Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Απαντήσεις σε αυτό το θέμα

  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Δημοσίευση: 1 [Οδηγός Αγοράς] High End Gaming PC Την / Το Τρι 20 Οκτ 2015, 16:11

  vasilis84

  avatar
  Member

  Επιστροφή στην κορυφή


  Η αγορά του Η/Υ που θα περιγράψουμε προορίζεται για χρήστες υψηλών απαιτήσεων οι οποίοι ασχολούνται με το gaming σε επίπεδο HD (1080p) με Ultra ρυθμίσεις πάντα ή με ανάλυση WQHD (1440p) όπου από μόνη της είναι απαιτητική ή με multi monitors (πολλαπλές οθόνες).

  Επίσης με αυτό το σύστημα θα μπορούν να λειτουργήσουν οι πιο απαιτητικές εφαρμογές που κυκλοφορούν. Το budget ξεκινά από τα 1500€ και μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνετε ώστε να έχετε καλύτερες επιδόσεις και πιο ποιοτικά εξαρτήματα.

  Τα μέρη τα οποία απαρτίζουν τον High End υπολογιστή αναλύονται παρακάτω ως εξής:  Το κουτί που θα επιλεχθεί θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στην κατηγορία Full Tower ώστε να μας δίνει την άνεση των χώρων για να τοποθετηθούν όλα τα εξαρτήματα, να γίνει σωστό μάζεμα καλωδίων (cable management ), στην περίπτωση custom υδρόψυξης να υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για τα ψυγεία/αντλίες/reservoir και την ορθή κυκλοφορία αέρα (air flow).

  Ουσιαστικά δεν μετρά τόσο ο εσωτερικός χώρος που μπορεί να είναι μεγάλος αλλά η εργονομία του. Θα πρέπει δηλαδή να ελέγξετε προσεκτικά τις διαθέσιμες επιλογές σε κάθε τομέα του ώστε να μπορεί να πληροί τα τωρινά σας κριτήρια αλλά και τα πιθανά μελλοντικά στο έπακρο.

  Το κουτί θεωρείται βασική επένδυση διότι μπορεί μελλοντικά να αναβαθμίσουμε οτιδήποτε, όμως αν διαθέτει τις σωστές προδιαγραφές θα μας γλυτώσει από ένα μεγάλο μελλοντικό κόστος εφόσον κάνουμε την σωστή επιλογή.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από 120€ αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτικό θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.  Αυτό είναι άλλο ένα εξάρτημα το οποίο πρέπει να δώσουμε βάση για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις όπως προείπαμε για το κουτί. Η επιλογή μας γίνεται αφού καταλήξουμε στα βασικά κομμάτια του Η/Υ όπως (επεξεργαστής - κάρτα γραφικών ) ώστε να μπορέσουμε να υπολογίσουμε περίπου την μέγιστη κατανάλωση που θα έχουμε. Αν π.χ. ο επεξεργαστής μας έχει TDP 125W και η κάρτα γραφικών 250W θα πρέπει να υπολογίσουμε περίπου άλλα 60W τα οποία χρειάζεται το υπόλοιπο σύστημα, την περίπτωση overclocking, το περιθώριο που πρέπει να έχει για να μην “μπουκώνει” πάντα στα μέγιστα Watt και την προοπτική χρήσης πολλαπλών καρτών γραφικών (sli/crossfire).

  Οπότε σε αυτή την περίπτωση σίγουρα πρέπει να επιλέξουμε ένα τροφοδοτικό 800W και άνω για την προοπτική χρήσης 2 καρτών γραφικών ή και παραπάνω. Αν είναι modular (αποσπώμενα καλώδια) θα βοηθήσει περισσότερο στην καλύτερη διαμόρφωση του εσωτερικού αφού δεν θα μπουν καλώδια αχρείαστα.

  Μας ενδιαφέρει πολύ το efficiency το οποίο ορίζεται σε βαθμίδες ( Bronze, Silver, Gold, Platinum ), ανάλογα με την αύξουσα σειρά υπάρχει καλύτερη απόδοση στην κατανάλωση του ρεύματος αλλά και καλύτερη απόδοση σταθερότητας των ρευμάτων προς τα εξαρτήματα.

  Με λίγα λόγια η βαθμίδα καθορίζει την ποιότητα του τροφοδοτικού αλλά και την τιμή του. Στην περίπτωση μας θα πρέπει να επιλέξουμε ένα τροφοδοτικό το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία Gold ή Platinum ώστε να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα των ρευμάτων που θα χρειαστούν τα εξαρτήματα μας.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από 125€ αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτικό θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.  Η επιλογή της μητρικής πλακέτας γίνεται με βάση τον επεξεργαστή που θα επιλεχθεί δηλαδή την πλατφόρμα AMD ή INTEL. Θεωρούμε δεδομένο πως με ένα τέτοιο σύστημα κάποια στιγμή αν όχι από την αρχή θα ασχοληθούμε με το overclocking οπότε διαλέγουμε το νεώτερο chipset της εκάστοτε εταιρίας, π.χ. 990FX, Z77, Ζ87 ή την extreme λύση του Χ79/X99 της Intel όπου εκεί έχουμε τις απίθανες επιδόσεις αλλά με το ανάλογο απίθανο χρηματικό κόστος.

  Προσέχουμε το μέγεθος αυτής το οποίο πρέπει να είναι ΑΤΧ ώστε να μας δώσει άμεσα ή μελλοντικά την δυνατότητα πλήρους επεκτασιμότητας σε ότι θελήσουμε να προσθέσουμε, αν προορίζεται για μελλοντικό Crossfire/SLI (σύνδεση πολλαπλών καρτών γραφικών) και τις επιπλέον λειτουργίες πχ. καλή κάρτα ήχου, κουμπιά επάνω στην μητρική on/off, reset , κ.α..

  Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί εφόσον ασχοληθείτε με overclocking, στις φάσεις ρεύματος (VRMs) που διαθέτει ώστε να μπορεί να σας δώσει την σταθερότητα στον επεξεργαστή που θα χρησιμοποιήσετε. Καλό θα είναι πριν καταλήξετε να κάνετε μια έρευνα σε sites με reviews για να δείτε τα υπέρ και τα κατά όπως και σε διάφορα forum στα οποία μπορείτε να μάθετε αν υπάρχουν άλλα αρνητικά ζητήματα τα οποία αναδεικνύουν χρήστες που είναι ήδη κάτοχοι.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από 130€ αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτική θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.  Από τα σημαντικότερα κομμάτια της σύνθεσης μας, πρέπει να γίνει επιλογή μεταξύ INTEL ή AMD, οι δύο εταιρίες προσφέρουν κορυφαίες λύσεις ώστε να επιλέξουμε όποιον μπορεί να αντέξει η τσέπη μας. Και οι δύο εταιρίες έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικές επιλογές με την INTEL να έχει ένα προβάδισμα τόσο στην σειρά Ivy Bridge, την επερχόμενη σειρά Haswell, όσο και στην σειρά Sandy Bridge-E που ξεφεύγει σε επιδόσεις αλλά και όπως προαναφέραμε ξεφεύγει και στο κόστος.

  Η νέα σειρά FX της AMD είναι πάρα πολύ αξιόλογη και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει σε ότι χρήση και αν κάνετε. Η επιλογή μας εξαρτάται κυρίως από το χρηματικό όριο που μπορούμε να βάλουμε και την βασική ανάγκη που θα μας καλύψει, δηλαδή αν το μεγαλύτερο βάρος θα είναι σε εφαρμογές εργασίας ή εφαρμογές που ασχολούμαστε για hobby τότε χρειαζόμαστε μεγάλη επεξεργαστική ισχύ αν όμως επιδιώκουμε μια γενική κάλυψη αναγκών όπου θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος σε παιχνίδια τότε επενδύουμε περισσότερο στην κάρτα γραφικών.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από 185€ αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτικός θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.  Εφόσον ο επεξεργαστής θα λειτουργεί συνήθως σε υψηλό επίπεδο καλό θα είναι να προμηθευτούμε μια ψήκτρα aftermarket η οποία θα βοηθήσει στην μείωση του θορύβου που θα παράγεται στον υψηλό φόρτο και θα κρατά τον επεξεργαστή σίγουρα σε χαμηλότερα επίπεδα θερμοκρασιών.

  Για την προοπτική overclocking θεωρείται απαραίτητη διότι αυξάνεται η συχνότητα του επεξεργαστή οπότε και οι θερμοκρασίες. Η επιλογή για αυτό το σύστημα κινείται σε μια λύση κλειστής υδρόψυξης όπου πλέον υπάρχουν αρκετές από πολλές εταιρίες στην αγορά.

  Καλό θα είναι να επιλέξουμε μια με διπλό ψυγείο όπου είναι πολύ αποδοτική και ξεπερνά σε επιδόσεις οποιαδήποτε αερόψυκτρα υπάρχει . Αν διαθέτουμε την οικονομική ευχέρεια μπορούμε να κινηθούμε σε custom υδρόψυξη όπου μπορούμε να προμηθευτούμε τα κομμάτια από το εξωτερικό διότι στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν αρκετές επιλογές.

  Σίγουρα πρέπει να πιάνουν τα χέρια μας και να ρίξουμε πολύ διάβασμα ώστε να συνθέσουμε σωστά τα εξαρτήματα που θέλουμε να ψύξουμε και να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από 100€ αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτική θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.  Επιλέγουμε τις κατάλληλες που εφαρμόζουν στην μητρική μας δηλαδή τύπου DDR3, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 gb διότι θέλουμε να έχουμε το περιθώριο για την χρήση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα ή να καλύψουν την ανάγκη κάποιου συγκεκριμένου προγράμματος/παιχνιδιού.

  Τα timmings μας ενδιαφέρουν στην περίπτωση που ασχοληθούμε με εξειδικευμένο overclocking, οπότε θα πρέπει να δούμε το σετ να έχει υψηλό χρονισμό π.χ. 2000Mhz και τα timmings να είναι όσο το δυνατό πιο σφιχτά για να υπάρχει το περιθώριο να ανεβάσουμε συχνότητα και να τα χαλαρώσουμε λίγο ώστε να πετύχουμε τα καλά νούμερα που θα επιθυμούσαμε.

  Υπάρχουν και συγκεκριμένα coolers από κάποιες εταιρίες τα οποία μπορούν προαιρετικά να χρησιμοποιηθούν ως μια υποβοήθηση ώστε να ψυχθούν σε καλύτερο βαθμό από τα ήδη υπάρχοντα spreaders. Αν δεν ασχοληθούμε με overclocking τότε επιλέγουμε το ελάχιστο ως συχνότητα λειτουργίας τα 1600 Mhz.

  Επιλέγουμε πάντα ζευγάρι μνημών το οποίο θα αποτελείται από 2 modules και όχι 1 για να αξιοποιηθεί σωστά το dual channel σύστημα και να αποδίδουν τις πλήρης δυνατότητες που διαθέτουν, ως εξαίρεση υπάρχει και το quad channel της πλατφόρμας X79 της Intel όπου εκεί θα πρέπει να επιλέξουμε ένα σετ με τέσσερα modules.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από τα 100€ αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτικές θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.  Αρχικά υπάρχει ο βασικός διαχωρισμός μεταξύ AMD και NVIDIA, εφόσον καταλήξουμε στην προτίμηση μας μετά πρέπει να αναρωτηθούμε για τις απαιτήσεις που έχουμε. Αυτές βασίζονται σε έναν βασικό παράγοντα ο οποίος είναι η ανάλυση της οθόνης μας.

  Αν είναι 1920*1080 (1080p) τότε με μια κάρτα από τις top σειρές θα καλυφθούν οποιεσδήποτε απαιτήσεις γραφικών σε ultra settings για πάρα πολύ καιρό. Αν η ανάλυση είναι 2560*1440 (1440p) πάλι θα μας καλύψει μια κάρτα γραφικών αλλά ίσως σε μερικά παιχνίδια να χρειαστούν κάποιες υποχωρήσεις.

  Αν είμαστε απαιτητικοί και επιθυμούμε το άριστο τότε θα επιλέξουμε 2 κάρτες σε διάταξη crossfire/sli αλλά σε αυτή την περίπτωση ανεβαίνει και εξαιρετικά το κόστος. Υπάρχουν βέβαια και οι επιλογές καρτών οι οποίες βγαίνουν με δύο πυρήνες και κοστίζουν εξαιρετικά ακριβά, ίσως και παραπάνω από 2 μεμονωμένες κάρτες οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν και καλύτερες επιδόσεις.

  Εκεί θα μπορούσαμε να καταλήξουμε εάν δεν μας ενδιαφέρει το κόστος και θέλουμε κάτι το οποίο κυκλοφορεί σε περιορισμένα κομμάτια ή δεν επιθυμούμε να έχουμε δύο κάρτες. Επίσης σαν τελευταία περίπτωση έχουμε την διάταξη πολλαπλών οθονών (multi monitor) όπου σε αυτή μπορεί να χρειαστούμε ακόμη και τρεις κάρτες ή 2 από τις διπλοπύρηνες για να καλύψουμε τις απαιτήσεις σε υψηλό επίπεδο γραφικών.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από τα 390€ αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτική θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.  Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές εξωτερικών/εσωτερικών καρτών, εφόσον οι ανάγκες μας είναι πιο εξειδικευμένες σε αυτό το κομμάτι και δεν μας καλύπτει η κάρτα ήχου της μητρικής κάρτας μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτή την λύση. Τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε είναι αρχικά αν μας καλύπτουν οι θύρες εισόδου και εξόδου του ήχου, πόσα κανάλια ήχου υποστηρίζει και ποια απόδοση δίνει στο Signal-To-Noise Ratio.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από τα 60€ αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτική θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.  Προσφέρει εξαιρετική ταχύτητα στο λειτουργικό μας σύστημα και σε οποιαδήποτε εφαρμογή εγκατασταθεί σε αυτό. Η επιλογή χωρητικότητας είναι υποκειμενική, τα 240 gb θεωρούνται safe επιλογή ώστε να εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα, τα βασικά προγράμματα και μερικά βαριά παιχνίδια που αργούν να φορτώσουν σε μηχανικό δίσκο

  Αν επιθυμούμε τις υπέρτατες επιδόσεις τότε προχωράμε στην αγορά δύο ομοίων SSD οι οποίοι σε διάταξη RAID θα δώσουν ακόμη πιο εξωφρενικές ταχύτητες. Αν δεν έχουμε χρηματικό όριο μπορούμε να στραφούμε και στην επιλογή των SSD με συνδεσιμότητα σε PCI – E για να έχουμε ακόμη πιο μεγάλες ταχύτητες.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από τα 185€ αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτικό θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.  Αν επιθυμούμε χαμηλή κατανάλωση και δεν μας ενδιαφέρουν οι επιδόσεις εφόσον έχουμε προμηθευτεί το SSD drive τότε πρέπει να επιλέξουμε έναν δίσκο Green τον οποίο θα χρησιμοποιούμε μόνο σαν αποθήκη δεδομένων και προγραμμάτων/παιχνιδιών μεγάλου μεγέθους.

  Έτσι ανάλογα με τις ανάγκες μας επιλέγουμε και την χωρητικότητα, ένα καλό μέγεθος εφόσον σκοπεύουμε να αποθηκεύσουμε ταινίες, μουσική, φωτογραφίες κτλ είναι τα 2 ΤΒ. Αν επιθυμούμε και εδώ να έχουμε κάτι γρήγορο τότε πρέπει στα χαρακτηριστικά να προσέξουμε ο δίσκος να έχει μεγάλη ταχύτητα rpm, πχ. 7200 ή 10000, μεγάλη cache 64mb και να έχει συνδεσιμότητα sata 3.

  Μια εξαιρετική επιλογή είναι οι υβριδικοί δίσκοι οι οποίοι διαθέτουν ένα μικρό κομμάτι μνήμης από το υλικό κατασκευής των SSD (nand) το οποίο υποβοηθά και προσδίδει εξαιρετικές ταχύτητες.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από τα 90€ αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτικός θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.  Επιλέγουμε και DVD R/RW για τις περιπτώσεις εγκατάστασης κάποιου προγράμματος, audio rip και προβολή ταινίας.

  Πολύ σημαντικό εργαλείο για αυτούς που θέλουν να κάνουν εγγραφές των αντίστοιχων που προαναφέραμε. Επιλέγουμε ένα κοινό DVD R/RW το οποίο δεν χρειάζεται να έχει υψηλό κόστος διότι πλέον οι περισσότερες λειτουργίες και ταχύτητες είναι standard ακόμη και στα πιο οικονομικά, απλά στην περίπτωση που επιθυμούμε να βλέπουμε ταινίες με δίσκους bluray φυσιολογικά θα πάμε σε μια ακριβότερη επιλογή η οποία θα υποστηρίζει την ανάγνωση τους.  Το εύρος τιμής μπορεί να ξεκινά από τα 20€ για το DVD και 60€ για το BluRay αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο ποιοτικό θέλουμε να είναι οπότε δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιο όριο. Αυτό πρέπει να το βάλετε εσείς ώστε να έχετε μια σωστή οικονομική ισορροπία και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα επιλέξετε.

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 2 Απ: [Οδηγός Αγοράς] High End Gaming PC Την / Το Τρι 10 Νοε 2015, 19:10

  nikiforos

  avatar
  Moderator

  Επιστροφή στην κορυφή
  2 παρατηρησεις απο προσωπικη εμπειρια και μελετη. 
  Για high end συστημα η ζυγαρια γερνει 80-20 προς την intel συνθεση. 
  Σε αυτη την κατηγορια τα μοντελα παιζουν μονα τους σε επιδοσεις και αποδοση watt/permormance. 

  To θεμα καρτας γραφικων εχει γινει αρκετα συνθετο μιας και καποιος που θα βαλει βαθια το χερι στην τσεπη θα περιμενει κορυφαιο αποτελεσμα.
  g sync - free-sync -vram αναλογικα με την επιλογη οθονης οπου και εχει γινεται χαμος (stuttering -flickering-ghosting-144hz -1ms input lag) 
  Για καποιον που απλα θα πεταξει 800€+ για να βλεπει ταινιες αρκει ενα ips monitor και θα ναι αρχοντας. (Ανετα και 4k αν ειναι μονο για ταινιες)
  Για καποιον που θελει να μπει σε competive mode ομως θελει πολυ διαβασμα για τις σωστες επιλογες με βαση το game.  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 3 Απ: [Οδηγός Αγοράς] High End Gaming PC Την / Το Τρι 10 Νοε 2015, 19:14

  vasilis84

  avatar
  Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  Σωστά τα λες, με ότι και να ασχοληθείς πρέπει να μελετήσεις, πόσο μάλλον αν δώσεις αρκετά χρήματα για ένα απαιτητικό PC!

  Μην αφήνεις απ' έξω την AMD, κάτσε να δούμε και τους ZEN που ετοιμάζει για το 2016, προς το παρόν όμως η INTEL μας πίνει το αίμα με τις τιμές και το 5-10% performance ανά γενιά.

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 4 Απ: [Οδηγός Αγοράς] High End Gaming PC Την / Το Τρι 10 Νοε 2015, 19:25

  nikiforos

  avatar
  Moderator

  Επιστροφή στην κορυφή
  Nα τους δουμε συμφωνω, τωρα που τα 10nm ειναι ετοιμα προς παραγωγη εχουμε να δουμε πολλα. Να ανακαμψει αμεσως το αποκλειω. Αλλα να κανει καποια δυνατα βημματα ισως. Intel + nvidia ειναι μονοπωλειο τα τελευταια χρονια σε extreme + enthusiast κοινο γι αυτο και τα εσοδα τους ειναι υπερπολλαπλασια εναντι της amd.  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 5 Απ: [Οδηγός Αγοράς] High End Gaming PC Την / Το Τρι 10 Νοε 2015, 19:34

  mastersakis

  avatar
  Senior Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  δεν θύμάμαι παιδιά κάπια φορά που η amd ξεπέρασε στην nvidia σε πωλήσεις ή κάτι άλλο...από πάντα η nvidia  και intel είναι πρώτες

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 6 Απ: [Οδηγός Αγοράς] High End Gaming PC Την / Το Τρι 10 Νοε 2015, 19:49

  nikiforos

  avatar
  Moderator

  Επιστροφή στην κορυφή
  @mastersakis έγραψε:δεν θύμάμαι παιδιά κάπια φορά που η amd ξεπέρασε στην nvidia σε πωλήσεις ή κάτι άλλο...από πάντα η nvidia  και intel είναι πρώτες


  Υπηρξαν καποια σημεια στο παραλθον που η amd με athlon x4 και η τοτε ati radeon με 5870 εκαναν παταγο και πουλαγαν τρελα λογο καλυτερων επιδοσεων και οχι αποδοσης/τιμης που κυνηγουν τωρα.  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης