Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

Διαγωνισμός
Κερδίστε 11 άδειες της εφαρμογής Ashampoo WinOptimizer 16 και Photo Optimizer 7

 • [Peripherals Review] Dell P2314H

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Απαντήσεις σε αυτό το θέμα

  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Δημοσίευση: 1 [Peripherals Review] Dell P2314H Την / Το Πεμ 02 Ιουλ 2015, 15:48

  vasilis84

  avatar
  Member

  Επιστροφή στην κορυφή


  Η σειρά P της Dell συμπληρώνει το κενό μεταξύ της σειράς Ε (που διαθέτουν TN panels) και U (επαγγελματικές οθόνες με IPS panels). Δηλαδή διαθέτουν IPS panels αλλά είναι ένα σκαλί κάτω σε ποιότητα εικόνας σε σχέση με την σειρά U.

  Χαρακτηριστικά

  H Dell P2314H είναι ένα 23” monitor με ανάλυση Full HD 1920 x 1080 με ρυθμό ανανέωσης τα 60 Hz, Pixel Pitch 0.265mm, ένα εξαιρετικά ευρύ πεδίο γωνίας θέασης που φτάνει τις 178°, 8 ms χρόνο απόκρισης, αντίθεση 1000:1, μέγιστη φωτεινότητα 250 cd/m2 και χρωματική γκάμα που φτάνει το 83% sRGB.

  Όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, ο κατασκευαστής αναφέρει 20W σε τυπική χρήση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και <0.3W σε κατάσταση αναμονής.


  Μέγεθος προβολής διαγωνίος: 58,42 εκ. 23" (μέγεθος προβαλλόμενης εικόνας 23 ίντσες)

  Λόγος διαστάσεων: Ευρεία οθόνη (16:9)

  Τύπος οθόνης, επιφάνεια: In-plane switching, αντιθαμβωτική με σκληρή επίστρωση 3H

  Βέλτιστη ανάλυση: 1.920 x 1.080 στα 60 Hz

  Λόγος αντίθεσης: 1.000:1 (τυπική) 2.000.000:1 (μέγιστη) (λόγος δυναμικής αντίθεσης)

  Φωτεινότητα: 250 cd/m2 (τυπική)

  Χρόνος απόκρισης: 8 ms (gray to gray)

  Μέγιστη γωνία προβολής: (178° κατακόρυφη / 178° οριζόντια)

  Υποστήριξη χρωμάτων: 16,7 εκατομμύρια χρώματα

  Pixel pitch: 0,2652 χιλ.

  Οπισθοφωτισμός οθόνης: LED

  Τύπος οθόνης: Ευρεία επίπεδη οθόνη  Στο κάτω μέρος της οθόνης, κεντρικά διακρίνουμε το logo της Dell όπως και στην πλάτη της ψηλά.
  Βάση και Τοποθέτηση
  Η βάση της P2314H είναι το στολίδι της εταιρίας που το βλέπουμε σε όλα τα νέα μοντέλα της εδώ και περίπου 3 χρόνια. Είναι τύπου VESA και διαθέτει στο κάτω μέρος άνοιγμα για cable managment.

  Η τοποθέτηση είναι παιχνιδάκι, απλά προσαρμόζετε τις πάνω εγκοπές της βάσης στις αντίστοιχες υποδοχές που βρίσκονται στο πίσω μέρος της οθόνης και έπειτα κατεβάζετε την βάση μέχρι να ακούσετε έναν ήχο, τότε θα καταλάβετε ότι έχει κουμπώσει σωστά και είναι έτοιμη.

  Για την αφαίρεση της βάσης θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο ένα κουμπί που υπάρχει πίσω στην οθόνη ακριβώς κάτω από το σημείο τοποθέτησης της, και ταυτόχρονα κάνετε την ανάποδη διαδικασία από αυτή της τοποθέτησης, δηλαδή αρχικά ανασήκωμα της βάσης και έπειτα τράβηγμα του πάνω μέρους προς το έξω.

  Εργονομία

  Η εργονομία της οθόνης αγγίζει το άριστο, μπορείτε να αυξομειώσετε το ύψος, να την περιστρέφετε αριστερά ή δεξιά, προς τα κάτω ή προς τα πάνω και τέλος να την περιστρέφετε κατακόρυφα αν θέλετε να έχετε άπλετο χώρο διαβάσματος ή προσαρμογής με περισσότερα monitors.

  Συνδεσιμότητα

  Οι θύρες διασύνδεσης που διαθέτει είναι:


  1 υποδοχή Digital Visual Interface (DVI-D) με HDCP

  1 υποδοχή Video Graphics Array (VGA)

  1 DisplayPort (έκδοση 1.2a)

  4 θύρες USB 2.0 (3 θύρες λήψης, 1 θύρα αποστολής)
  Η έλλειψη HDMI είναι εμφανής και ίσως προβληματίσει κάποιους αλλά μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν αρκετοί αντάπτορες προσαρμογής ή καλώδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να συνδέσετε κάποια συσκευή που υποστηρίζει μόνο HDMI.

  Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:

  Καλώδιο τροφοδοσίας

  Καλώδιο DP

  Καλώδιο USB

  Καλώδιο VGA  Μενού

  Το μενού OSD ελέγχεται από μια σειρά τεσσάρων pressable κουμπιών στο κάτω δεξί άκρο της πρόσοψης.  Κάτω από αυτά είναι ένα στρογγυλό κουμπί on/off που ανάβει σταθερά λευκό κατά τη λειτουργία και πάλλεται κατά τη διάρκεια της αναμονής.

  Πατώντας οποιοδήποτε από τα τέσσερα κουμπιά αναδύεται το γνωστό Dell μενού γρήγορης πρόσβασης, όπως φαίνεται παρακάτω. Υπάρχουν επιλογές γρήγορης πρόσβασης για να φτάσουμε τις προκαθορισμένες λειτουργίες εικόνας τα στοιχεία ελέγχου φωτεινότητας /αντίθεσης και του πλήρους μενού.

  Αυτό μπορείτε να το προσαρμόσετε μέσα στο κύριο μενού OSD αν προτιμάτε γρήγορη πρόσβαση σε άλλες ρυθμίσεις, όπως η επιλογή εισόδου, για παράδειγμα.

  Το μενού προκαθορισμένης λειτουργίας σας δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από 8 διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης, συμπεριλαμβανομένης μιας «προσαρμοσμένου χρώματος», στο οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τα κανάλια RGB ξεχωριστά.

  Το κύριο μενού OSD είναι χωρισμένο σε 9 ενότητες κάτω από την αριστερή πλευρά. Στην πάνω δεξιά γωνία είναι «η χρήση της ενέργειας» που σας δίνει μια ιδέα για την κατανάλωση της οθόνης ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει.

  Μπορείτε να μετακινηθείτε στο αριστερό μενού και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες σε κάθε τμήμα του θα σας τις δείχνει στα δεξιά.

  Επίστρωση (Coating)

  Η επικάλυψη της οθόνης είναι όμοια με άλλες πρόσφατες οθόνες Dell με IPS panels το σύνολο των οποίων έχει μια θετική αλλαγή. Είναι ένα ελαφρύ στρώμα AG, το οποίο διατηρεί anti-glare ιδιότητες για την αποφυγή ανεπιθύμητων ανακλάσεων, αλλά δεν παράγει την υπερβολικά κοκκώδη ή βρώμικη εικόνα που συναντούσαμε σε παλαιότερα μοντέλα.  Γωνίες Θέασης

  Οι γωνίες θέασης ήταν πολύ καλές, όπως θα περίμενε κανείς από ένα panel IPS. Οριζόντια υπήρχε πολύ μικρή μετατόπιση του χρωματικού τόνου μέχρι τις ευρείες γωνίες περίπου 45°.

  Ένα ελαφρύ θάμπωμα της εικόνας συνέβη οριζόντια από ευρύτερες γωνίες, όπου η αντίθεση μετατοπίζεται. Η μετατόπιση της αντίθεσης ήταν ελαφρώς πιο αισθητή κατά την κατακόρυφη κλίση αλλά συνολικά ήταν πολύ καλή.

  Η P2314H προσφέρει τις ευρείες γωνίες θέασης της τεχνολογίας IPS και ήταν απαλλαγμένη από τους περιορισμούς πεδίων ορατότητας των TN panels, ειδικά στο κατακόρυφο επίπεδο.

  Οπίσθιος Φωτισμός (Backlight)

  Η οθόνη χρησιμοποιεί λευκά LED (W-LED) στον οπίσθιο φωτισμό και έχει πολύ καλή απόδοση τόσο στην απόδοση του μαύρου, όσο και στο λευκό.

  Σαν ομοιομορφία φωτός η συγκεκριμένη οθόνη που δοκιμάσαμε έχει σε 2 σημεία μια μικρή διαρροή φωτεινότητας (backlight bleeding) αλλά είναι διακριτή μόνο σε υψηλά επίπεδα ρύθμισης (άνω του 70%).  50% Φωτεινότητας

  Στην καθημερινή σας χρήση δεν θα σας προβληματίσει καθόλου, δεν θα το αντιληφθείτε στο 99% της χρήσης σας, μόνο υπό προϋποθέσεις σε μαύρο φόντο.

  Δοκιμές

  Browsing και εργασία

  Η οθόνη προσφέρει ένα pixel pitch 0.265 χιλιοστών το οποίο προσδίδει άνεση στην ανάγνωση/εγγραφή κειμένου με ένα καλό μέγεθος γραμματοσειράς.

  Ένα άλλο θετικό είναι ότι η φωτεινότητα γίνεται χωρίς την ανάγκη για τη χρήση της διαμόρφωσης πλάτους παλμού (PWM), και έτσι εκείνοι που υποφέρουν από κόπωση ή κεφαλαλγίες που σχετίζονται με τον οπίσθιο φωτισμό που τρεμοπαίζει δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

  Η οθόνη έχει καλή χρωματική ομοιομορφία και φωτεινότητα σε όλο το πλάτος της.

  Η εργονομία της είναι άλλο ένα ατού για να προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες εργασίας σας.

  Gaming

  Η P2314H έχει 8 ms G2G χρόνο απόκρισης και χρησιμοποιεί την τεχνολογία (RTC) για την ενίσχυση ταχύτητας των pixels στις εναλλαγές.

  Υπάρχει μια ρύθμιση στο menu η οποία ονομάζεται "Game" αλλά αυτή επηρεάζει μόνο τη φωτεινότητα και την ευκρίνεια της εικόνας, όχι την ταχύτητα απόκρισης.

  Σίγουρα δεν είναι TN panel για να αποδώσει 1ms και συχνότητα ανανέωσης 144hz αλλά και πάλι η δοκιμές που κάναμε σε FPS και MMO μας άφησαν αρκετά ικανοποιημένους, υπήρχε μόνο αμυδρά μια θαμπάδα κινήσεων (motion blur).

  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η οθόνη είναι ικανοποιητική για έναν casual gamer αλλά όχι για έναν hardcore gamer ο οποίος θα παίζει online fps.

  Ταινίες

  Τα ακόλουθα συνοψίζουν τις επιδόσεις σε βίντεο και ταινίες:

  Οι 23" της οθόνης είναι μια λογική επιλογή για μια οθόνη πολυμέσων all-in-one σε αρκετά κοντινή απόσταση.

  Η 16: 9 αναλογία διαστάσεων είναι κατάλληλη για βίντεο αφήνοντας μικρότερα περιθώρια στο πάνω και στο κάτω μέρος.και μεγάλη περιεκτικότητα σε εικόνα.

  Η ανάλυση 1920 x 1080 μπορεί να υποστηρίξει περιεχόμενο 1080 HD.

  Υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής υποστήριξης HDCP interface για κάθε κρυπτογραφημένο και προστατευμένο περιεχόμενο.

  Είναι κρίμα που δεν περιελήφθη ως πρόσθετη επιλογή διασύνδεσης το HDMI, οπότε ίσως υπάρξουν περιορισμένες επιλογές συνδεσιμότητας για τις σύγχρονες συσκευές αναπαραγωγής DVD, Blu-ray, κονσόλες gaming κλπ.

  Η επίστρωση είναι μια θετική αλλαγή που παρέχει καθαρές εικόνες, χωρίς τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις.

  Ευρεία ρύθμιση φωτεινότητας από την οθόνη. Αυτό θα σας δώσει πολύ καλό έλεγχο για διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

  Το βάθος μαύρου και η αναλογία αντίθεσης είναι πολύ καλό για ένα πάνελ IPS με 1000:1. Οι λεπτομέρειες σε σκοτεινές σκηνές ή σε εναλλαγές φωτισμού δεν θα χάνονται.

  Υπάρχει προκαθορισμένη λειτουργία στο μενού για τις ταινίες ή βίντεο, αλλά κάνει λίγο ψυχρή την εικόνα.

  Καλή ανταπόκριση των pixels η οποία θα είναι σε θέση να χειριστεί γρήγορα κινούμενες σκηνές σε ταινίες χωρίς πρόβλημα.

  Ευρείες γωνίες θέασης, χάρη στην τεχνολογία IPS που σημαίνει ότι πολλά άτομα θα μπορούσαν να δουν την οθόνη με άνεση και από μια ολόκληρη σειρά από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

  Πολύ καλή εργονομία, οπότε θα είναι εύκολο να επιτευχθεί μια άνετη θέση για πολλαπλούς χρήστες ή αν θέλετε να καθίσετε πιο μακριά από την οθόνη για την προβολή της ταινίας.

  Δεν διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία, αλλά είναι συμβατό με το SoundBar της Dell αν θέλετε να το προσθέσετε.

  Δεν υποστηρίζεται εικόνα σε εικόνα (PIP) και Picture by Picture (PBP).

  Συμπεράσματα

  Η Dell P2314H είναι μια θετική επιλογή, ένα monitor με IPS panel, που συνεπάγεται καλή χρωματική απόδοση, εξαιρετικές γωνίες θέασης, καλή απόκριση.  Ως προς την κατασκευή της η Dell έχει χρησιμοποιήσει πολύ καλά υλικά και το monitor δείχνει αρκετά ποιοτικό. Το πλαίσιο είναι αρκετά λεπτό και περιμετρικά ομοιόμορφο.

  Η επίστρωση είναι τρομερά λεπτή και προσδίδει πολύ καλή ευκρίνεια, όπως και το panel έχει πολύ καλή χρωματική ομοιομορφία και φωτισμό.

  Η βάση στήριξης είναι απίστευτη αφού έχει τρομερή εργονομία και θα συνεργαστεί άψογα σε οποιαδήποτε απαίτηση σας.

  Υπάρχει πλειάδα συνδέσεων εισόδου αλλά δεν μπορεί να παραληφθεί η απουσία της θύρας HDMI όπως και ότι οι θύρες USB είναι τύπου 2.0 και όχι 3.0.

  Σε όλες τις δοκιμές μας μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι, στο browsing και την εργασία ήταν εξαιρετική, στα παιχνίδια άνω του μετρίου και στις ταινίες πολύ καλή.

  Συμπερασματικά η Dell P2314H θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα πολύ καλό all around monitor, μπορεί να κάνει τα πάντα σε πολύ καλό επίπεδο για τον μέσο χρήστη, θα ικανοποιήσει απόλυτα αυτούς που θα την επιλέξουν για την εργασία τους, τους gamers που ασχολούνται περιστασιακά και όχι σε pro επίπεδο και τους cinefil που θέλουν να απολαμβάνουν ταινίες στον υπολογιστή τους σε κοντινή απόσταση.

  Αυτή την στιγμή στην ελληνική αγορά τιμολογείται στα 176€, σε αυτή την τιμή υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και οθόνες με μεγαλύτερη διαγώνιο (24"), η ποιότητα όμως όλων των χαρακτηριστικών που διαθέτει και η τριετής εγγύηση σίγουρα θα την κατέτασσε από τις πρώτες στην λίστα επιλογών μας.  Επιμέλεια: Στεργίου Βασίλης

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης