καθώς η χρήση της πέφτει σταθερά. Πέρυσι, ο Chrome διέκοψε την υποστήριξη για την Java.

  Για πολύ καιρό, πολλοί άνθρωποι διατηρούσαν την Java εγκατεστημένη, λόγο του Minecraft. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πλέον, καθώς το παιχνίδι περιλαμβάνει τώρα τη δική του έκδοση Java bundled in. Έχουμε συζητήσει τα προβλήματα με τη Java σε Mac και πολλά από τα θέματα αφορούν επίσης τα Windows.

  Αν δεν είστε προγραμματιστής Android ή χρησιμοποιείτε άλλο εξειδικευμένο λογισμικό που βασίζεται σε Java, όπως MATLAB, LibreOffice Base ή PDF Split and Merge, μπορείτε να απεγκαταστήσετε την Java και πιθανώς να μην παρατηρήσετε ποτέ κάποια διαφορά.

  5. Windows 10 Modern Apps Bloatware

  Θα σκεφτόσαστε ότι η καταπολέμηση του κατασκευαστή bloatware ήταν αρκετά ενοχλητική, αλλά η Microsoft το έχει συμπεριλάβει και στα Windows 10, επίσης. Έρχεται με τη μορφή των σύγχρονων εφαρμογών, αλλά ευτυχώς μπορεί εύκολα να απεγκατασταθεί.

  Ορισμένες από τις προεπιλεγμένες σύγχρονες εφαρμογές, όπως το Xbox και ο Καιρός, είναι χρήσιμες σε μερικούς ανθρώπους, αλλά όχι σε άλλους. Επίσης το Get Office και το Candy Crush Saga, είναι άχρηστα αρχεία (junk files) και πρέπει να αφαιρεθούν από όλους.

  6. Skype Click to Call

  Πιστεύετε ότι η Microsoft θα γνωρίζει το θέμα των προγραμμάτων που εγκαθιστούν επιπλέον ανεπιθύμητα άχρηστα αρχεία (junk files), αλλά είναι πραγματικά ένοχοι για αυτό το ζήτημα με το Skype. Η εγκατάσταση του Skype σας δίνει όχι μόνο το βασικό πρόγραμμα (το οποίο είναι ένα ωραίο εργαλείο), αλλά συχνά φέρνει το Skype Toolbar και το Skype Click to Call.

  Το Click to Call σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε κλικ σε αριθμούς τηλεφώνου στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να τους καλέσετε με το Skype. Ωστόσο, αν δεν έχετε κάνει το Skype την κύρια τηλεφωνική γραμμή σας, πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ αυτές τις δυνατότητες, καθώς οι κλήσεις συχνά κοστίζουν χρήματα. Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτό το πρόσθετο λογισμικό και το Skype θα συνεχίσει να λειτουργεί καλά.

  7. QuickTime

  Πριν από μερικούς μήνες, το QuickTime θα έπεφτε στο ίδιο στρατόπεδο με το Silverlight - ένα παλιό εργαλείο που μόλις καταργήθηκε. Ωστόσο, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Trend Micro δημοσίευσε μια προειδοποίηση ότι το QuickTime για Windows έχει σημαντικά προβλήματα ασφάλειας που η Apple φαινομενικά δεν σχεδιάζει να καθορίσει. Έτσι, δεν υπάρχει πλέον λόγος να κρατήσετε το QuickTime. Το iTunes δεν βασίζεται σε αυτό. Εάν χρειάζεστε να ανοίξετε μια συγκεκριμένη μορφή βίντεο χρησιμοποιήστε το δωρεάν VLC Media Player.  8. Shockwave Player

  Το Adobe Flash Player σιγά σιγά "πεθαίνει", αλλά η ευρεία χρήση του για τα βίντεο και τα παιχνίδια σημαίνει ότι είναι ακόμα ενεργό να το κρατήσετε προς το παρόν. Το Adobe Shockwave Player είναι ένα διαφορετικό εργαλείο και δεν είναι απαραίτητο να το έχετε.

  Το Shockwave Player σας επιτρέπει να προβάλετε περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με το Adobe Director, το οποίο δεν είναι τόσο κοινό όσο το Flash content. Μπορείτε να αφαιρέσετε το Shockwave και πιθανότατα δεν θα συναντήσετε τίποτα που το χρειάζεται. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα προγράμματα περιήγησης, όπως ο Firefox, εμφανίζουν το Flash Player ως "Shockwave Flash" - δεν θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε αν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Flash.

  Για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, τα παραπάνω προγράμματα δεν είναι απαραίτητα επειδή δεν εξυπηρετούν κάποια χρήσιμη λειτουργία ή είναι ξεπερασμένα. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πρέπει να καταργήσετε το αντίστοιχο πρόγραμμα, επειδή μπορείτε πάντα να το εγκαταστήσετε ξανά, αν χρειαστεί.


  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης