thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Δημοσίευση: 1 [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Empty [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 10/10/2015, 2:36 pm

  vasilis84

  vasilis84
  Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Mgs_10

  Και ναι λοιπόν, είναι γεγονός! Μετά από μια μακρόχρονη αναμονή έχουμε τη νέα δημιουργία του Hideo Kojima Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. To παιχνίδι πριν καν κυκλοφορήσει είχε γίνει αντικείμενο συζήτησης αφού συνέπεσε με την αποχώρηση του Kojima από την Konami οπότε λέγονταν πολλά σχετικά με το παιχνίδι και την ποιότητα του. Επίσης έχουμε να κάνουμε με το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς οπότε όλοι οι φαν είχαν την αγωνία αν το τελικό προϊόν θα ήταν ανάλογο των προσδοκιών τους. Ως ένα βαθμό η αγωνία ήταν δικαιολογημένη αφού το προηγούμενο παιχνίδι του Kojima Metal Ground Solid: Ground Zeroes ήταν μικρό σε διάρκεια και είχε αφήσει στους λάτρεις της σειράς ανάμεικτα συναισθήματα.

  Τελικά ο Hideo Kojima, με όσες ιδιοτροπίες μπορεί κάποιος να του προσάψει, παρέδωσε και πάλι μαθήματα σκηνοθεσίας και σχολαστικότητας δημιουργώντας ένα τελικό προϊόν που αν μη τι άλλο είναι απολαυστικό. 

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Story11

  Ξεκινώντας το παιχνίδι θα βρεθείτε να είστε σε κώμα σε ένα Κυπριακό νοσοκομείο. Η στρατιωτική οργάνωση που είχατε δημιουργήσει Militaires Sans Frontieres έχει καταστραφεί και σαν να μην έφτανε αυτό από τα πρώτα λεπτά θα βρεθείτε να αντιμετωπίζετε ένα δολοφόνο που έχει στείλει η οργάνωση Cipher και  που θα θέλει να σας σκοτώσει.

  Φυσικά ο Big Boss καταφέρνει να σωθεί και να ιδρύσει μια νέα οργάνωση, την Diamond Dogs που στόχος της είναι να βρει και να καταστρέψει την Cipher. Οι επιχειρήσεις σας θα λάβουν μέρος στην περιοχή του Αφγανιστάν την περίοδο που η τότε Σοβιετική Ένωση είχε εισβάλει στη χώρα αλλά και στην Αγκόλα που μαστιζόταν από τον εμφύλιο. 

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Aposto10

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Mgsv110

  Έχοντας κάποιος παίξει το προηγούμενο Metal Gear το οποίο ήταν μικρό σε διάρκεια το πρώτο που θα θέλει να ξέρει είναι αν η διάρκεια του καινούργιου Metal Gear είναι αυτή που πρέπει για να ευχαριστηθεί το παιχνίδι χωρίς από την άλλη να γίνεται και βαρετό. 

  Το Metal Gear Solid V έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια από όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς αφού για τις κύριες μόνο αποστολές θα χρειαστείτε περίπου στις 30 ώρες για τις ολοκληρώσετε. Φυσικά υπάρχουν και εκατοντάδες μη κύριες αποστολές που θα σας κρατήσουν συντροφιά για αρκετό διάστημα αν και κάποιες από αυτές μου φάνηκαν τελείως αδιάφορες. 

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Mgsv510

  Όπως αναφέραμε κύρια αποστολή είναι να εξουδετερώσετε την οργάνωση Cipher οπότε για να το καταφέρετε αυτό αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσετε μια κεντρική βάση (Mother Base όπως αναφέρεται) στην οποία θα πρέπει να προσλάβετε μισθοφορικό στρατό, να κάνετε δεκάδες αποστολές και φυσικά να την επεκτείνετε.

  Οι αποστολές που θα κάνετε θα έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο του τύπου πήγαινε στο τάδε χωριό ή στην τάδε εχθρική βάση, πάρε το μυστικό όπλο ή σώσε τον τάδε χαρακτήρα και μετά πάρε το ελικόπτερο και γύρνα στη βάση σου. Από ένα σημείο και μετά όλο αυτό ίσως και να σας κουράσει αλλά αυτό είναι το Metal Gear Solid και αυτός είναι ο τρόπος σκέψης του Kojima.

  Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στις αποστολές σας θα έχετε και το άλογο σας που σε ουκ ολίγες αποστολές θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Από ένα σημείο και μετά ο Big Boss θα έχει μαζί του και ένα λυκόσκυλο που θα αντιλαμβάνεται τους εχθρούς και θα αποσπά την προσοχή του αντιπάλου σας οπότε θα μπορείτε πιο εύκολα να βγάλετε εις πέρας την αποστολή σας.    

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Gamepl10

  Όσοι έχουν παίξει το προηγούμενο Metal Gear Solid δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να προσαρμοστούν στο τρόπο παιχνιδιού του καινούργιου. Έχετε λοιπόν την απόλυτη ελευθερία κινήσεων για το πως θα προσεγγίσετε τον αντίπαλο σας, μπορείτε να κινηθείτε προς τον στόχο σας είτε πηγαίνοντας από τον δρόμο και σκοτώνοντας όποιον βρείτε μπροστά σας, είτε πηγαίνοντας από τα βουνά για να μην σας καταλάβουν, είτε χρησιμοποιώντας το άλογο ή το αυτοκίνητο σας αν θέλετε γρήγορα να φτάσετε στην αντίπαλη περιοχή.

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Mgsv810

  Όταν θα φτάσετε στην αντίπαλη περιοχή μπορείτε με τα κιάλια σας να εντοπίσετε τους αντιπάλους σας, να τους μαρκάρετε και να ξέρετε ανά πάσα στιγμή που ακριβώς βρίσκονται, επίσης μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο που θα ολοκληρώσετε την αποστολή σας.

  Υπάρχει δηλαδή ο τρόπος παίρνω το όπλο μου και σκοτώνω όποιον βρω στη βάση ενω υπάρχει και ο stealth τρόπος του να μην σε πάρουν είδηση και να ολοκληρώσετε την αποστολή με τις λιγότερες απώλειες.

  Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο δύσκολος αλλά είναι και αυτός που θα πρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να παίξετε το συγκεκριμένο παιχνίδι.  Να προσθέσουμε επίσης ότι η ΑΙ των αντιπάλων σας είναι υποδειγματική, με τον παραμικρό θόρυβο αρχίζουν να κινητοποιούνται και να ψάχνουν την περιοχή. 

  Αν τυχόν για παράδειγμα αποφασίσετε να σκοτώσετε έναν στρατιώτη, οι υπόλοιποι θα ακούσουν τον πυροβολισμό και θα αρχίσουν να ψάχνουν στην περιοχή που ακούστηκε ο πυροβολισμός.

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Mgsv410

  Όσον αφορά τα όπλα που θα βρείτε στο παιχνίδι είναι πολλά και πολλών ειδών οπότε παράπονο δεν θα έχετε, στην αρχή βέβαια το μόνο όπλο που θα έχετε θα είναι ένα μαχαίρι, ένα assault rifle και ένα πιστόλι με αναισθητικά βέλη.

  Χρησιμοποιώντας τα αναισθητικά βέλη, μπορείτε να ακινητοποιήσετε τους αντίπαλους στρατιώτες και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια συσκευή που λέγεται fulton device να τους στείλετε στη βάση σας, έτσι με τον τρόπο αυτό η βάση σας αποκτά σιγά σιγά το προσωπικό που χρειάζεται να λειτουργήσει ορθά.

  Εδώ να πούμε ότι θα[/size] πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση της βάσης σας αφού από τη βάση σας ξεκινούν όλες οι αποστολές ενώ θα πρέπει να επιλέξετε και τις θέσεις που θα καταλαμβάνει το προσωπικό σας στη βάση. Στόχος σας είναι να ανεβάσετε το level κάθε τμήματος της βάσης σας ώστε να έχετε πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και σε νέα όπλα. 

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Mgsv710

  Στα αρνητικά του gameplay είναι η απουσία mini map αφού θα πρέπει κάθε φορά να ανοίγεις το χάρτη και να βλέπεις που βρίσκεσαι ενώ ταυτόχρονα το παιχνίδι δεν μπαίνει σε pause που σημαίνει ότι πρέπει πάντα να είσαι σε εγρήγορση αφού οι αντίπαλοι σου καραδοκούν και μπορούν να σε σκοτώσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

  Ένα επίσης αρνητικό που διαπίστωσα είναι ότι δεν μπορείς να αποθηκεύσεις το παιχνίδι όποτε εσύ θέλεις ενώ και τα auto saves είναι αρκετά αραιά. Οπότε αν χάσετε θα χρειαστεί να παίξετε πάλι μεγάλο μέρος της αποστολής από την αρχή…

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Texnik10

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Mgsv611

  Τα γραφικά του παιχνιδιού καθώς και τα textures αγγίζουν το άριστα, η μηχανή γραφικών που χρησιμοποιείται είναι η Fox Engine με το frame rate ναι είναι στα 60fps χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις. Στις κονσόλες στο ps4 το παιχνίδι τρέχει σε ανάλυση 1080p ενώ στο xbox one στα 900p . Θετικές εντυπώσεις μας άφησε εναλλαγή ημέρας -νύχτας καθώς και η μεταβολές στον καιρό (ήλιος–βροχή).

  Στα αρνητικά θα έβαζα το ότι ο φυσικός κόσμος σχεδόν δεν υπάρχει! Θα είστε μόνοι σας χωρίς να βλέπετε γύρο σας ζώα ενώ φυσικά οι πολίτες της περιοχής απλά δεν υπάρχουν.

  Στον ηχητικό τομέα η δουλειά που έχει γίνει είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή, οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους κύριους ρόλους είναι επαγγελματίες ενώ ακόμα και οι ομιλίες των στρατιωτών είναι φυσικές ενώ στην αρχή που θα βρεθείτε σε κυπριακό νοσοκομείο θα ακούσετε και ελληνικά.

  [Gaming Review] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Epilog10

  Ο Hideo Kojima λοιπόν για μια ακόμη φορά έκανε το θαύμα του, μας παρέδωσε έναν τίτλο που αξίζει να τον προσέξουμε, να τον απολαύσουμε, να γοητευτούμε ίσως από την όλη σκηνοθεσία και από ένα σενάριο που σε κάνει να θέλεις να μάθεις τι θα γίνει παρακάτω.

  Πρόκειται για ένα τίτλο που σου δίνει την ελευθερία των κινήσεων, που σου δίνει τον έλεγχο του πώς να πετύχεις τον στόχο που θέλεις με όποιον τρόπο εσύ θέλεις.

  Στα θετικά του τίτλου είναι φυσικά η μεγάλη διάρκεια του, η πολύ καλή ΑΙ των αντιπάλων καθώς και ο άρτιος τεχνικός τομέας, πρόκειται για ένα τίτλο που πραγματικά αξίζει να τον έχετε.

  Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το τελευταίο μέρος την σειράς που δημιούργησε ο Hideo Kojima, έναν τίτλο που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό.

  Επιμέλεια: Στεργίου Βασίλης


  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης