thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  » Νέα θέματα forum

   » Τυχαία θέματα

    Paulos

    Η δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να ελέγξει γρήγορα αν ο υπολογιστής σας είναι ευάλωτος σε Meltdown και Spectre

    Ξεκίνησε από: Paulos, αναρτήθηκε στις 11/01/2018
    Άμεσος έλεγχος ευπάθειας για Spectre και Meltdown

    Οι τρύπες ασφαλείας Meltdown και Spectre σε όλους τους σύγχρονους επεξεργαστές έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στις ειδήσεις. Με το Ashampoo Specter Meltdown Checker CPU, μπορείτε να προσδιορίσετε με το πάτημα ενός κουμπιού εάν το συστήμά είναι ευάλωτο. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τον έλεγχο της Microsoft που συνήθως απαιτεί σύνθετες εισόδους και εργασία διαμόρφωσης πριν δείτε τα αποτελέσματα. Το Ashampoo Specter Meltdown CPU Checker το κάνει για σας και ελέγχει και τους δυνητικούς φορείς επίθεσης. Εάν επηρεάζεται το σύστημά σας, το πρόγραμμα θα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας του υπολογιστή σας. Το Ashampoo Spectre Meltdown CPU δεν απαιτεί εγγραφή ή εγκατάσταση για να τρέξει.

    Τι μπορείτε να κάνετε εάν επηρεάζεται το σύστημά σας;

    Αρχικά: μείνετε ψύχραιμοι. Μέχρι τώρα, καμία επίθεση βασισμένη στα Spectre/Meltdown δεν έχει αναφερθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα ενημερωμένο το σύστημά σας. Παρόλο που τα ζητήματα σχετίζονται με το υλικό, οι κατασκευαστές προωθούν τις ενημερώσεις λογισμικού για να μετριάσουν τις ευπάθειες.

    Η συμβουλή μας για σας:

    Εγκαταστήστε πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows. Εάν απενεργοποιήσατε τις αυτόματες ενημερώσεις, ενεργοποιήστε τις ξανά στις ρυθμίσεις του Windows Update μέσω του πίνακα ελέγχου. Σημαντικό: ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς αποτρέπουν την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows. Εάν αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα, ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε ή να απεγκαταστήσετε προσωρινά τα προγράμματα που επηρεάζονται.

    Ενημερώστε τα προγράμματα περιήγησης


    Ιδιαίτερα η ευπάθεια του Spectra μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω των περιηγητών (browsers). Οι ενημερώσεις των περιηγητών ενδέχεται να το αποτρέψουν αυτό. Οι χρήστες των περιηγητών βασισμένων στο Chromium (όπως τα Chrome, Opera ή Vivaldi) θα πρέπει να επιτρέψουν την επιλογή "Strict site isolation" σύμφωνα με τη Google. Για να το κάνετε αυτό, εισάγετε "chrome://flags/#enable-site-per-process" στη μπάρα αναζήτησης του περιηγητή σας και πατήστε "Ενεργοποίηση". Έπειτα, κάνετε επανεκκίνηση του περιηγητή σας. Το Mozilla Firefox συμπεριέλαβε μια διόρθωση η οποία αποτρέπει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την ευπάθεια σε εκδόσεις 57 και μετά.

    Ενημέρωση του BIOS

    Ορισμένοι κατασκευαστές του BIOS έχουν αρχίσει να παρέχουν ενημερώσεις κώδικα για να αποτρέψουν τις επιθέσεις. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή των BIOS για λεπτομέρειες. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε τον κατασκευαστή και την έκδοση του BIOS:

    Bios Info

    Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαθέσιμες ενημερώσεις από κατασκευαστές υλικού και λογισμικού εδώ:

    Hardware Info

    Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών

    Οι κατασκευαστές καρτών γραφικών εξετάζουν επί του παρόντος εάν οι ενημερώσεις των προγραμμάτων οδήγησης ενδέχεται να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή της κάρτας γραφικών σας για λεπτομέρειες.

    Χειριστείτε (άγνωστες) ιστοσελίδες και συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με προσοχή

    Για να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες, οι επιτιθέμενοι πρέπει να σας κάνουν να εκτελέσετε κώδικα προγράμματος στον υπολογιστή σας. Μια κοινή προσέγγιση είναι η χρήση κακόβουλων συνημμένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή οι προσβεβλημένοι ιστότοπο. Προσέξτε ιδιαίτερα όταν ανοίγετε συνημμένα ή άγνωστους ιστότοπους.

    Επίσης, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με πιθανούς κινδύνους.


    Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι το Ashampoo Spectre Meltdown CPU Checker είναι απλά ένα εργαλείο διάγνωσης. Επικοινωνήστε με την υποστήριξη του κατασκευαστή του υλικού ή του λειτουργικού σας συστήματος για τυχόν ερωτήσεις σχετικά με το Spectre/Meltdown.

    Download: Ashampoo Spectre Meltdown CPU Checker


    Σχόλια

    Κανένα σχόλιο.


    Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

    Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Μοιραστείτε αυτό το θέμα

    Url
    BBcode
    HTML

    Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης