thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

 • 3 απαντήσεις
  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  » Νέα θέματα forum

   » Τυχαία θέματα

    Paulos

    Πριν από 29 χρόνια σαν σήμερα η Microsoft παρουσίασε τα Windows 1.0

    Ξεκίνησε από: Paulos, αναρτήθηκε στις 21/11/2014
    Τα Windows ήταν και θα συνεχίσουν να είναι το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα στον κόσμο για desktop pc, καθώς ούτε το Mac OS X, ούτε το Linux έχουν ό, τι χρειάζονται για να ανταγωνιστούν το λειτουργικό της Microsoft.

    Σήμερα η Microsoft γιορτάζει την 29η επέτειo των Windows 1.0 αλλά δεν πρόκειται να γράψω όλη την ιστορία των Windows, επειδή υπάρχει είδη αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft όσο και στη Wikipedia με ένα συντριπτικό ποσό πληροφοριών. Ετσι πρόκειται να περιγράψω εν συντομία κάθε έκδοση των Windows που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 29 χρόνια.

    Windows 1.0

    Πριν από 29 χρόνια σαν σήμερα, η Microsoft παρουσίασε επίσημα τα Windows 1.0, το πρώτο λειτουργικό σύστημα της που ήρθε με μια γραφική διεπαφή για τους χρήστες. Βασίστηκε στο σύστημα MS-DOS, αλλά οι χρήστες δεν μπορούσαν να πληκτρολογήσουν εντολές αλλά απλά να μετακινήσουν το ποντίκι στην οθόνη και κάνουν κλικ. Δύο χρόνια μετά τη δημόσια ανακοίνωση, η Microsoft δεν ήταν ακόμη ώριμη εταιρεία εκείνη τη στιγμή και η ανάπτυξη πήρε περισσότερο από το αναμενόμενο.

    Τα Windows 1.0 είχαν παρόμοια στοιχεία που μπορούμε να βρούμε τώρα στο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των παραθύρων, το μενού, μπάρες κύλισης, εικονίδια αλλά και εφαρμογές που περιλαμβάνονται όπως το σημειωματάριο, τη ζωγραφική, την αριθμομηχανή και το πρώτο παιχνίδι που περιλήφθηκε στα Windows, το Reversi.
    Οι απαιτήσεις ήταν 256 KB αποθηκευτικός χώρος, δύο double-sided floppy disk drives, graphics adapter card, και μέχρι 512 KB χώρο για να τρέξουν εφαρμογές.

    Windows 2.0, 3.0, και 3.1

    Οι ακόλουθες τρεις κυκλοφορίες ήταν ως επί το πλείστον ένας αγώνας για γίνουν κάποιες βελτιώσεις, αντί να φέρει κάτι εντελώς νέο στην αγορά. Η Microsoft χρησιμοποίησε το βασικό κομμάτι των Windows 1.0 για να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα που ήταν σε θέση να εκτελέσει πολύ περισσότερες εργασίες.

    Τα Windows 2.0 κυκλοφόρησαν επίσημα τον Δεκέμβριο του 1987 και ήρθε με τις αλλαγές στους όρους της διεπαφής χρήστη και τη διαχείριση της μνήμης. Επίσης είχε περισσότερες συντομεύσεις πληκτρολογίου και εκτεταμένη υποστήριξη μνήμης.

    Τα Windows 3.0 κυκλοφόρησαν το 1990 και είχε ουσιώδεις βελτιώσεις, όπως μια αναθεωρημένη διεπαφή χρήστη και σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης χάρη σε εφαρμογές που ήταν σε θέση να τρέξουν σε "Safe Mode". Όλες αυτές οι ενημερώσεις οδήγησαν επίσης σε ρεκόρ πωλήσεων για το νέο λειτουργικό σύστημα, με στατιστικά που δείχνουν προς 2 εκατομμύρια πωλήσεις σε μόλις έξι μήνες μετά το λανσάρισμα τους.

    Τα Windows 3.1 κυκλοφόρησαν επίσημα τον Μάρτιο του 1992 και επικεντρώθηκαν κυρίως στις οπτικές βελτιώσεις και είχαν πολύ καλές πωλήσεις.

    Windows 95 και Windows 98

    Τα Windows 95 ήταν η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος του οποίου η βασική σχεδίαση εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα, με παραδοσιακά στοιχεία, όπως η γραμμή εργασιών των Windows Explorer/File Explorer, καθώς και ο Internet Explorer εξακολουθεί να υπάρχει και στο νεότερο λειτουργικό της Microsoft.

    Τα Windows 95 κυκλοφόρησαν επίσημα τον Αύγουστο του 1995 και έφερε την υποστήριξη για 32-bit εφαρμογές, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για τη βιομηχανία λογισμικού που εκτοξεύθηκαν κατά τα τελευταία 19 χρόνια.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, τα Windows 95 ήταν το best-seller προϊόν για την Microsoft κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας τους και η επιτυχία της συνεχίστηκε εύκολα από το διάδοχό τους, τα Windows 98.

    Πριν από 29 χρόνια σαν σήμερα η Microsoft παρουσίασε τα Windows 1.0 Micros14

    Τον Ιούνιο του 1998, η Microsoft αποφάσισε να κυκλοφορήσει τα Windows 98 με αρκετές σημαντικές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Internet Explorer 4, την υποστήριξη για διαμορφώσεις πολλαπλών οθονών, και υποστήριξη για USB και ACPI.  Τα Windows 98 Second Edition είχαν νέες βελτιώσεις σε νέα επίπεδα, με την προσθήκη εφαρμογών, όπως το Windows Media Player και τον Internet Explorer 5, δύο εκ των οποίων είχαν καταλυτική σημασία της ταχείας ανάπτυξης των Windows.

    Τα Windows Millennium Edition (επίσης γνωστά ως Windows ME) κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2000, ακριβώς όπως τα Windows 2000, έφεραν οπτικές βελτιώσεις και σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά τις επιδόσεις. Η πολύ γρήγορη εκκίνηση όσο και η ανανεωμένη πλευρά των multimedia του λειτουργικού συστήματος έφερε τη προσθήκη του Windows Media Player 7 και του Windows Movie Maker που ήταν βασικά στοιχεία της επιτυχίας.

    Windows XP

    Τα Windows XP χρησιμοποιούνται ακόμη, με περίπου 17% σε όλο τον κόσμο να κάνουν ακόμα  χρήση του λειτουργικού συστήματος μέχρι και σήμερα.Τα Windows XP ήταν και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που ξεκίνησε από τη Microsoft. τον Οκτώβριο του 2001. Τα Windows XP ήρθαν σε διάφορες εκδόσεις, Home, Professional και Media Center, το καθένα με διαφορετικά σύνολα  εφαρμογών που απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες χρηστών.

    Στα Windows XP περιλαμβάνονται εφαρμογές όπως ο Internet Explorer 6 και μια νέα έκδοση του Windows Media Player, ενώ επίσης επαίρεται μια εντελώς νέα εμφάνιση που έκανε το ίδιο το λειτουργικό σύστημα πολύ πιο ελκυστικό για τους χρήστες.

    Η υποστήριξη των Windows XP έληξε τον Απρίλιο του 2014 και προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα για τη Microsoft, λόγω του μεγάλου μερίδιου αγοράς εκείνη την εποχή, καθώς οι χρήστες αρνήθηκαν να αναβαθμίσουν τα λειτουργικά τους σε μία νεότερη έκδοση, λόγω των χαμηλών απαιτήσεων και την εξαιρετική αξιοπιστία τους. Η ασφάλεια ωστόσο αποτέλεσε το κύριο μέλημα, διότι τα XP δεν ήταν σε θέση να προστατεύσουν τα δεδομένα των χρηστών από τις σύγχρονες απειλές.

    Windows Vista

    Το ονομά τους κάποιοι δεν θέλουν να το ακούν καθόλου, διότι είναι ένα από τα πιο αποτυχημένα λειτουργικά συστήματα στην ιστορία της Microsoft. Τα Windows Vista κυκλοφόρησαν επίσημα στις 30 Νοεμβρίου του 2006. Ήρθαν με μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου επανασχεδιασμένου περιβάλλον χρήσης και πολλές βελτιώσεις στην ασφάλεια αλλά από την άποψη της απόδοσης ήταν σκέτη αποτυχία.

    Τα Windows Vista ήταν η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που είχε το εφέ Aero, ενώ επίσης επαίρεται το νέο Windows Search, νέα εργαλεία πολυμέσων, ένα ανανεωμένο σύστημα  δικτύου και καλύτερα χαρακτηριστικά ήχου. Η ανάπτυξη των Windows Vista πήρε περίπου 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί, έτσι πολλοί υποστήριξαν ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος ήρθε πολύ αργά μετά τα Windows XP.

    Οι απαιτήσεις συστήματος των Windows Vista: επεξεργαστής 1 GHz, 1 GB RAM, Μνήμη γραφικών 128 MB (ελάχιστη), 80 GB αποθηκευτικός χώρος.

    Windows 7

    Η Microsoft προσπάθησε να διοθώσει την καταστροφή των Vista με τα Windows 7, ένα λειτουργικό σύστημα που έφερε αρκετές βελτιώσεις όσον αφορά τις επιδόσεις και την εμφάνιση.

    Τα Windows 7 ήταν και πάλι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των Home και Professional, και χαρακτήρισε την υποστήριξη multi-touch, νέα οπτικά εφέ με κάποιες αλλαγές και καλύτερη ασφάλεια.

    Τα Windows 7 είναι σήμερα το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα στον κόσμο για desktop pc's με περισσότερο από το 50% χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η υποστήριξη για τα Windows 7 θα τελειώσει τον Ιανουάριο του 2020.

    Πριν από 29 χρόνια σαν σήμερα η Microsoft παρουσίασε τα Windows 1.0 Micros13

    Windows 8

    Τον Οκτώβριο του 2012, τα Windows 8, έφεραν μια εντελώς διαφορετική και σύγχρονη αλλαγή εστιάζοντας πολύ περισσότερο στις δυνατότητες αφής. Ακριβώς όπως αναμενόταν, η έκδοση των Windows 8 επηρεάστηκε σημαντικά κατά τους πρώτους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας, κυρίως λόγω της "σύγχρονης" διεπαφής. Κυκλοφόρησαν χιουμοριστικά βίντεο που δείχνουν οι χρήστες προσπαθούν να δουλέψουν το λειτουργικό σύστημα με κακό αποτέλεσμα.

    Τα Windows 8.1 και τα Windows 8.1 Update ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2013 και τον Απρίλιο του 2014, αντίστοιχα, και έπρεπε να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών με το σύγχρονο λειτουργικό σύστημα. Το κουμπί της έναρξης επέστρεψε, αλλά ακόμα χωρίς μενού έναρξης, ενώ το Metro UI έλαβε περισσότερες δυνατότητες να καταστεί κατάλληλο για χρήση με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.

    Windows 10

    Τα Windows 10 παρουσιάστηκαν  για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου και κυκλοφόρησαν στους χρήστες σε (beta) μορφή στις αρχές Οκτωβρίου 2014.

    Τα Windows 10 επαναφέρουν πλήρως το μενού έναρξης με τη Microsoft να ζητάει από τους χρήστες για βοήθεια και προτάσεις σχετικά με το πώς να βελτιώσουν το λειτουργικό σύστημα. Η εταιρεία επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στην επιφάνεια εργασίας και να εφαρμοστούν επίσης χαρακτηριστικά, όπως πολλαπλές επιφάνειες εργασίας και νέα οπτικά εφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι προσφέρουν εδώ.

    Τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν την τελική έκδοση τους τον Απρίλιο του 2015, αλλά η Microsoft δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ημερομηνία έναρξης για τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

    Πριν από 29 χρόνια σαν σήμερα η Microsoft παρουσίασε τα Windows 1.0 Tech-p10

    Πηγή: TheGreeksEnergy    Έχει επεξεργασθεί από τον/την Paulos στις 3/17/2016, 12:21 am, 4 φορές συνολικά


    Σχόλια

    Ενδιαφέρον θέμα το διάβασα αν και δεν ήξερα αρκετά καλά τα πρώτα Windows , ευχαριστω για τις πληροφοριες Παυλο.


    ετσι να μαθενουν οι νεει και να θιμουντε οι παλιοι
    τα πρωτα windows που ειδα ( χορης να εχο καμια σχεσει με αυτα) ειταν τα 3.1 (  3.11 τα ειξερα) Wink
    μετα πιγα στα 98se (Second Edition) Wink
    τα 2000 τα δουλεψα για λιγο αλλα δεν ειδα κατη εξερετικο Rolling Eyes
    τα xp ειταν ειναι και θα εινε το καλιτερο λυτουργικο για μενα cheers
    τα vista δεν τα ειχα ποτε αλλα λενε πος ειναι σβιστα :kokkinikarta: 
    αν και εχο 7 home 64 bit προτιμο τα xp Wink
    τα 8ρια τα εχο δη και δεν μαρεσουν :lol:
    τα 10 δεν τα εχω δη ποτε Rolling Eyes


    θα ηταν ωραιο αν υπηρχε καπιο video που να μιλαει απο τα windows 1.0 ως τα 10 Wink    Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

    Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Μοιραστείτε αυτό το θέμα

    Url
    BBcode
    HTML

    Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης