Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Απαντήσεις σε αυτό το θέμα

  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Δημοσίευση: 1 [Peripherals Review] Mackie CR4 Multimedia Monitor Speakers Την / Το Πεμ 02 Ιουλ 2015, 15:56

  vasilis84

  avatar
  Member

  Επιστροφή στην κορυφή


  Οι απαιτήσεις των μουσικόφιλων ολοένα και αυξάνονται όταν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους, τα Mackie CR4 προσπαθούν να καλύψουν το κενό μεταξύ των απλών ηχείων υπολογιστή (multimedia) και των high end που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικές μίξεις (studio monitors).

  Η εταιρία Mackie δημιουργήθηκε στην Αμερική τις αρχές του '90 και είναι ευρέως γνωστή στα επαγγελματικά είδη ήχου. Με τη σειρά CR έχει δημιουργήσει δυο οικονομικά προσιτά μοντέλα (CR3 & CR4) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναπαραγωγή πολυμέσων.

  Και τα δύο σετ ηχείων διαθέτουν το ίδιο μέγεθος tweeter (0,75 ") υψηλής συχνότητας, τα CR3 έχουν 3" οδηγό χαμηλών/μεσαίων συχνοτήτων, ενώ τα CR4 έχουν 4 "οπότε θα έχουν και πιο έντονη παρουσία μπάσου.

  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

  Οι καμπίνες των ηχείων είναι κατασκευασμένες από ξύλο, είναι μαύρου χρώματος και έχουν μικρές πινελιές πράσινου χρώματος που τα κάνουν αρκετά ελκυστικά στο μάτι αφού σπάνε την μονοτονία και ενθουσιάζουν τους Razer fans.

  Διαθέτουν bass reflex στο πίσω μέρος το οποίο βοηθά τα ηχεία να ακούγονται ακόμη πιο γεμάτα σε σχέση με το μέγεθος τους.


  Χαρακτηριστικό είναι και το σήμα της Mackie στο μπροστινό κάτω αριστερό μέρος των ηχείων.  Οι διαστάσεις των CR4 είναι (HxWxD) 224mm x 156mm x 185mm, ενώ το συνολικό τους βάρος μόνο 4.1kg. Αυτά τα δυο στοιχεία σίγουρα θα σας βοηθήσουν στην εύκολη τοποθέτηση τους ακόμη και σε μικρούς χώρους.

  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  Το μεταξωτού θόλου tweeter φερρόρευστης ψύξης που διαθέτει είναι μεγέθους 0.75" και το woofer με πολυπροπυλένια επικάλυψη είναι μεγέθους 4”.


  Το ένα ηχείο είναι αυτοενισχυόμενο και το δεύτερο παθητικό, μπορούν να αποδώσουν συνολικά 50W, το εύρος συχνοτήτων είναι 75Hz-20khz με max SPL τα 100db.

  Στο ηχείο που διαθέτει την ενίσχυση υπάρχουν οι θύρες σύνδεσης, στο πίσω μέρος διακρίνουμε τις δυο επιλογές εισόδου που είναι οι TRS balanced και οι RCA unbalanced, επίσης εκεί βρίσκονται οι θύρες εξόδου για την σύνδεση του παθητικού ηχείου.

  Επιπλέον υπάρχει ένας διακόπτης επιλογής θέσης (αριστερά-δεξιά), όπου εκεί ρυθμίζετε πιο ηχείο θα είναι στα αριστερά σας και πιο στα δεξιά. Το καλώδιο ρεύματος είναι ενσωματωμένο στο ηχείο και υπάρχει ένας διακόπτης τροφοδοσίας ρεύματος.  Στην μπροστινή όψη υπάρχει μια AUX ως είσοδο η οποία είναι ιδανική για την σύνδεση mp3 player/κινητού κτλ. και μια έξοδο ακουστικών.  Τέλος υπάρχει και το φωτιζόμενο ποτενσιόμετρο on/off με το οποίο ελέγχετε και την ένταση του ήχου.  Στο παθητικό ηχείο υπάρχουν μόνο οι θύρες σύνδεσης με το ενεργό ηχείο.  Στην συσκευασία υπάρχει το καλώδιο για την σύνδεση μεταξύ των ηχείων ώστε να τροφοδοτηθεί το παθητικό, το καλώδιο που έχει δυο RCA αρσενικού τύπου που καταλήγουν σε ένα jack 3.5” για την σύνδεση στον υπολογιστή ή σε κάποια άλλη πηγή όπως το κινητό σας και οι οδηγίες χρήσης που αναφέρουν αρκετά χρήσιμες πληροφορίες για την σωστή τοποθέτηση των ηχείων.

  Για το τέλος αφήσαμε τα εντυπωσιακά αφρώδη μαξιλαράκια απομόνωσης τα οποία δίνουν αρχικά μια καλύτερη τοποθέτηση των ηχείων για πιο σωστή ακρόαση ανάλογα με την θέση που θα καθίσετε και επίσης βοηθούν στην απομόνωση από την επιφάνεια του γραφείου σας ώστε να μην υπάρχουν κραδασμοί.

  ΔΟΚΙΜΕΣ

  Το δωμάτιο δοκιμής ήταν μεγέθους 15 τ.μ. και τα ηχεία τοποθετήθηκαν σε γραφείο.

  Για να έχουμε πλήρη εικόνα της απόδοσης τους τα δοκιμάσαμε με τρεις διαφορετικές πηγές ήχου στον υπολογιστή και σε διάφορα είδη μουσικής, videos στο YouTube και ταινίες ώστε να καλυφθεί όλη η γκάμα ποιότητας αρχείων και εύρους συχνοτήτων.

  1. Με την onboard κάρτα ήχου της μητρικής Asus Z97 M Plus

  Η κάρτα ήχου είναι αρκετά μέτρια, μεμονωμένα για να δώσουμε μια εικόνα ποιότητας θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα κόστιζε το πολύ 20€. Η σύνδεση πραγματοποιήθηκε με το καλώδιο που λαμβάνει σήμα από τις RCA και οδηγεί στο jack.

  Ο ήχος που ακούσαμε ήταν λίγο μουντός στις υψηλές συχνότητες αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν κακός διότι βοηθά σε αυτό αρκετά η ενίσχυση που υπάρχει ήδη στα ηχεία και ουσιαστικά αυξάνει την ποιότητα.

  Στο εύρος των χαμηλών συχνοτήτων τα πήγαν αρκετά ικανοποιητικά και δεν υπήρχε παραμόρφωση ακόμη και σε υψηλά επίπεδα έντασης.

  Αυτή η δοκιμή επιβεβαίωσε ότι θα ικανοποιήσει ακόμη και το κοινό που επιθυμεί να αγοράσει τα ηχεία για χρήση ακόμη και με laptop.

  2. Με το Cambridge Audio DacMagic XS

  Το DacMagic XS κοστίζει περίπου 150€ και είναι ένα DAC που απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που θέλουν φορητότητα χρήσης, όπως για την σύνδεση σε laptop. Η σύνδεση πραγματοποιήθηκε με το καλώδιο που λαμβάνει σήμα από τις RCA και οδηγεί στο jack.

  Υπήρχε αισθητή διαφορά από την δοκιμή με την on board κάρτα σε όλες τις συχνότητες, βελτίωσε αρκετά την παρουσία των υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων, είχαμε έναν ισορροπημένο ήχο σε όλα τα επίπεδα και μπορούμε να πούμε ότι ταίριαξε αρκετά το DacMagic XS με τα ηχεία αφού σε όλες τις δοκιμές ο συνδυασμός ήταν πολύ καλός.

  3. Με το AudioEngine D1

  Το AudioEngine D1 είναι ένα αρκετά αξιόλογο DAC που κοστίζει περίπου 200€, η σύνδεση πραγματοποιήθηκε με επιχρυσωμένα RCA που καταλήγουν σε RCA.

  Ο ήχος που ακούσαμε ήταν σχεδόν ίδιος με την δοκιμή του DacMagic XS, η μεγάλη διαφοροποίηση φαινόταν στις χαμηλές συχνότητες όπου εκεί υπήρχε έντονη παρουσία του μπάσου που επισκίαζε τις υπόλοιπες, αυτό προέκυπτε σε οποιοδήποτε μέγεθος έντασης, φυσικά όσο ανέβαινε ήταν και πιο αντιληπτό, οπότε υπήρχε ένα “μπούκωμα” που δεν μπορούσαμε πλέον να έχουμε ευχάριστη ακρόαση.

  Σε αυτή την περίπτωση αναγκαστήκαμε να πειραματιστούμε με το equalizer ώστε να ισορροπήσουμε τα επίπεδα των χαμηλών συχνοτήτων.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  Η Mackie είναι ξεκάθαρη σε αυτό που προσφέρει, μιλά για ηχεία με ποιότητα κατασκευής studio monitors για χρήση multimedia.

  Μας εντυπωσίασε η ξύλινη κατασκευή που βοηθά στην ποιότητα του ήχου, οι θύρες σύνδεσης που καλύπτουν πολλαπλές χρήσεις και τα αφρώδη μαξιλαράκια που βοηθούν στην σωστή τοποθέτηση και απομόνωση κραδασμών.

  Το μέγεθος και το βάρος τους τα καθιστούν ιδανικά για την τοποθέτηση σε περιορισμένους χώρους και για εύκολη μεταφορά.

  Η ένταση τους είναι εξαιρετική, αν το δωμάτιο που θα τα τοποθετήσετε είναι περίπου 15 τ.μ. τότε θα σας αφήσει άφωνους, πραγματικά δεν θα πιστεύετε στα αυτιά σας πως τόσο μικρά ηχεία μπορούν να γεμίσουν τον χώρο.  Δεν θα δείτε την τρομερή διαφορά ποιότητας σε σύγκριση με ηχεία αντίστοιχης τιμολόγησης, τα Mackie CR 4 κυμαίνονται ένα με δύο επίπεδα πάνω από άλλα multimedia ηχεία τύπου 2.0 και 2.1, σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση όμως με studio monitors, μιλάμε για ηχεία ακρόασης και όχι παραγωγής, οπότε η σύγκριση δεν είναι δίκαιη, τα ηχεία ανήκουν ξεκάθαρα στην κατηγορία multimedia.

  Το εύρος συχνοτήτων είναι καλό, από τις δοκιμές μας διακρίναμε ότι επηρεάζονται από την πηγή, με μια μέτριου επιπέδου κάρτα ήχου θα πάρετε το 100% της απόδοσης τους.

  Αυτό που λείπει από τα ηχεία σίγουρα είναι τα ρυθμιστικά ελέγχου για τις υψηλές και χαμηλές συχνότητες, σε αυτό το επίπεδο κατασκευής θα ήταν αρκετά ικανοποιητικό να μπορούμε να έχουμε ρυθμιστικά που βλέπουμε ως standard σε studio monitors ή ακόμη και σε οικονομικότερα multimedia ηχεία.

  Το καλώδιο ρεύματος μας προβληματίζει ως προς το γεγονός ότι είναι ενσωματωμένο, οτιδήποτε προκύψει με την τροφοδοσία θα πρέπει να ανοιχτεί το ηχείο από το service.

  Η δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth και μια θύρα USB θα ήταν οι ιδανικές συνδέσεις που θα θέλαμε να περιλαμβάνονται, ειδικά η σύνδεση bluetooth είναι αρκετά διαδεδομένη πλέον στα νέα sets ηχείων που κυκλοφορούν στην αγορά.

  Συμπερασματικά τα Mackie CR4 είναι τα στερεοφωνικά ηχεία που θα σας ανεβάσουν το επίπεδο ακρόασης από τα απλά multimedia ηχεία τύπου 2.0, 2.1 ή 5.1, υπάρχουν ισχυροί ανταγωνιστές αλλά κυμαίνονται και σε υψηλότερα επίπεδα τιμολόγησης,

  Τα ηχεία στην ελληνική αγορά κοστίζουν 149€, αν προτίθεστε να κάνετε την μετάβαση από ηχεία χαμηλής ποιότητας αξίζουν την προσοχή σας εφόσον ψάχνετε για αξιόλογο ήχο σε μικρό μέγεθος.

  Εάν όμως διαθέτετε ήδη ένα ικανοποιητικό σύστημα τότε καλύτερα να αναζητήσετε κάποιο κατάστημα που τα διαθέτει εκθεσιακά ώστε να τα ακούσετε για να διαπιστώσετε αν καλύπτουν την διαφορά ποιότητας που αναζητάτε σε σχέση με τα ηχεία που έχετε ήδη στην κατοχή σας.  Επιμέλεια: Στεργίου Βασίλης  Έχει επεξεργασθεί από τον/την vasilis84 στις Δευ 29 Φεβ 2016, 00:50, 7 φορές συνολικά

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 2 Απ: [Peripherals Review] Mackie CR4 Multimedia Monitor Speakers Την / Το Τρι 24 Νοε 2015, 21:27

  atozak

  avatar
  Senior Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  οπότε θέλω ένταση και ποιότητα ήχου ενώνω το pc με το stereo τα μόνιτορ ηχεία από ότι έχω ακούσει έχουν "άχρωμο" ήχο

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.thegreeksenergy.com

  Δημοσίευση: 3 Απ: [Peripherals Review] Mackie CR4 Multimedia Monitor Speakers Την / Το Τρι 24 Νοε 2015, 22:24

  vasilis84

  avatar
  Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  @atozak έγραψε:οπότε θέλω ένταση και ποιότητα ήχου ενώνω το pc με το stereo τα μόνιτορ ηχεία από ότι έχω ακούσει έχουν "άχρωμο" ήχο


  Σωστός, τα studio monitors προορίζονται για παραγωγή μουσικής και σε αυτό βοηθά να ακούγετε ο ήχος flat, τα CR4 όμως έχουν το όνομα αλλά όχι την χάρη, είναι απλά multimedia ηχεία που βγάζουν ένα μέτριο ήχο.

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 4 Απ: [Peripherals Review] Mackie CR4 Multimedia Monitor Speakers Την / Το Τετ 25 Νοε 2015, 10:28

  atozak

  avatar
  Senior Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  μου κάννη εντύπωση πως γίνετε κάτι τέτοιο??? Rolling Eyes όταν τα βλέπεις νομίζεις πως θα έχουν τέλειο μπάσο Wink είχα σύνδεση ένα τέτοιο μόνιτορ ηχείο με το λάπτοπ μου και μου άρεσε ο ήχος του cheers βέβαια τώρα που το σκέφτομαι λέω πως το ηχείο μου έδινε flat ήχο όμως μου άρεσε γιατί ήταν διαμορφωμένος από το equalizer του player μου Wink το μόνο που με "χάλασε" ήταν ότι ήταν 1 ηχείο  :kokkinikarta: ( μονοφωνικός ήχος :kokkinikarta: )

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.thegreeksenergy.com

  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης