Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • [Οδηγός Αγοράς] CASUAL PC

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Απαντήσεις σε αυτό το θέμα

  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Δημοσίευση: 1 [Οδηγός Αγοράς] CASUAL PC Την / Το Κυρ 23 Αυγ 2015, 16:37

  vasilis84

  vasilis84
  Member

  Επιστροφή στην κορυφή


  Η αγορά του Η/Υ που θα περιγράψουμε προορίζεται είτε για εργασίες γραφείου είτε για καθημερινούς χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν απλές εφαρμογές (Office Suites, Internet) & κάνουν αναπαραγωγή πολυμέσων (μουσική ,ταινίες). Το budget κινείται σε χαμηλά επίπεδα, περίπου 300-350 € για τον πύργο χωρίς τα περιφερειακά,

  Τα μέρη τα οποία απαρτίζουν τον υπολογιστή γραφείου αναλύονται παρακάτω ως εξής:  Το κύριο κριτήριο για την επιλογή του κουτιού είναι ο καλός αερισμός ώστε να μην έχουμε προβλήματα αύξησης θερμοκρασιών τους θερμούς μήνες, αν δηλαδή υπάρχουν ανεμιστήρες στο εμπρός μέρος , στο πλάι και στην οροφή θα ήταν το ιδανικό. Ελέγξτε ότι η τοποθέτηση του τροφοδοτικού γίνεται στο κάτω μέρος για να μην τραβά τον ζεστό αέρα και περιορίζει τον χώρο.  Υπάρχουν επιλογές που κυμαίνονται στα 30-40 €.  Το τροφοδοτικό δεν χρειάζεται να είναι πολλά watt διότι η κατανάλωση θα είναι ελάχιστη, επενδύουμε όμως σε ένα με περισσότερα χωρίς βέβαια να υπερβάλουμε έτσι ώστε μελλοντικά στην αναβάθμιση που θα προχωρήσουμε να έχουμε ένα καλό περιθώριο.

  Το δεύτερο κριτήριο επιλογής είναι οι δικλίδες ασφαλείας όσο αναφορά το ρεύμα και το τρίτο ή μεγάλη εγγύηση. Ενα τροφοδοτικό στα 450 με 500w θα υπερκαλύψει και την πιθανότητα αναβάθμισης.  Υπάρχουν επιλογές που κυμαίνονται στα 40-50€.  Πλέον όλες οι μητρικές έχουν standards που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες του απλού χρήστη, το μόνο που χρειάζεται να είστε προσεκτικοί είναι οι θύρες επεκτασιμότητας, π.χ. στις φτηνές μητρικές μπαίνουν 2 slots μνημών οι οποίες περιορίζουν πάρα πολύ τον χρήστη σε περίπτωση αναβάθμισης να βάλει περισσότερα gb, οπότε καλό θα ήταν να υπάρχουν 4 slots.

  Η επιλογή της γίνεται πάντα σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή που θα επιλεχθεί ώστε να ταιριάζει λειτουργικά.  Υπάρχουν επιλογές που κυμαίνονται στα 60-70€.  Οι γνωστές εταιρίες έχουν φροντίσει να ικανοποιήσουν τους users αυτού του επιπέδου τοποθετώντας την απαραίτητη κάρτα γραφικών εσωτερικά του επεξεργαστή οπότε σας γλυτώνουν από ένα παραπάνω σημαντικό έξοδο.

  Οι επεξεργαστές χαμηλού επιπέδου δίνουν παρόμοια ισχύ οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε λίγο πιο μελλοντικά για την πλατφόρμα που θα επιλέξετε ώστε όταν αναβαθμίσετε να έχετε καλύτερες επιλογές.  Υπάρχουν επιλογές που κυμαίνονται στα 50-70€.  Για την επιλογή μνημών σε αυτή την σύνθεση το βασικό κριτήριο είναι η χωρητικότητα και η τιμή, στην απλή χρήση δεν υπάρχουν διαφορές ταχύτητας αλλά και δεν χρειάζεται υπερβολή χωρητικότητας, με 4gb στα 1333Mhz θα είστε υπέρ-καλυμμένοι.

  Επιλέγετε ζευγάρι μνημών το οποίο αποτελείτε από 2 modules και όχι 1 για να αξιοποιηθεί σωστά το dual channel σύστημα και να αποδίδουν σωστά.  Υπάρχουν επιλογές που κυμαίνονται στα 25-30€.  Στην επιλογή δίσκου κριτήριο ξανά είναι η χωρητικότητα και η τιμή αφού δεν μας απασχολούν τα γρήγορα boot time κτλ. απλά προσέχουμε ο δίσκος να μην είναι green διότι η ιδιότητα του συγκεκριμένου είναι αποκλειστικά να λειτουργεί ως αποθήκη και δεν ενδείκνυται για την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος(Windows), οπότε βρίσκουμε έναν δίσκο με 7200 RPM και με καλή cache δηλ. 16-64mb.

  Ένας δίσκος χωρητικότητας εως 500gb έχει αρκετό χώρο για τις λειτουργίες που θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε και για να αποθηκευτούν αρκετά αρχεία πολυμέσων.  Υπάρχουν επιλογές που κυμαίνονται στα 50-60€.  Το μόνο που λείπει από την σύνθεση είναι ένα DVD R/RW στο οποίο δεν χρειάζεται να μπούμε σε πολλές σκέψεις διότι το μόνο κριτήριο σε αυτή την περίπτωση είναι το κόστος αφού δεν μας απασχολούν οι ταχύτητες εγγραφής κτλ.  Υπάρχουν επιλογές που κυμαίνονται στα 16-20€.

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 2 Απ: [Οδηγός Αγοράς] CASUAL PC Την / Το Δευ 29 Ιαν 2018, 16:36

  atozak

  atozak
  Senior Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  από το 2015 (που είναι το θέμα ) ως το 2018 (που έχουμε τώρα) δεν πρέπει να έχουν αλλάξει και πολύ η επιλογές για αυτού του είδους τους χρήστες Cool Smile

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.thegreeksenergy.com

  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης