thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Απαντήσεις σε αυτό το θέμα

  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Δημοσίευση: 1 Η εξέλιξη των υπολογιστών Empty Η εξέλιξη των υπολογιστών Την / Το Τρι 18 Απρ 2017, 09:47

  GAMSgr

  GAMSgr
  Pc Team

  Επιστροφή στην κορυφή
  Γεια σας,σήμερα θα σας παρουσιάσουμε συνοπτικά την εξέλιξη των υπολογιστών  πώς ξεκίνησαν και πώς έφτασαν στους υπολογιστές που έχουμε σήμερα.

  Ο Υπολογιστής δε φτιάχτηκε για ψυχαγωγία ή email αλλά από ανάγκη να λύση μια σοβαρή κρίση αριθμών .  Ως το 1880, ο πληθυσμός των Η.Π.Α είχε μεγαλώσει τόσο πολύ που χρειάστηκαν περισσότερο από 7 χρόνια να καταγραφούν τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού των Η.Π.Α .Η κυβέρνηση έψαχνε έναν γρηγορότερο τρόπο να γίνει η δουλεία που δημιούργησε τους πρώτους υπολογιστές που λειτουργούσαν με κάρτες και καταλάμβαναν ολόκληρα δωμάτια.

  Σήμερα ,φέρουμε περισσότεροι υπολογιστική ισχύει στα έξυπνα κινητά από ότι υπήρχε διαθέσιμη σε εκεί τα παλιότερα μοντέλα. Η ακόλουθη σύντομη εξιστόρηση είναι μια χρονογράφημα για  το πως εξελίχθηκαν οι υπολογιστές από τις ταπεινές καταβολές τους  στα μηχανήματα του σήμερα  που σερφάρουν το διαδίκτυο, παίζουν παιχνίδια και μπαίνουν στα πολυμέσα εκτός από το να κάνουν  αριθμητικές πράξεις.

  1801: Στην Γαλλία , ο Joseph Marie Jacquard εφευρίσκει μια ρόκα που χρησιμοποιεί διάτρητες ξύλινες κάρτες για να υφάνει αυτόματα σχέδια  υφασμάτων .  

  1822: Ο Άγγλος μαθηματικός Charles Babbage συλλαμβάνει την ιδέα  ενός ατμοκίνητης αριθμομηχανής που θα μπορούσε  να υπολογίσει πίνακες αριθμών . Το εγχείρημα που χρηματοδοτήθηκε από την Αγγλική κυβέρνηση , αποτυγχάνει. Περισσότερο από 100 χρόνια αργότερα όμως, ο πρώτος υπολογιστής κτίστηκε αληθινά.   

  1890: Ο Herman Hollerith σχεδιάζει ένα σύστημα διάτριτων  κάρτων για να υπολογίσει την απογραφή του 1880, πραγματοποιώντας το έργο μέσα σε μόλις τρία χρόνια και εξοικονομώντας στην κυβέρνηση 5.000.000 $. Ιδρύει μια εταιρεία που τελικά θα γίνει η IBM.

  1936: Ο Alan Turing παρουσιάζει την ιδέα μιας καθολικής μηχανής, που αργότερα ονομάστηκε η μηχανή Turing, ικανή να  υπολογίσει οτιδηποτε που είναι υπολογίσιμο. Η κεντρική ιδέα του σύγχρονου υπολογιστή βασίστηκε στις ιδέες του.

  1937: J.V. Atanasoff, ένας καθηγητής της φυσικής και των μαθηματικών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, επιχειρεί να κατασκευάσει τον πρώτο υπολογιστή, χωρίς εργαλεία, κάμερες, ζώνες ή άξονες.

  1941: Ο Atanasoff και ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του, ο Clifford Berry,σχεδιάζουν έναν υπολογιστή που μπορεί να λύσει 29 εξισώσεις ταυτόχρονα. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένας υπολογιστής είναι σε θέση να αποθηκεύσει πληροφορίες στην κύρια μνήμη του.

  1943-1944: Δύο Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, ο John Mauchly και J. Presper Eckert, κατασκεύάζουν τον Ηλεκτρονικό Αριθμητικό Ενσωματωτή και Υπολογιστή (ENIAC). Θεωρείται ο παππούς των ψηφιακών υπολογιστών, καταλαμβάνοντας ένα δωμάτιο διαστάσεων 74,40 τ.μ και έχει 18.000 λυχνίες κενού

  1946: Mauchly και Presper αφήνουν το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και λάμβανουν  χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Απογραφής για την κατασκευή του UNIVAC, τον πρώτο εμπορικό υπολογιστή για τις επιχειρήσεις και κυβερνητικές εφαρμογές.

  1947: Ο William Shockley, John Bardeen και Walter Brattain της Bell Laboratories εφευρίσκουν το τρανζίστορ. Ανακάλυψαν πώς να κάνουν έναν ηλεκτρικό διακόπτη με στερεά υλικά ωστε να μην υπάρχει ανάγκη για ένα κενό.

  1953: Η Γκρέις Χόπερ αναπτύσσει την πρώτη γλώσσα υπολογιστή, η οποία τελικά γίνεται γνωστή ως COBOL. Ο Thomas Johnson Watson ο νεώτερος, γιος του CEO της IBM Thomas Johnson Watson πρεσβύτερος, εφευρίσκει την μηχανή IBM 701 EDPM για να βοηθήσει τα Ηνωμένα Έθνη να παρακολουθεί την Κορέα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

  1954: Η γλώσσα προγραμματισμού FORTRAN ξεκινάει.

  1958: Ο Jack Kilby και Robert Noyce παρουσιάζουν το ολοκληρωμένο κύκλωμα, που είναι γνωστό ως το τσιπ υπολογιστών. Ο Kilby τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 2000 για το έργο του.

  1964: Ο Douglas Engelbart παρουσιάζει το πρωτότυπο του σύγχρονου υπολογιστή, με ένα ποντίκι και μια γραφική διεπαφή χρήστη (GUI). Αυτό σηματοδοτεί την εξέλιξη του υπολογιστή από μια εξειδικευμένη μηχανή για τους επιστήμονες και μαθηματικούς σε τεχνολογία που είναι πιο προσιτή στο ευρύ κοινό.

  1969: Μια ομάδα προγραμματιστών στα Bell Labs παράγουν το UNIX, ένα λειτουργικό σύστημα που στοχεύει και επιλύει ζητήματα συμβατότητας. Γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού C, το ήταν φορητό σε πολλαπλές πλατφόρμες και έγινε το λειτουργικό σύστημα επιλογής ανάμεσα σε υπολογιστές σε μεγάλες εταιρείες και κρατικούς φορείς. Λόγω της αργής φύσης του συστήματος,δεν κέρδισε ποτέ αρκετό έδαφος μεταξύ των οικιακών χρηστών PC

  1970: Η νεοσύστατη εταιρία Intel αποκαλύπτει το Intel 1103, το πρώτο τσιπ Δυναμικής πρόσβασης-Dynamic Access (DRAM) chip.

  1971: Ο Alan Shugart οδηγεί μια ομάδα μηχανικών της IBM που εφευρίσκει τη "δισκέτα", που επιτρέπει στα δεδομένα να μοιράζονται μεταξύ των υπολογιστών.

  1973: Ο Robert Metcalfe, μέλος του ερευνητικού προσωπικού για την Xerox, αναπτύσσει το Ethernet για σύνδεση σε πολλούς υπολογιστές και άλλο υλικό.

  1974-1977: Μια πλοιάδα  προσωπικών υπολογιστών βγαίνουν μαζί  στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των Scelbi & Mark-8 Altair, IBN 5100, TRS-80 γνωστή ως η «80 Trash" RadioShack - και η Commodore PET.

  1975: Το τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού Popular Electronics αναδυκνύει το Altair 8080,που περιγράφεται ως το "πρώτο κιτ μικροϋπολογιστή στον κόσμο που ανταγωνιζεται άλλα εμπορικά μοντέλα." Δύο "φυτά υπολογιστών," ο Paul Allen και ο Bill Gates, προσφέρονται για να γράψουν το λογισμικό για τον Altair, χρησιμοποιώντας τη νέα γλώσσα BASIC. Στις 4 Απριλίου, μετά την επιτυχία της πρώτης αυτής προσπάθειας, οι δύο παιδικοί φίλοι σχηματίζουν τη δική τους εταιρεία λογισμικού, την Microsoft.

  1976: Ο Steve Jobs και ο Steve Wozniak ξεκίνησαν την Apple Computers την Πρωταπριλιά και παρουσιάζουν τον Apple I, τον πρώτος υπολογιστής με μια μητρική πλακέτα ενιαίου κυκλώματος
   
  Οι TRS-80, το οποίο εισήχθη το 1977, ήταν μία από τις πρώτες μηχανές των οποίων οι καταγραφές δεν ήταν μόνο για τους ειδκούς - geeks
  Radioshack

  1977: αρχική διάθεση στα Radio Shack του το TRS-80 ήταν μόλις 3.000 τεμάχια. Θα πωλήθηκαν σαν τρελά. Για πρώτη φορά, οι μη geeks θα μπορούσαν να γράψουν προγράμματα και κάνουν τον υπολογιστή ότι θέλανε.

  1977: Ο Jobbs και Wozniak ενσωματώσει την Apple και δείχνουν την Apple II στο πρώτη έκθεση pc δυτικής ακτής- West Coast Computer Faire. Προσφέρει έγχρωμα γραφικά και ενσωματώνει ένα ηχητικό δίσκο κασέτα για αποθήκευση.

  1978:Οι  Λογιστές χαίρονται με την εισαγωγή του VisiCalc, το πρώτο μηχανογραφικό πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων.

  1979:Η επεξεργασία κειμένου γίνεται πραγματικότητα καθώς η  MICROPRO International λανσάρει το  WordStar.Ο πρώτος IBM προσωπικός υπολογιστής, ο οποίος κυκλοφόρησε  στις 12  Αυγούστου του 1981, που χρησιμοποίησε το λειτουργικό σύστημα MS-DOS.Credit: IBM

  1981: Ο πρώτος IBM προσωπικός υπολογιστής, με την κωδική ονομασία "Acorn," εισάγεται. Χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα MS-DOS της Microsoft. Έχει ένα τσιπ της Intel, δύο δισκέτες και μια προαιρετική έγχρωμη οθόνη. Η εταιρεία Sears &Roebuck και η Computerland πωλούν τα μηχανήματα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένας υπολογιστής είναι διαθέσιμος μέσω εξωτερικών διανομέων.Επίσης κάνει πολύ δημοφιλή τον όρο PC.

  1983:Η  Λίζα της Apple είναι το πρώτο μοντέλο προσωπικού υπολογιστή με γραφικό περιβάλλον. Διαθέτει επίσης ένα drop-down μενού και εικονίδια. Αποτυγχάνει, αλλά τελικά εξελίσσεται στο Macintosh. Το Gavilan SC είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής με το γνωστό  πάνω άνοιγμα και ο   πρώτος  διατίθεται στην αγορά ως "laptop".


  1985: Η Microsoft ανακοινώνει τα Windows, την απάντησή της στην GUI της Apple. Commodore Amiga αποκαλύπτει το 1000, η οποία διαθέτει προηγμένες δυνατότητες ήχου και βίντεο.


  1985: Το πρώτο dot-com όνομα τομέα έχει καταχωριστεί στις 15 Μαρτίου, χρόνια πριν από το World Wide Web θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της ιστορίας του Διαδικτύου. Η Symbolics   Computer Company, μια μικρή κατασκευαστική του υπολογιστή, αγοράζει  το   όνομα τομέα Symbolics.com. Περισσότερο από δύο χρόνια αργότερα, μόνο 100 dot-coms είχαν καταχωρηθεί.


  1986:Η Compaq φέρνει το Deskpro 386 στην αγορά. Η 32-bit αρχιτεκτονική του προσφέρει ταχύτητα συγκρίσιμη με υπολογιστές.

  1990: Ο Tim Berners-Lee, ένας ερευνητής στο CERN, το εργαστήριο φυσικής υψηλής ενέργειας στη Γενεύη, αναπτύσσει την γλώσσα HyperText Markup Language (HTML), ξεκινώντας για το World Wide Web (παγκόσμιο ιστό)

  1993: Ο μικροεπεξεργαστής Pentium προωθεί τη χρήση των γραφικών και μουσικής στον υπολογιστή.

  1994: Οι υπολογιστές  γίνονται μηχανήματα παιχνιδιών όπως τα "Command & Conquer," "Alone in the Dark 2", "θεματικό πάρκο", "μαγικό χαλί", "Κάθοδος" και "Little Big Adventure" είναι από τα παιχνίδια που λανσάρονται στην αγορά.


  1996: Sergey Brin και Larry Page αναπτύσσουν την μηχανή αναζήτησης Google στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

  1997: Η Microsoft επενδύει $ 150 εκατομμύρια στην Apple, η οποία  είχε προβλήματα εκείνη την εποχή, τερματίζοντας την  δικαστική διαμάχη της Apple εναντίον της Microsoft στην οποία ισχυριζόταν  ότι η Microsoft αντιγραψε το «look and feel» του λειτουργικού της συστήματος.

  1999: Ο όρος Wi-Fi γίνεται μέρος της γλώσσας των υπολογιστών και οι χρήστες αρχίζουν να συνδέονται στο Internet χωρίς καλώδια.

  2001: Η Apple παρουσιάζει το λειτουργικό σύστημα Mac OS, το οποίο παρέχει προστατευόμενη αρχιτεκτονική της μνήμης και προληπτική multi-tasking, μεταξύ άλλων παροχών. Για να ισοφάριση , η Microsoft ξεδιπλώνει τα Windows XP, το οποίο έχει ένα σημαντικά ανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον.

  2003: Ο πρώτο επεξεργαστή 64-bit, AMD Athlon 64, καθίστανται διαθέσιμες στην καταναλωτική αγορά.


  2004: του Mozilla Firefox 1.0 αμφισβητεί τον Internet Explorer της Microsoft, τα κυρίαρχα προγράμματα περιήγησης στο Web. Facebook, ένα site κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινά.

  2005: YouTube, μια υπηρεσία που μοιράζεται βίντεο, ιδρύεται. Το Google αποκτά το Android, ένα βασισμένο στο Linux λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας.

  2006: Η Apple παρουσιάζει το Pro MacBook, το πρώτο Intel-based, dual-core κινητό υπολογιστή του, καθώς και ένα Intel-based iMac. Wii κονσόλα παιχνιδιών της Nintendo πλήττει την αγορά.

  2007: Το iPhone φέρνει πολλές λειτουργίες του υπολογιστή στο smartphone.


  2009: Η Microsoft λανσάρει τα Windows 7, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα να καρφώσει εφαρμογές στη γραμμή εργασιών και προκαταβολές σε επαφή και αναγνώριση γραφικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων.


  2010: Η Apple παρουσιάζει το iPad και αλλάζει τον τρόπο που οι καταναλωτές θεωρούν τα μέσα ενημέρωσης και προλαμβάνει τον εν υπνώσει τομέα του  υπολογιστή tablet.


  2011: Η Google λανσάρει το Chromebook, έναν φορητό υπολογιστή που τρέχει το λειτουργικό σύστημα Google Chrome.

  2012: Το Facebook κερδίζει 1 δισεκατομμύριο χρήστες στις 4 Οκτωβρίου.

  2015: Η Apple απελευθερώνει την Apple Watch και η  Microsoft κυκλοφορεί τα Windows 10.

  Μετάφραση άρθρου από το thegreeksenergy.com

  Πηγή: livescience.com  Έχει επεξεργασθεί από τον/την GAMSgr στις Τρι 18 Απρ 2017, 13:55, 1 φορά

  http://best-gaming.net

  Δημοσίευση: 2 Η εξέλιξη των υπολογιστών Empty Απ: Η εξέλιξη των υπολογιστών Την / Το Τρι 18 Απρ 2017, 12:53

  Θάλεια

  Θάλεια
  Administrator

  Επιστροφή στην κορυφή
  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

  πως ηταν και πως έγιναν οι υπολογιστές.

  Aκόμα και το wifi έχει αλλάξει κατα κόρυφα.Παλιότερα θυμάμαι ήταν με την ώρα όσο ήσουν μέσα πλήρωνες.

  Δεν θα ξεχάσω που ερχόταν τότε ο λογαριασμός υψηλός λόγο του ιντερνετ που μετρούσα πάνω απο 50 ώρες το μήνα

  Τώρα όσο και να το εχεις πληρώνεις μια στάνταρ τιμή.

  Αυτό θα πει εξέλιξη.  ο σεβασμος δεν γεννιεται μονος του αλλα κερδίζεται!! Wink

  Αίτηση για newsposters ΕΔΩ
  https://www.thegreeksenergy.com/forum

  Δημοσίευση: 3 Η εξέλιξη των υπολογιστών Empty Απ: Η εξέλιξη των υπολογιστών Την / Το Τρι 18 Απρ 2017, 12:58

  GAMSgr

  GAMSgr
  Pc Team

  Επιστροφή στην κορυφή
  @Θάλεια έγραψε:Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. πως ηταν και πως έγιναν οι υπολογιστές. Aκόμα και το wifi έχει αλλάξει κατα κόρυφα.Παλιότερα θυμάμαι ήταν με την ώρα όσο ήσουν μέσα πλήρωνες. Δεν θα ξεχάσω που ερχόταν τότε ο λογαριασμός υψηλός λόγο του ιντερνετ που μετρούσα πάνω απο 50 ώρες το μήνα Τώρα όσο και να το εχεις πληρώνεις μια στάνταρ τιμή. Αυτό θα πει εξέλιξη.


  σε ευχαριστώ πολύ Θάλεια,ναι με τα χρόνια όλο κ εξελίσσονται  πιθανόν μελλοντικά να το ξανά αναβαθμίσω το άρθρο για να έχει και όλες τις νέες εξελίξεις Smile

  http://best-gaming.net

  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης