Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Απαντήσεις σε αυτό το θέμα

  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  Δημοσίευση: 1 [Οδηγός] Αγορά drives (HDD,SSD) και για αρχάριους Την / Το Τρι 24 Μαρ 2015, 22:39

  Επιστροφή στην κορυφή

  Οδηγός αγοράς drives (HDD,SSD) και για αρχάριους
  Σημείωση:


  Στον παρακάτω οδηγό παρουσιάζονται τα βασικά σημεία των διάφορων drives του συστήματός μας. Ο οδηγός θα ενημερωθεί ξανά μετά το πέρας και των υπόλοιπων tutorial και θα προταθούν συγκεκριμένα εξαρτήματα. Το συγκεκριμένο θέμα δημιουργήθηκε με κόπο και είναι αποτέλεσμα έρευνας. Απαγορεύεται η ολική ή η μερική αντιγραφή του θέματος και η αναδημοσίευση του χωρίς την γραπτή άδεια του υπευθύνου.


  Εισαγωγή:


  Με τον όρο drives εννοούμε  το υλικό μέρος του υπολογιστή που θα αποθηκεύονται τα δεδομένα μας. Βέβαια μην τα μπερδέψετε με την προσωρινή αποθήκευση της μνήμης RAM διότι εδώ η αποθήκευση είναι μακροχρόνια. Τα πλέον αποθηκευτικά μέσα που χρησιμοποιούνται είναι: 1) οι ευρέως γνωστοί Σκληροί Δίσκοι ή αλλιώς HDD (Hard Disk Drive) και 2) οι πιο πρόσφατοι SSD (Solid State Drive). Οι διάφορες είναι αρκετά μεγάλες και προβλέπετε οι SSD στο μέλλον να αντικαταστήσουν πλήρως του Σκληρούς Δίσκους. Παρακάτω θα συγκριθούν τα δυο αποθηκευτικά μέσα και γίνουν προτάσεις χρήσης του καθενός. Βέβαια αν το αντέχει το πορτοφόλι σας, προτείνετε ανεπιφύλακτα ένας SSD.


  SSD vs HDD:
  Είδος
  SSD  (Solid  State Drive)
  HDD (Hard Disk Drive)
  Κατανάλωση Ενέργειας
  Χαμηλότερη κατανάλωση, περίπου 2 – 3 watts.Περισσότερη κατανάλωση, περιπου 6 – 7,watts.
  Κόστος
  Αρκετά ακριβή επιλογή. Κατά μέσο ορό κοστίζει 10 λεπτά ανά Gb.Πολύ φθηνή επιλογή. Περίπου 6 λεπτά ανά Gb.
  Χωρητικότητα
  Το πολύ 1 Tb (Ακόμα).Μέχρι και 6 Tb.
  Χρόνος φόρτωσης του λειτουργικού συστήματος
  Περίπου 10-13 δευτερόλεπτα.30-40 δευτερόλεπτα.
  Θόρυβος
  Δεν έχει μηχανικά μέρη αρά δεν παράγει ήχο.Τα μηχανικά μέρη μπορεί να ακούγονται ανά περιόδους.
  Δονήσεις
  Δεν υπάρχουν μηχανικά μέρη αρά δεν υπάρχουν δονήσεις.Η περιστροφή του σκληρού δίσκου μπορεί να προκαλέσει δονήσεις.
  Παραγόμενη θερμότητα
  Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και έλλειψη μηχανικών μερών αρά χαμηλότερη παραγωγή θερμότητας.Αν και δεν παράγει πολύ θερμότητα , προάγει περισσότερη από τον SSD.
  Χρόνος ζωής
  Περίπου 2 εκατομμύρια ώρες.Περίπου 1.5 εκατομμύρια ώρες.
  Ταχύτητα εγγραφής
  Από 400 Mb/s μέχρι 2000 Mb/s.Από 50 Mb/s μέχρι 120 Mb/s.
  Κωδικοποίηση
  Full Disk Encryption (FDE).,Σε συγκεκριμένα μοντέλα.Full Disk Encryption (FDE). Σε συγκεκριμένα μοντέλα.
  Ταχύτητα ανάγνωσης
  Μέχρι 30% γρηγορότερη από τον HDD.Πιο αργή από τον SSD.
  Ηλεκτρομαγνητισμός
  Ο SSD δεν παράγει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ούτε επηρεάζετε,από αυτό.Ο HDD παράγει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (Ίσως,προκαλεί προβλήματα στην υγειά και επηρεάζετε από αυτό. (Μαγνήτες κλπ.)).

  Επιλέξτε HDD όταν :  • Θέλετε περισσότερο από 1 Tb χωρητικότητας στον υπολογιστή σας.


  • Δεν σας ενδιαφέρουν οι μεγάλες ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης.


  • Δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά λεφτά.


  • Σας ενδιαφέρει απλά ένας αποθηκευτικός χώρος για τις φωτογραφίες/ταινίες σας κλπ. ο οποίος δεν θα περιέχει τα λειτουργικό σας σύστημα (πχ εξωτερικός σκληρός δίσκος )  Επιλέξτε SSD όταν:  • Θέλετε να αγοράσετε κάτι το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας και τα επόμενα χρονιά.


  • Είναι γρήγορο και μπορεί να διαβάσει και να γράψει δεδομένα με τετραπλάσιες ταχύτητες από τον Σκληρό Δίσκο.


  • Δεν σας ενδιαφέρει η διαφορά τιμής.


  • Θέλετε να μπορείτε να εκτελείτε γρηγορότερα όλα τα προγράμματα του υπολογιστή σας και τα παιχνίδια σας να φορτώνουν γρηγορότερα.  Αγορά HDD:


  Για τους περισσοτέρους χρήστες, η αγορά σκληρού δίσκου θεωρείτε μια απλή διαδικασία επιλογής χωρητικότητας. Βέβαια οι επιλογές σας είναι περισσότερες και επηρεάζουν άμεσα την ταχύτητα του υπολογιστή σας.

  Χωρητικότητα:


  Αν και δεν πρέπει να κοιτάμε αποκλειστικά την χωρητικότητα του επιθυμητού μας σκληρού δίσκου, θα πρέπει να είναι η πρώτη μας σκέψη. Τι χωρητικότητα χρειάζομαι ; Πλέον μπορείτε να βρείτε σκληρούς δίσκους μέχρι και 6 Tb σε σχετικά χαμηλή τιμή για το μέγεθος τους. Ανάλογα την δραστηριότητα σας στον υπολογιστή πρέπει να αναλογιστείτε και το μέγεθος που χρειάζεστε. Πολλοί επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν δύο δίσκους με μικρότερες χωρητικότητες αντί για ένα μεγάλο. Αυτό έχει αρκετά πλεονεκτήματα αλλά για έναν αρχάριο χρήστη ίσως είναι πολύπλοκο. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του λεγόμενου raid, βέβαια αυτό ξεφεύγει από την απλή χρήση των δίσκων.

  Ταχύτητα περιστροφής:


  Όπως είναι γνωστό οι σκληροί δίσκοι περιστρέφονται και έτσι διαβάζονται τα δεδομένα. Για αυτόν τον λόγο όσο υψηλότερη η ταχύτητα περιστροφής τόσο πιο γρηγορά θα διαβάζονται τα δεδομένα. Η μέση ταχύτητα περιστροφής είναι τα 7200 rpm (περιστροφές ανά λεπτό). Παρόλα αυτά υπάρχουν και δίσκοι με χαμηλότερες στροφές οι οποίο συνήθως παρουσιάζονται ως Green αλλά και πιο γρήγοροι δίσκοι (συνήθως σε μικρότερα μεγέθη, κάτω από 2 Tb). Ανάλογα τον προϋπολογισμό σας, αγοράζετε καταλληλά.

  Τρόπος σύνδεσης:


  Ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρονται τα δεδομένα έχει μεγάλη σημασία για την ταχύτητα του υπολογιστή μας. Πλέον όλοι οι υπολογιστές συνδέονται με τα καλώδια SATA (Serial-ATA) και οι πιο καινούριοι με SATA III. Η διαφορά του SATA III από το SATA II είναι η διαφορά ταχύτητας από τα 6 Gbps στα 3Gbps ανάλογα. Με αλλά λογία αν η μητρική μας υποστηρίζει SATA III τότε η καλύτερη επιλογή είναι να πάρουμε τον αντίστοιχο σκληρό δίσκο καθώς η απόδοση του θα είναι ουσιαστικά διπλασιασμένη από τον προκάτοχο του (SATA II).

  Μέγεθος:


  Οι περισσότεροι σκληροί δίσκοι για desktop είναι  3.5 ίντσες και ταιριάζουν τέλεια με τους περισσοτέρους πύργους(κουτιά). Βέβαια, πολλοί δίσκοι είναι μόλις 2.5 ίντσες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εφαρμόσουν ομαλά με όλα τα cases. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί πολύ ευκολά με έναν αντάπτορα στον οποίο θα προσαρμόσουμε τον δίσκο και αυτός στην συνέχεια θα προσαρμοστεί στον πύργο μας.


  Αγορά SSD:


  Όπως προαναφέρθηκε η εποχή των Σκληρών Δίσκων έρχεται σε τέλος. Πλέον οι καινούριοι Solid State Drives θα αρχίσουν να παίρνουν τις θέσεις στους υπολογιστές μας. Οι SSD δουλεύουν με flash μνήμη όπως το Usb στικάκι σας ή η κάρτα μνήμης σας και ως αποτέλεσμα δεν χρειάζονται μηχανικά μέρη (σκληρός δίσκος) για να προσπελάσουν τα δεδομένα. Ως εκ τούτου η ταχύτητα ακόμα και του πιο αργού SSD είναι μεγαλύτερη από τον πιο γρήγορο σκληρό δίσκο. Για να μπορέσετε να καταλάβετε την διαφορά, προσθέστε τον καθημερινό χρόνο φόρτωσης των windows αλλά και τον χρόνο που σας παίρνει η μεταφορά ή αντιγραφή αρχείων και η εγκατάσταση εφαρμογών για έναν χρόνο και θα βρείτε ποσό χρόνο θα μπορούσατε να είχατε γλιτώσει με ένα SSD.

  Χωρητικότητα:


  Εδώ είναι το μειονέκτημα των SSD, στον τομέα της χωρητικότητας. Η αλήθεια είναι πως είτε η τεχνολογία είναι ακριβή, είτε την κάνουν ακριβή. Οι SSD σαν όλα τα καινούρια προϊόντα έχουν υψηλό κόστος. Για παράδειγμα , στο κόστος ενός Σκληρού Δίσκου 1Tb βρίσκεις SSD 120 Gb. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και για αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Καλό είναι, πρώτα να σκεφτούμε τι ποσό μπορούμε να διαθέσουμε, μετά να δούμε την χωρητικότητα που μπορούμε να αποκτήσουμε με αυτά τα λεφτά, και τέλος να επιλέξουμε τον κατάλληλο SSD ανάλογα με τις ανάγκες μας. Επαναλαμβάνω, δεν προτείνετε ένας SSD αν χρειαζόμαστε απλά πολύ χώρο εκτός αν έχουμε να διαθέσουμε αυτά τα παραπάνω χρήματα.

  Συνδεσιμότητα:


  Όπως και στον Σκληρό δίσκο, ο τρόπος που συνδέονται οι SSD είναι με Serial ATA. Βέβαια για να βρείτε SSD με SATA III πρέπει να κοιτάξετε τα προηγουμένης γενιάς μοντέλα καθώς το καινούρια είναι όλα SATA III. Το μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά το SATA III είναι το backwards compatibility, δηλαδή ότι και αν συνδεθεί σε θύρα SATA II θα λειτουργήσει κανονικά απλά με μειωμένη ταχύτητα.

  Μέγεθος:


  Αντίθετα με τους Σκληρούς Δίσκους που το συνηθισμένο μέγεθος είναι οι 3.5 ίντσες, στους SSD το συνηθισμένο μέγεθος είναι οι 2.5 ίντσες. Αυτό δεν έχει καμία σημασία στην επίδοση του, απλά στον χώρο που καταλαμβάνουν μέσα στον πύργο σας. Αν ο πύργος σας δεν υποστηρίζει 2.5 ίντσες τότε με ένα απλό ανάκτορα μπορεί να εφαρμόσει αψογά.

  Υποστήριξη TRIM:


  Ίσως έχετε ακούσει πως όταν διαγράφετε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας, αυτό δεν διαγράφετε και από τον αποθηκευτικό σας μέσο, απλά δεν εμφανίζεται. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα που κάνουν αυτήν την δουλειά, δηλαδή τα διαγράφουν και από τον δίσκο, αν και όλοι οι SSD δεν υποστηρίζουν την διαδικασία. Καλό είναι λοιπόν κατά την επιλογή του SSD να προσέξουμε να υποστηρίζει λειτουργία TRIM καθώς η έλλειψη αυτής, μπορεί μακροχρόνια να μείωση την επίδοση του SSD μας.


  Συμπέρασμα:


  Τέλος, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για άλλη μια φορά όλα είναι ανάλογα των χρήματων που μπορούμε να διαθέσουμε αλλά και των αναγκών μας. Προτείνετε ανεπιφύλακτα ένας SSD για τις βασικές λειτουργίες και ένας Σκληρός δίσκος σαν αποθηκευτικός χώρος, δηλαδή δυο drives για το σύστημα μας. Πάντως, μπορείτε να επιλέξετε και μεμονωμένα, ανάλογα με τον αν χρειάζεστε τον παραπάνω χώρο ή όχι και αν μπορείτε να διαθέσετε περισσότερα λεφτά για τις αρκετά βελτιωμένες ταχύτητες του SSD.


  Το άρθρο δημιουργήθηκε από τον @ΚΚαράπας για το Thegreeksenergy.com. Πηγές:Pcmag.com,StorageReview.com,Wikipedia.org,κ.α.

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 2 Απ: [Οδηγός] Αγορά drives (HDD,SSD) και για αρχάριους Την / Το Τετ 25 Μαρ 2015, 08:46

  atozak

  atozak
  Senior Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  εχω ακουσει πως οι ssd δεν ειναι για πολλα γραψε-σβησε οποτε για multimedia  αρχεια ( μουσικη βιντεο κλπ ) δεν κανουν επισης οπως ειδα ο hdd ειναι ωσ 6TB αλλα αποτη εχω δει μονο 1 με 2 ΤΒ μπορεις να βρεις σε φορηο ( να δουλευει μονo με usb ) επισης η ταχιτιτα αποχικευσης ειναι ενα νουμερο που δεν νομηζω να απαχχολη κοσμο ( και εμενα μεσα ) τοσο στους ssd οσο και στους hdd  εφοσον εχουμε το usb2.0 η και 3.0 δεν νομιζω να καταλαβενουμε την μεγαλη ταχυτιτα. την μεγαλη ταχυτιτα την καταλαβενο μια που εχο ssd στο λειτουργικο μου συστημα  εκει σε παλιους υπολογιστες πιανο τον εαυτο μου να λεει " αντε!!!!!! ακομα!!!!!!". psifous για το θεμα σου. 1,5 εκατομμυρια ωρες ζωης του hdd αυτο μου λεει καποια χρονια ( μια που σε γενικες γραμες θα δουλεβουν μεχρει 12 ωρες την μερα). απλα μια ερωτιση ο δισκος ( ιτε φοριτος ιτε στο pc εσοτερικος) οταν ειναι στα τελιωματα της ζωης του θα μου κανει καποια δυσλιτουργια οποτε και θα παρω μπακαπ?? Rolling Eyes Rolling Eyes η μια κ εξω θα μου πει αντιο??? affraid affraid

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.thegreeksenergy.com

  Δημοσίευση: 3 Απ: [Οδηγός] Αγορά drives (HDD,SSD) και για αρχάριους Την / Το Τετ 25 Μαρ 2015, 19:19

  nikiforos

  nikiforos
  Moderator

  Επιστροφή στην κορυφή
  @atozak έγραψε:εχω ακουσει πως οι ssd δεν ειναι για πολλα γραψε-σβησε οποτε για multimedia  αρχεια ( μουσικη βιντεο κλπ ) δεν κανουν επισης οπως ειδα ο hdd ειναι ωσ 6TB αλλα αποτη εχω δει μονο 1 με 2 ΤΒ μπορεις να βρεις σε φορηο ( να δουλευει μονo με usb ) επισης η ταχιτιτα αποχικευσης ειναι ενα νουμερο που δεν νομηζω να απαχχολη κοσμο ( και εμενα μεσα ) τοσο στους ssd οσο και στους hdd  εφοσον εχουμε το usb2.0 η και 3.0 δεν νομιζω να καταλαβενουμε την μεγαλη ταχυτιτα. την μεγαλη ταχυτιτα την καταλαβενο μια που εχο ssd στο λειτουργικο μου συστημα  εκει σε παλιους υπολογιστες πιανο τον εαυτο μου να λεει " αντε!!!!!! ακομα!!!!!!". psifous για το θεμα σου. 1,5 εκατομμυρια ωρες ζωης του hdd αυτο μου λεει καποια χρονια ( μια που σε γενικες γραμες θα δουλεβουν μεχρει 12 ωρες την μερα). απλα μια ερωτιση ο δισκος ( ιτε φοριτος ιτε στο pc εσοτερικος) οταν ειναι στα τελιωματα της ζωης του θα μου κανει καποια δυσλιτουργια οποτε και θα παρω μπακαπ?? Rolling Eyes Rolling Eyes η μια κ εξω θα μου πει αντιο??? affraid affraid  Oι ssd οπως και hdd αντεχουν πολλα γραψε σβησε. Αρκετα χρονια λειτουργιας δηλαδη. Για φορητο μπορεις να βρεις μεχρι 3tb hdd. Τα 6tb που βλεπεις ειναι μονο για
  σταθερους προς το παρον.
  Οι ταχυτητες ειναι σχετικες. Οι ssd ειναι πολλαπλασια πιο γρηγοροι απ τους hdd αλλα εχουν μειονεκτημα το κοστος σε σχεση με την χωρητικοτητα ακομη.
  Oι ταχυτητες μεταφορας δεδομενων εχουν σημασια γι αυτους που τους ενδιαφερουν. αλλες ταχυτητες hdd σε usb2 αλλες hdd σε usb3 αλλες οι ssd σε θυρες usb2 και αλλες οι ssdσε θυρες usb3.
  Ο δισκοι χανουν σταδιακα την αποδοση τους, μπορεις να το τσεκαρεις με προγραμματα hard disk monitoring health οπως το hard disk sentinel.
  Γενικα μην ψαχνεις να σου υποσχεθει κανεις οτι ολα θα λειτουργουν αψογα και θα καταλαβεις οταν κατι δεν παει καλα.
  Μπορει ο δισκος να ειναι μια χαρα με 95% health και να σου κρασσαρει και τελος. Απλα τον τσεκαρεις ποτε ποτε και παιρνεις περιοδικα τα backup σου.  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 4 Απ: [Οδηγός] Αγορά drives (HDD,SSD) και για αρχάριους Την / Το Τετ 25 Μαρ 2015, 19:25

  Επιστροφή στην κορυφή
  @nikiforos έγραψε:
  @atozak έγραψε:εχω ακουσει πως οι ssd δεν ειναι για πολλα γραψε-σβησε οποτε για multimedia  αρχεια ( μουσικη βιντεο κλπ ) δεν κανουν επισης οπως ειδα ο hdd ειναι ωσ 6TB αλλα αποτη εχω δει μονο 1 με 2 ΤΒ μπορεις να βρεις σε φορηο ( να δουλευει μονo με usb ) επισης η ταχιτιτα αποχικευσης ειναι ενα νουμερο που δεν νομηζω να απαχχολη κοσμο ( και εμενα μεσα ) τοσο στους ssd οσο και στους hdd  εφοσον εχουμε το usb2.0 η και 3.0 δεν νομιζω να καταλαβενουμε την μεγαλη ταχυτιτα. την μεγαλη ταχυτιτα την καταλαβενο μια που εχο ssd στο λειτουργικο μου συστημα  εκει σε παλιους υπολογιστες πιανο τον εαυτο μου να λεει " αντε!!!!!! ακομα!!!!!!". psifous για το θεμα σου. 1,5 εκατομμυρια ωρες ζωης του hdd αυτο μου λεει καποια χρονια ( μια που σε γενικες γραμες θα δουλεβουν μεχρει 12 ωρες την μερα). απλα μια ερωτιση ο δισκος ( ιτε φοριτος ιτε στο pc εσοτερικος) οταν ειναι στα τελιωματα της ζωης του θα μου κανει καποια δυσλιτουργια οποτε και θα παρω μπακαπ?? Rolling Eyes Rolling Eyes η μια κ εξω θα μου πει αντιο??? affraid affraid

  Oι ssd οπως και hdd αντεχουν πολλα γραψε σβησε. Αρκετα χρονια λειτουργιας δηλαδη. Για φορητο μπορεις να βρεις μεχρι 3tb hdd. Τα 6tb που βλεπεις ειναι μονο για
  σταθερους προς το παρον.
  Οι ταχυτητες ειναι σχετικες. Οι ssd ειναι πολλαπλασια πιο γρηγοροι απ τους hdd αλλα εχουν μειονεκτημα το κοστος σε σχεση με την χωρητικοτητα ακομη.
  Oι ταχυτητες μεταφορας δεδομενων εχουν σημασια γι αυτους που τους ενδιαφερουν. αλλες ταχυτητες hdd σε usb2 αλλες hdd σε usb3 αλλες οι ssd σε θυρες usb2 και αλλες οι ssdσε θυρες usb3.
  Ο δισκοι χανουν σταδιακα την αποδοση τους, μπορεις να το τσεκαρεις με προγραμματα hard disk monitoring health οπως το hard disk sentinel.
  Γενικα μην ψαχνεις να σου υποσχεθει κανεις οτι ολα θα λειτουργουν αψογα και θα καταλαβεις οταν κατι δεν παει καλα.
  Μπορει ο δισκος να ειναι μια χαρα με 95% health και να σου κρασσαρει και τελος. Απλα τον τσεκαρεις ποτε ποτε και παιρνεις περιοδικα τα backup σου.


  Συμφωνω απολυτα. Το αρθρο παραπανω αναφερετε σε dedktop υπολογιστες. Επισης, να ξερεις αν καποιος σου υποσχεθει οτι θα διαρκεσει για παντα και οτι ποτε δεν θα εχεις προβλημα κλπ, να ξερεις ή σε κοροιδευει ή δεν γνωριζει τι πουλαει. Εγω οπως σου ειπα σου προτεινω να παρεις ξωτερικο σκληρο με usb 3.

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 5 Απ: [Οδηγός] Αγορά drives (HDD,SSD) και για αρχάριους Την / Το Τετ 25 Μαρ 2015, 19:38

  atozak

  atozak
  Senior Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  σιγουρα με usb 3.0 θα ειναι απλα θα ειναι hdd 2TB Wink

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.thegreeksenergy.com

  Δημοσίευση: 6 Απ: [Οδηγός] Αγορά drives (HDD,SSD) και για αρχάριους Την / Το Τετ 25 Μαρ 2015, 19:41

  constantinos

  constantinos
  Senior Member

  Επιστροφή στην κορυφή
  Εξερετικο το άρθρο σου φιλε  μπράβο. :D

  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Δημοσίευση: 7 Απ: [Οδηγός] Αγορά drives (HDD,SSD) και για αρχάριους Την / Το Τετ 25 Μαρ 2015, 19:42

  Επιστροφή στην κορυφή
  Και απο εκει και περα οπως λεει και το αρθρο , η τιμη εξαρταται και απο την ταχυτητα. Προτειμησε αν θες ταχυτητα να ειναι στα πολλα rpm. Βεβαια αυτο συμαινει μεγαλυτερη καταναλωση και ελαχιστα περισσοτερος θορυβος αλλα πιστεψε με η διαφορα ειναι ελαχιστα μικρη. :-)


  @constantinos Ευχαριστω πολυ :D :D :D  Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων ή μέρους του Φόρουμ χωρίς τη γραπτή άδεια των Διαχειριστών.
  Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης