thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  » Νέα θέματα forum

   » Τυχαία θέματα

    Paulos

    Panda Security: Πρακτικός οδηγός ασφαλείας για την αποφυγή του κυβερνοεκβιασμού στις επιχειρήσεις!

    Ξεκίνησε από: Paulos, αναρτήθηκε στις 09/03/2016
    Για να σταματήσει μια οργάνωση να γίνετε θύμα του διαδικτυακού κυβερνοεκβιασμο είναι ο συνδυασμός ασφάλεια της τεχνολογίας, η πολιτική της εταιρείας και η κατάρτιση, τα οποία είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για την αποφυγή επίθεσης από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

    Αυτός είναι ο λόγος που η Panda Security έχει ξεκινήσει τον Πρακτικό οδηγό ασφαλείας για την την αποφυγή του κυβερνοεκβιασμού, στον οποίο τονίζει ότι οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί υποφέρουν με το υψηλότερο ποσοστό κλοπής δεδομένων.

    Cyberextortion

    Τα τελευταία χρόνια, η μαζική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων έχει οδηγήσει στις εταιρείες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο και πόρους για την καταπολέμηση του προβλήματος, ώστε να βρούν μια λύση ασφάλειας που εξασφαλίζει μεγαλύτερο έλεγχο των αρχείων τους.

    Η πλειοψηφία των επιθέσεων που χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο εκβιασμού έχουν διαφορετικές αφετηρίες: 39% προέρχονται από ανασφαλή ή "fake" ιστοσελίδες, το 23% από τα προγράμματα που έχουν κατεβεί από το Internet, και το 19% προέρχεται από μολυσμένα emails ή συνημμένα έγγραφα.

    Μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές κυβερνοεκβιασμού (cyberextortion) είναι το Ransomware, που ξεκινά με την εγκατάσταση ενός Trojan Software, του οποίου σκοπός είναι να εκβιάση το θύμα ώστε να καταβάλει κάποιο απαιτούμενο ποσό, συνήθως με Bitcoin. Παρά το γεγονός ότι η πληρωμή δεν εγγυάται πάντα ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να ανακτήσει τα αρχεία τους.

    Είδη κακόβουλων λογισμικών: πώς επηρεάζονται οι εταιρίες

    Οι επιχειρήσεις θεωρούνται ο κύριος στόχος αυτού του τύπου malware, καθώς στόχος του είναι να προκαλέσει όσο το δυνατόν καταστροφικές συνέπειες γίνεται:

    Ransomware, το πιο διαδεδομένο Cryptolocker, Cryptowall και CoinVault, που έχουν ως στόχο την ακεραιότητα των αρχείων που αποθηκεύονται στον υπολογιστή
    APT (Advanced Persistent Threat) είναι ένα σύστημα που διαχειρίζεται και ελέγχει την ασφάλεια του υπολογιστή από το εσωτερικό
    Exploit, που εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφαλείας σε πρωτόκολλα επικοινωνίας μεταξύ των υπολογιστών
    Phising, που δημιουργεί μια ψεύτικη διεύθυνση URL για να κλέψουν τραπεζικά στοιχεία και την ταυτότητα του χρήστη
    Trojan, εγκαθιστά σε διάφορες εφαρμογές που επιτρέπουν στους χάκερ να ελέγχουν τον υπολογιστή
    Worm, είναι σε θέση να μολύνει όλους τους υπολογιστές

    5 συμβουλές της Panda Security για την αποφυγή του κυβερνοεκβιασμού

    Συμβουλεύστε τους χρήστες σας: ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι για κινδύνους που συνδέονται με το να μην έχουν μια καλή λύση ασφάλειας
    Ορίστε κανόνες για την online χρήση στο χώρο εργασίας: ορίστε μια σειρά από κανόνες που ελέγχουν τη φήμη των δικτυακών τόπων στους οποίους επιτρέπεται η πρόσβαση.
    Σχεδιάστε μια λύση για τις ανάγκες σας: βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή λύση για την επιχείρησή σας και διατηρήστε την ενημερωμένη.
    Καθιερώστε πρωτόκολλα: ελέγξτε την εγκατάσταση και λειτουργία του λογισμικού. Επίσης, εξετάστε ποιες εφαρμογές έχουν εγκατασταθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα.
    Πραγματοποιείτε πάντα ενημερώσεις: ορίστε μια πολιτική ενημέρωσης και μπλοκάρετε ορισμένες εφαρμογές στους υπολογιστές σας.

    Μετάφραση άρθρου από το thegreeksenergy.com

    Πηγή: Panda Security    Σχόλια

    Κανένα σχόλιο.


    Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

    Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Μοιραστείτε αυτό το θέμα

    Url
    BBcode
    HTML

    Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης