Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Απαντήσεις σε αυτό το θέμα

  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Δημοσίευση: 1 [Οδηγός Αγοράς] Mid Range Gaming PC Την / Το Κυρ 30 Αυγ 2015, 17:46

  vasilis84

  vasilis84
  Member

  Επιστροφή στην κορυφή


  Η αγορά του Η/Υ που θα περιγράψουμε προορίζεται για χρήστες μεσαίου επιπέδου οι οποίοι ασχολούνται με το gaming σε επίπεδο HD (1080p) ή λίγο μικρότερης ανάλυσης και επιθυμούν την ομαλή λειτουργικότητα των παιχνιδιών.

  Επίσης με αυτό το σύστημα θα μπορούν να αναπαραχθούν αρχεία πολυμέσων σε HD επίπεδο. Το budget κινείται από 670 € και μπορεί να φτάσει με τις ακριβότερες επιλογές στα 1150€ για τον πύργο χωρίς τα περιφερειακά.

  Τα μέρη τα οποία απαρτίζουν τον gaming υπολογιστή αναλύονται παρακάτω ως εξής:  Το κουτί που θα επιλεχθεί θα πρέπει να ανήκει σε μια κατηγορία μεταξύ Mid & Full Tower ώστε να μας δίνει την άνεση των χώρων για να τοποθετηθούν όλα τα εξαρτήματα, να γίνει σωστό μάζεμα καλωδίων (cable management ), σωστή κυκλοφορία αέρα (air flow) με ανεμιστήρες τουλάχιστον μπροστά, στην οροφή και πίσω. Το κουτί θεωρείται ως βασική επένδυση διότι μπορεί μελλοντικά να αναβαθμίσουμε οτιδήποτε όμως το κουτί αν έχει τις σωστές προδιαγραφές θα μας γλυτώσει από ένα μεγάλο μελλοντικό κόστος αν κάνουμε την σωστή επιλογή.  Επιλέγουμε ένα με εύρος τιμής από 70 - 100 €.  Αυτό είναι άλλο ένα εξάρτημα το οποίο πρέπει να δώσουμε βάση για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις όπως είπαμε για το κουτί. Η επιλογή μας γίνεται αφού καταλήξουμε στα βασικά κομμάτια του Η/Υ όπως (επεξεργαστής - κάρτα γραφικών) ώστε να μπορέσουμε να υπολογίσουμε περίπου την μέγιστη κατανάλωση που θα έχουμε.

  Αν πχ ο επεξεργαστής μας έχει TDP 95W και η κάρτα γραφικών 175W θα πρέπει να υπολογίσουμε περίπου άλλα 60W τα οποία χρειάζεται το υπόλοιπο σύστημα, την περίπτωση overclocking και το περιθώριο που πρέπει να έχει για να μην “μπουκώνει” πάντα στα μέγιστα Watt. Οπότε σε αυτή την περίπτωση σίγουρα πρέπει να επιλέξουμε ένα τροφοδοτικό 500W και άνω για την προοπτική μελλοντικής χρήσης 2 καρτών γραφικών ή και παραπάνω. Αν είναι modular (αποσπώμενα καλώδια) θα βοηθήσει περισσότερο στην καλύτερη διαμόρφωση του εσωτερικού αφού δεν θα μπουν καλώδια αχρείαστα.

  Μας ενδιαφέρει πολύ το efficiency το οποίο ορίζεται σε βαθμίδες ( Bronze, Silver, Gold, Platinum ), ανάλογα με την αύξουσα σειρά υπάρχει καλύτερη απόδοση στην κατανάλωση του ρεύματος αλλά και καλύτερη απόδοση σταθερότητας των ρευμάτων προς τις συσκευές. Με λίγα λόγια η βαθμίδα καθορίζει την ποιότητα του τροφοδοτικού αλλά και την τιμή του.  Επιλέγουμε ένα με εύρος τιμής από 70 - 90 €.  Η επιλογή της μητρικής πλακέτας γίνεται με βάση τον επεξεργαστή που θα επιλεχθεί δηλαδή την πλατφόρμα AMD ή INTEL. Αν έχουμε υπόψη μας το overclocking διαλέγουμε το νεώτερο chipset της εκάστοτε εταιρίας, πχ 990FX, Z77, αν δεν έχουμε αυτή την προοπτική μπορούμε να επιλέξουμε ένα χαμηλότερο chipset πχ Η77, 970, όπου δεν θα μειώσει την απόδοση του επεξεργαστή μας, απλά θα διαθέτει ένα πιο περιορισμένο λογισμικό (Bios), λιγότερα vrm ‘s (φάσεις τροφοδοσίας επεξεργαστή) και ίσως λιγότερες θύρες διασύνδεσης.

  Προσέχουμε την επεκτασιμότητα που μπορεί να έχει σε Pci θύρες, αν προορίζεται για μελλοντικό Crossfire/SLI (σύνδεση πολλαπλών καρτών γραφικών) και τις επιπλέον λειτουργίες πχ. καλή κάρτα ήχου, κουμπιά επάνω στην μητρική on/off, reset , κ.α.. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στο μέγεθος της, υπάρχουν mini ATX με λίγες θύρες επεκτασιμότητας - διασύνδεσης και οι ΑΤΧ που είναι πιο πλήρης, σε αυτή την περίπτωση το κριτήριο πρέπει να είναι η αναβάθμιση που σκέφτεστε ότι μπορεί να κάνετε και αν θα σας βοηθούσε σε αυτό, υπάρχουν όμως μοντέλα τα οποία είναι mini και διαθέτουν τα πάντα για να καλύψουν όλες τις ανάγκες επεκτασιμότητας, έχουν όμως μεγάλο κόστος.  Επιλέγουμε μια με εύρος τιμής από 70 - 130 €.  Από τα σημαντικότερα κομμάτια της σύνθεσης μας, πρέπει να γίνει επιλογή μεταξύ INTEL ή AMD, οι δύο εταιρίες προσφέρουν πληθώρα επεξεργαστών για να επιλέξετε όποιον μπορεί να αντέξει η τσέπη σας,

  Η βασική προδιαγραφή που θα επιλεχτεί είναι να έχει 4 πυρήνες ή περισσότερους, αυτό θα βοηθήσει ώστε να ανταπεξέλθει ομαλά σε οποιοδήποτε νέο παιχνίδι ή εφαρμογή multitasking. Μετά πρέπει να σκεφτούμε αν επιθυμούμε την προοπτική overclocking , μπορούμε να πάρουμε έναν επεξεργαστή από την πλευρά της AMD όπου όλοι είναι ξεκλείδωτοι ή από την INTEL αυτούς που έχουν το διακριτικό (Κ).

  Ο επεξεργαστής που έχει δυνατότητες overclocking σίγουρα διαθέτει την προδιαγραφές να αντέξει περισσότερο καιρό σε υψηλό επίπεδο από έναν περιορισμένο επεξεργαστή, θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ή να είστε διατεθειμένοι να μάθετε βασικά πράγματα ώστε να προχωρήσετε σε αυτές τις ενέργειες.  Επιλέγουμε έναν με εύρος τιμής από 130 - 210 €.  Εφόσον ο επεξεργαστής θα λειτουργεί συνήθως σε υψηλό επίπεδο καλό θα είναι να προμηθευτούμε μια ψήκτρα aftermarket η οποία θα βοηθήσει στην μείωση του θορύβου που θα παράγεται στον υψηλό φόρτο και θα κρατά τον επεξεργαστή σίγουρα σε χαμηλότερα επίπεδα θερμοκρασιών. Για την προοπτική overclocking θεωρείται απαραίτητη διότι αυξάνεται η συχνότητα του επεξεργαστή οπότε και οι θερμοκρασίες.

  Η επιλογή για αυτό το σύστημα κινείται σε μια αερόψηκτρα μεσαίου επιπέδου η οποία θα διαθέτει κάποια heatpipes (χάλκινοι σωλήνες που εφάπτονται στον επεξεργαστή). Υπάρχουν βέβαια και οι επιλογές κλειστής υδρόψυξης αλλά εάν δεν ασχοληθείτε συστηματικά με το overclocking δεν υπάρχει νόημα να ανεβάσετε το κόστος του συστήματος σας 30 € με 60 € παραπάνω.  Επιλέγουμε μια αερόψηκτρα με εύρος τιμής από 25 - 40 €. Αν επιθυμείτε υδρόψυξη οι τιμές ξεκινούν από 60 € και ανεβαίνει το κόστος ανάλογα την υλοποίηση.  Επιλέγουμε τις κατάλληλες που εφαρμόζουν στην μητρική μας δηλαδή τύπου DDR3, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 gb διότι θέλουμε να έχουμε το περιθώριο για την χρήση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα ή να καλύψουν την ανάγκη κάποιου συγκεκριμένου προγράμματος / παιχνιδιού.

  Τα timmings δεν μας ενδιαφέρουν σε αυτό το επίπεδο (εκτός αν ασχοληθούμε με εξειδικευμένο overclocking όπου σε αυτή την περίπτωση είναι και πιο ακριβές), επιλέγουμε όμως την συχνότητα λειτουργίας να είναι από 1600 Mhz και άνω. Επιλέξτε ζευγάρι μνημών το οποίο αποτελείτε από 2 modules και όχι 1 για να αξιοποιηθεί σωστά το dual channel σύστημα και να αποδώσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες που διαθέτουν.  Επιλέγουμε ένα set με εύρος τιμής από 40 - 60 €.  Στο mid επίπεδο υπάρχουν 2 κλίμακες καρτών που μπορούμε να κινηθούμε. Η πρώτη καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μας σε όλα τα νέα παιχνίδια και μόνο σε ελάχιστα συγκεκριμένα δεν θα αποδίδει σε ultra ρυθμίσεις ομαλά, απλά θα γίνονται κάποιες υποχωρήσεις στον τομέα αυτό με ρυθμίσεις high ή mid, η απόδοση όμως θα είναι και εκεί απόλυτα ικανοποιητική.

  Η δεύτερη επιλογή είναι άνετη σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως δυνατοτήτων, αν είστε πολύ απαιτητικοί και θέλετε να τρέχουν όλες οι ρυθμίσεις στο τέρμα ανεβάζετε το κόστος και απολαμβάνεται τα γραφικά με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Η επιλογή οποιασδήποτε εταιρίας θα είναι αξιόλογη, υπάρχει ο βασικός διαχωρισμός μεταξύ AMD και NVIDIA και μετά επιλέγετε την εταιρία κατασκευής που επιθυμείτε ανάλογα με την ψύξη (stock ή aftermarket) και τους χρονισμούς πυρήνα-μνημών (stock – υπερχρονισμένη). Το μόνο που πρέπει να προσέξετε και να είναι δεδομένο είναι η ποσότητα της μνήμης, η οποία πλέον πρέπει να είναι από 2GB και άνω για να καλύπτει τις ανάγκες των απαιτητικών παιχνιδιών.  Επιλέγουμε μια με εύρος τιμής από 180 - 300 €  Προσφέρει εξαιρετική ταχύτητα στο λειτουργικό μας σύστημα και σε οποιαδήποτε εφαρμογή εγκατασταθεί σε αυτό. Η επιλογή χωρητικότητας είναι υποκειμενική, αλλά πλέον τα 120 gb θεωρούνται αρκετά για την πλειονότητα των χρηστών ώστε να εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα, τα βασικά προγράμματα και ίσως κάποιο βαρύ παιχνίδι που αργεί να φορτώσει σε μηχανικό δίσκο.  Επιλέγουμε ένα με εύρος τιμής από 90 - 120 €.  Αν προχωρήσουμε στην αγορά SSD drive τότε πρέπει να επιλέξουμε έναν δίσκο Green τον οποίο θα χρησιμοποιούμε μόνο σαν αποθήκη δεδομένων και προγραμμάτων/παιχνιδιών μεγάλου μεγέθους. Έτσι ανάλογα με τις ανάγκες μας επιλέγουμε και την χωρητικότητα, ένα καλό μέγεθος εφόσον σκοπεύουμε να αποθηκεύσουμε ταινίες, μουσική, φωτογραφίες κτλ είναι το 1 ΤΒ.

  Αν δεν αγοράσουμε το SSD drive για να ρίξουμε το συνολικό κόστος τότε επιλέγουμε έναν δίσκο με 7200 RPM και με καλή cache δηλ. 16-64mb. Ένας δίσκος χωρητικότητας πάλι 1ΤΒ έχει αρκετό χώρο για την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος και για να αποθηκευτούν αρκετά αρχεία πολυμέσων.  Επιλέγουμε ένα με εύρος τιμής από 65 - 80 €.  Επιλέγουμε και DVD R/RW για τις περιπτώσεις εγκατάστασης κάποιου προγράμματος, audio rip και προβολή ταινίας. Πολύ σημαντικό εργαλείο για αυτούς που θέλουν να κάνουν εγγραφές αυτών που προαναφέραμε. Επιλέγουμε ένα κοινό DVD R/RW το οποίο δεν χρειάζεται να έχει υψηλό κόστος διότι πλέον οι περισσότερες λειτουργίες και ταχύτητες εγγραφής/ανάγνωσης είναι standard ακόμη και στα πιο οικονομικά.

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 2 Απ: [Οδηγός Αγοράς] Mid Range Gaming PC Την / Το Κυρ 11 Φεβ 2018, 20:30

  atozak

  atozak
  Senior Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  ευχαριστουμε

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.thegreeksenergy.com

  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης