thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • [Gaming Review] Dragon Age Inquisition

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Απαντήσεις σε αυτό το θέμα

  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Δημοσίευση: 1 [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Empty [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Πεμ 02 Ιουλ 2015, 16:08

  vasilis84

  vasilis84
  Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Dragon10

  H ΕΑ και η BIOWARE μετά από τρία χρόνια αναμονής κυκλοφόρησαν τον νέο τίτλο του Dragon Age. Πολλοί από εσάς που έχετε παίξει τους προηγούμενους τίτλους της σειράς θα αναρωτιέστε αν η νέα προσπάθεια θα είναι αντάξια της ιστορίας του τίτλου.

  Για να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή ξεκινήσαμε με το Dragon Age Origins που αποτέλεσε τον πνευματικό διάδοχο του Baldur's Gate και έθεσε τα θεμέλια για μια νέα επική σειρά.

  Εν συνεχεία είχαμε το Dragon Age 2 το οποίο δέχτηκε ανάμεικτες κριτικές. Τον Μάρτιο του 2012 η Bioware ύστερα από τις κριτικές που δέχτηκε σταμάτησε το DLC που ετοίμαζε και αποφάσισε να εστιάσει στη δημιουργία ενός νέου project.

  Φτάσαμε λοιπόν στο 2014 και στη δημιουργία του νέου Dragon Age.

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Story12

  Βρισκόμαστε ξανά  στην χώρα Thedas όπου σε συνέχεια των προηγούμενων Dragon Age συμβαίνει μια δολοφονική έκρηξη.

  H Justinia, η θρησκευτική ηγέτιδα του Chantry (κυρίαρχη θρησκευτική οργάνωση στη Thedas) πεθαίνει μαζί με πολλούς υψηλόβαθμους ιερείς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος να ηγηθεί στη χώρα. Σαν να μην έφτανε αυτό εμφανίζονται κάποια σχίσματα στον ουρανό από τα οποία ξεπηδούν δαιμονικά πλάσματα που προκαλούν το χάος στη χώρα, κάπου εκεί ξεκινά η ιστορία του ήρωα σας.

  Ο ήρωας σας ήταν παρών στην έκρηξη αλλά για κάποιο λόγο αδυνατεί να θυμηθεί τι συνέβη σε εκείνη την έκρηξη, αυτό όμως δεν είναι το μόνο κακό. Είστε ο μοναδικός επιζών οπότε όλες οι υποψίες για την έκρηξη πέφτουν σε εσάς.

  Σε αυτή την υποψία βοηθά και το ότι στο χέρι σας υπάρχει ένα σημάδι με το οποίο όταν πλησιάζετε μια σχισμή (rift) αυτή ενεργοποιεί το σημάδι και η σχισμή κλείνει (την πορεία του παιχνιδιού θα μάθετε πως δημιουργήθηκε αυτό το σημάδι).

  Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού θα γνωρίσετε την Cassandra αλλά και έναν μάγο ο οποίος θα σας αποκαλύψει πως να κλείνετε τις σχισμές. Λόγο του χάους που επικρατεί στη χώρα η Cassandra μαζί με τη Lelliana και τον Cullen που όπως θα δείτε είναι δυο βασικά μέλη του παιχνιδιού δημιουργούν μια συμμαχία που δημιουργείται μόνο σε ακραίες καταστάσεις, την Inquisition.

  Κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία σας και φυσικά στόχος σας είναι να κλείσετε τις σχισμές και να επαναφέρεται τον κόσμο σε μια τάξη.

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Da10

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Aposto11

  Στην αρχή του παιχνιδιού θα βρεθείτε στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας, θα έχετε μια τεράστια γκάμα επιλογών για να διαμορφώσετε την εξωτερική εμφάνιση του όπως να του αλλάξετε την κόμμωση ή να πειράξετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

  Θα έχετε να επιλέξετε μεταξύ τεσσάρων φυλών οι οποίες είναι humans, τα elves τα dwarfs και για πρώτη φορά οι Qunari. Αναλόγως της φυλής που επιλέγετε θα έχετε και τα ανάλογα bonus, τέλος  θα πρέπει να επιλέξετε και την class η οποία διαχωρίζεται σε Warrior, Rogue και Mage.  

  Αρχικά όλοι θα σας κοιτούν με μια καχυποψία οπότε θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. Θα είστε ας πούμε το παιδί για όλες τις δουλείες όπου θα πρέπει να πηγαίνετε από περιοχή σε περιοχή, να σώζετε κόσμο, να ολοκληρώνετε βασικές αποστολές, να κλείνετε σχισμές αλλά και να δημιουργείτε νέες συμμαχίες.

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Classe10

  Από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι θα σας χρήσει ως ηγέτη της συμμαχίας Inquisition. Εδώ ίσως ξεκινά και η βασική ιστορία του παιχνιδιού αφού πρέπει να αποδείξετε πόσο ικανός ηγέτης είστε.

  Οι αποστολές που θα κάνετε, οι αλληλεπιδράσεις με τα άλλα μέλη της ομάδας αλλά και με τους χαρακτήρες που θα συναντήσετε στις αποστολές σας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να φέρετε εις πέρας την αποστολής σας.

  Πολλές φορές θα βρεθείτε αντιμέτωπος με ίντριγκες, δολοπλοκίες, διπλωματικές διενέξεις από τις οποίες θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να τις ξεπεράσετε και να δημιουργήσετε τις συμμαχίες που θέλετε. Θα διαπιστώσετε ότι οι αποστολές σας συνδυάζουν υπέροχα  τον διάλογο, την έρευνα και τη μάχη, αυτά τα δεδομένα θα έλεγα είναι που κάνουν και το παιχνίδι να ξεχωρίζει.

  Στα θετικά του νέου τίτλου είναι και το μέγεθος του, όπως θα διαπιστώσετε ο χάρτης είναι σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του πρώτου Dragon Age. To αποτέλεσμα είναι φυσικά ότι θα χρειαστείτε πάνω από 100 ώρες παιχνιδιού αν θέλετε να επισκεφτείτε και να ανακαλύψετε όλες τις περιοχές του χάρτη ώστε να ολοκληρώσετε όλες τις μη βασικές αποστολές.

  Ένα άλλο βασικό στοιχείο που μου άρεσε αρκετά ήταν ότι ο κόσμος του νέου Dragon Age είναι ανοικτός εξ αρχής προς εξερεύνηση.

  Θα διαπιστώσετε ότι το Thedas είναι μια μεγάλη πλούσια περιοχή όπου περιέχει ερήμους, δάση, βαλτώδεις περιοχές όλες έτοιμες προς εξερεύνηση. Το παιχνίδι θα διαπιστώσετε ότι από την αρχή προσπαθεί να εστιάσει στους χαρακτήρες, κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ιδιοτροπίες, τα δικά του ιδανικά και πάθη, οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχουν εμβαθύνει σε κάθε χαρακτήρα.

  Αναλόγως των συζητήσεων που θα κάνετε άλλοι θα σας βλέπουν θετικά, άλλοι με καχυποψία ενώ αν το θελήσετε μπορείτε να συνάψετε ακόμη και ερωτική σχέση...

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Map10

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Gamepl11

  To σύστημα μάχης του παιχνιδιού είναι αρκετά καλό και ως ένα βαθμό μοιάζει με το Dragon Age 2.  

  Θα πρέπει να δημιουργήσετε μια αξιόμαχη ομάδα η οποία θα αποτελείται από άλλους 3 χαρακτήρες, καθένας από τους οποίους θα έχει τα δικά του  χαρακτηριστικά και ικανότητες. Καλό είναι στην επιλογή ομάδας ο κάθε χαρακτήρας να έχει το κάτι διαφορετικό και να αναλάβει μια συγκεκριμένη δουλειά. Για παράδειγμα θα ήταν άτοπο να επιλέξετε να έχετε 3 μάγους στην ομάδα γιατί δεν θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε διάφορα κτίρια, ενώ θα χάνετε και σχετικά εύκολα.

  Στο πεδίο της μάχης όταν θα τα βρείτε σκούρα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την tactical camera με την οποία ορίζεται σε κάθε χαρακτήρα τι θα πρέπει να κάνει και με ποιο τρόπο θα πρέπει να επιτεθεί. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι αυτοί που θα παίξουν το παιχνίδι σε pc έκδοση με πληκτρολόγιο–ποντίκι, θα δυσκολευτούν με την χρήση της tactical camera. O συνδυασμός του χαμηλού ζουμ μαζί με ποντίκι και πληκτρολόγιο θα σας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

  Αν ειδικά θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την tactical camera σε κλειστό χώρο απλά μην το κάνετε. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η A.I. των εχθρών όσο και της ομάδας σας είναι εξαιρετική, επίσης θα πρέπει να είστε φειδωλοί στη χρήση healing positions (ανανέωση ζωής) αφού θα έχετε συγκεκριμένη ποσότητα, την οποία και χρησιμοποιούν όλα τα μέλη της ομάδας σας. Έτσι μπορεί αν δεν προσέξετε και βρεθείτε στο μέσο μια μάχης χωρίς να έχετε καθόλου healing positions θα πρέπει να πάτε πρώτα σε ένα από τα checkpoints που υπάρχουν για να τα αναπληρώσετε και μετά να γυρίσετε στη μάχη.

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Tactic12

  Αν κάποιος θα ήθελε να προσάψει ένα αρνητικό στον τίτλο αυτό είναι οι δευτερεύουσες αποστολές που μοιάζουν να επαναλαμβάνονται. Θα πρέπει δηλαδή να πηγαίνετε από περιοχή σε περιοχή, να παλεύετε με δαίμονες, τέρατα, να ψάχνετε για μυστικά και να κλείνετε σχισμές. Στην αρχή ίσως σας αρέσει αλλά από ένα σημείο και μετά αυτό θα επαναλαμβάνεται και σε κάποιους ίσως να φανεί βαρετό.

  Γνώμη μου είναι να κάνετε και τις δευτερεύουσες αποστολές, θα ανεβείτε level, θα έχετε καλύτερα όπλα και θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να αντιμετωπίσετε τις πιο δύσκολες καταστάσεις του παιχνιδιού. Ένα άλλο ίσως αρνητικό του παιχνιδιού είναι ότι η ροή είναι ουσιαστικά γραμμική με αποτέλεσμα να μην αλλάζει το gameplay ή το σενάριο του παιχνιδιού. Στηρίζεται σε κάποια κομβικά σημεία που πλην ενός θα επηρεάσουν μόνο το τέλος του παιχνιδιού.

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Multip10

  Στη σειρά για πρώτη φορά συναντάμε και multiplayer mode όπου 2 έως 4 παίκτες αναλαμβάνουν διάφορες αποστολές. Να τονιστεί εδώ ότι οι αποστολές που θα αναλάβετε δεν σχετίζονται με τις αποστολές που παίζετε ως single player.

  Θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε ένα χαρακτήρα από τις τρεις classes που υπάρχουν, από εκεί και έπειτα θα πρέπει σε κάποιες προκαθορισμένες πίστες να νικήσετε διάφορους εχθρούς. Δεν θα εντυπωσιαστείτε ιδιαίτερα πάντως…

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Dragon11

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Texnik11

  Στο κομμάτι του τεχνικού τομέα τα πράγματα είναι αρκετά καλά, το παιχνίδι χρησιμοποιεί την Frostbite 3 engine η οποία μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Το frame rate είναι σταθερό και δεν θα διαπιστώσετε φαινόμενα crashes. To frame rate στις κονσόλες είναι στα 30fps ενώ στην έκδοση για pc αναλόγως της κάρτας που έχετε και τις ρυθμίσεις που θα ορίσετε.  
  Στον ηχητικό τομέα δεν θα έχετε παράπονα, το soundtrack είναι από τα πιο επικά που έχω ακούσει ενώ και το voice acting των ηθοποιών κινείται σε υψηλό επίπεδο, κάτι που ίσως σας κάνει εντύπωση είναι ότι κάποιοι χαρακτήρες μιλούν με ξενική προφορά γαλλική ή ισπανική χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ακούγοντας την σε κάποιους ίσως φανεί αστεία.

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Daprin10

  [Gaming Review] Dragon Age Inquisition Epilog11

  Με λίγα λόγια η νέα προσπάθεια της Bioware στέφεται με επιτυχία.

  Το παιχνίδι είναι πολύ καλύτερο από τον προκάτοχο του και μπορούμε να πούμε πως άξιζε η αναμονή. Έχει μεγάλη διάρκεια, είναι εθιστικό, με άρτιο τεχνικό τομέα, ένα εξαιρετικό soundtrack και ένα αρκετά καλό σύστημα μάχης.

  Στα αρνητικά είναι οι επαναλαμβανόμενες αποστολές και η προβληματική tactical camera όταν θα παίξετε το παιχνίδι σε pc.

  H multiplayer επιλογή ίσως να μην χρειαζόταν καθώς κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε η Bioware να εστιάσει περισσότερο στο σενάριο του παιχνιδιού. Το σενάριο είναι καλό αν και το τέλος του δεν είναι αυτό που εγώ θα περίμενα.

  Αξίζει να το δοκιμάσετε, η αναγέννηση του Dragon Age ήρθε..


  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης