thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Απαντήσεις σε αυτό το θέμα

  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Paulos

  Paulos
  WebMaster

  Επιστροφή στην κορυφή
  Windows 10: Αλλαγή μεγέθους κειμένου και γραμματοσειράς Change10

  Το προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς στα Windows 10 μπορεί να είναι πολύ μικρό για ορισμένους, ειδικά όταν βρίσκονται σε οθόνη υψηλότερης ανάλυσης. Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος του κειμένου του συστήματός σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, μαζί με τον τρόπο αλλαγής της γραμματοσειράς.

  Εάν θέλετε να μεγεθύνετε περισσότερες από τις γραμματοσειρές ή θέλετε μόνο ένα προσωρινό ζουμ, θα σας δείξουμε επίσης πώς να χρησιμοποιήσετε μερικά απλά και ενσωματωμένα εργαλεία των Windows για να το επιτύχετε.

  Αλλαγή μεγέθους κειμένου

  Εάν εκτελείτε το Creators Update ή κάποιο από τα build των Windows 10, θα χρειαστείτε ένα third-party πρόγραμμα για να μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος των γραμματοσειρών του συστήματός σας. Δεν είναι γνωστό γιατί τα Windows αποφάσισαν να καταργήσουν αυτό το βασικό χαρακτηριστικό.

  Creators Update και αργότερα

  Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε το ελαφρύ βοηθητικό πρόγραμμα αλλαγής γραμματοσειρών συστήματος από το WinTools . Κατά το πρώτο άνοιγμα θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις σας, οπότε κάντε κλικ στο κουμπί Ναι και επιλέξτε πού να το αποθηκεύσετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε εύκολα στα τυπικά μεγέθη γραμματοσειρών σας μετά την αλλαγή τους.

  Windows 10: Αλλαγή μεγέθους κειμένου και γραμματοσειράς System10

  Όταν ανοίξει το πρόγραμμα, επιλέξτε ποιο στοιχείο θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος, όπως στο παράθυρο στην Γραμμή τίτλου ή στο παράθυρο μηνύματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό, σε κλίμακα από 0 έως 20, μαζί με την εναλλαγή Bold εάν θέλετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή (Apply), αποσυνδεθείτε και επιστρέψτε και οι αλλαγές σας θα ισχύσουν.

  Αλλαγή της γραμματοσειράς συστήματος

  Η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά συστήματος στα Windows 10 είναι η Segoe UI. Ορισμένες προηγούμενες εκδόσεις των Windows σας επιτρέπουν να αλλάξετε εύκολα τη γραμματοσειρά του συστήματος, αλλά στα Windows 10 είναι λίγο πιο δύσκολο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εκτελέσουμε μια επεξεργασία μητρώου, η μέθοδος της οποίας προέρχεται από το tenforums.com .

  Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να προχωρήσετε με προσοχή κατά την επεξεργασία οτιδήποτε στο μητρώο καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εάν χάσετε τις λανθασμένες ρυθμίσεις.

  Ορισμένες γραμματοσειρές δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο το σύστημα και δεν θα έχουν το πλήρες σύνολο χαρακτήρων. Αν έχετε κατεβάσει τις γραμματοσειρές και προσπαθήσετε να τις χρησιμοποιήσετε, ίσως βρείτε κάποια πράγματα να φαίνονται ακατανόητα επειδή δεν διαθέτουν όλους τους απαραίτητους χαρακτήρες που χρειάζεται το σύστημά σας για ορισμένα στοιχεία.

  Windows 10: Αλλαγή μεγέθους κειμένου και γραμματοσειράς 122

  Τέλος, η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει τα πάντα και δεν είναι αξιόπιστη για τις σύγχρονες εφαρμογές, όπως οι Ρυθμίσεις, το Κέντρο Ενεργειών και το Μενού Έναρξης. Ωστόσο, θα λειτουργήσει σε παλαιότερες εφαρμογές των Windows και σε πράγματα όπως η γραμμή εργασιών.

  Για να προχωρήσετε, ανοίξτε το Σημειωματάριο και επικολλήστε τα εξής:

  Κώδικας:
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
  "Segoe UI (TrueType)"=""
  "Segoe UI Bold (TrueType)"=""
  "Segoe UI Bold Italic (TrueType)"=""
  "Segoe UI Italic (TrueType)"=""
  "Segoe UI Light (TrueType)"=""
  "Segoe UI Semibold (TrueType)"=""
  "Segoe UI Symbol (TrueType)"=""

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]

  "Segoe UI"="NEW FONT"

  Αντικαταστήστε το NEW FONT σε ό, τι θέλετε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά του συστήματός σας. Για παράδειγμα: Arial, Verdana, ή Comic Sans. Πραγματοποιήστε αναζήτηση στο σύστημα για το φάκελο "Γραμματοσειρές", αν δεν είστε σίγουροι για τις επιλογές.

  Στο Σημειωματάριο, μεταβείτε στο Αρχείο > Αποθήκευση ως... και ορίστε την επιλογή Αποθήκευση ως τύπος με όλα τα αρχεία. Ορίστε το όνομα αρχείου ως κάτι με το .reg στο τέλος. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

  Τώρα εντοπίστε το αρχείο και ανοίξτε το (τα Windows θα ανιχνεύσουν ότι πρόκειται για αρχείο μητρώου) για να επεξεργαστεί την αλλαγή. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να επιβεβαιώσετε και στη συνέχεια στο OK. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και οι αλλαγές σας θα εφαρμοστούν πλήρως.

  Για να επαναφέρετε τις αλλαγές σας, κάντε λήψη αυτού του αρχείου μητρώου από το TenForums, ανοίξτε το και κάντε κλικ στο Yes > OK . Στη συνέχεια ξεκινήστε το σύστημά σας.

  Αλλαγή μεγέθους ολόκληρης της οθόνης σας

  Εάν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος όλων των στοιχείων στην οθόνη σας, συμπεριλαμβανομένου του κειμένου, της γραμμής εργασιών και του μενού Έναρξης, μπορείτε να το κάνετε με τις ρυθμίσεις εμφάνισης. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Σύστημα > Οθόνη.

  Windows 10: Αλλαγή μεγέθους κειμένου και γραμματοσειράς 214

  Για να επιστρέψετε στην προεπιλογή, απλώς αναζητήστε την επιλογή που έχει (Προτεινόμενη) μετά από αυτήν. Χρησιμοποιώντας τις ποσοστιαίες κλίμακες θα ομαλοποιήσετε ομαλά τις γραμματοσειρές στο επιθυμητό μέγεθος, γι 'αυτό συνιστάται απλώς να κολλήσετε με αυτό αντί να ρυθμίσετε την ανάλυση που τείνει να κάνει τα πράγματα θολά, αν δεν ρυθμιστεί στην προεπιλογή της οθόνης σας.

  Προσωρινή μεγένθυση γραμματοσειράς

  Εάν δεν θέλετε να μεγεθύνετε το κείμενο παντού, μια εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες μεγέθυνσης που προσφέρουν ορισμένα προγράμματα. Αυτό γίνεται συχνά πατώντας Ctrl και το πλήκτρο +. Είναι πιθανό ότι ο browser σας θα λειτουργήσει με αυτό, οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε τώρα! Τα πλήκτρα Ctrl και - θα κάνουν σμίκρυνση της γραμματοσειράς.

  Μια εναλλακτική προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε το μεγεθυντικό φακό που είναι ενσωματωμένο στα Windows. Πραγματοποιήστε μια αναζήτηση συστήματος για να τον βρείτε και μπορείτε να κάνετε κλικ στα πλήκτρα (+) και (-) για μεγέθυνση και σμίκρυνση.

  Windows 10: Αλλαγή μεγέθους κειμένου και γραμματοσειράς 710


  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης