Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

Μη συνδεδεμένος. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


 

Θεματικές Ενότητες

Η οπτική αναγνώριση είναι μια από τις πλέον σημαντικές λειτουργίες που μπορεί να επιτελέσει ο υπολογιστής. Μερικές φορές μπορεί να ανταγωνιστεί τον άνθρωπο στην αναγνώριση των αντικειμένων σε μια σειρά από εικόνες. Αλλά μήπως το τελικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι οι υπολογιστές μιμούνται το ανθρώπινο οπτικό σύστημα;

Έτσι, μια νέα έκθεση της ιστοσελίδας

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: Paulos - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 4930 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/02/2016
Οι δομές του σύμπαντος και του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι εντυπωσιακά παρόμοιες.

Στον ανατολικό πνευματικό κλάδο του Ταοϊσμού, το ανθρώπινο σώμα έχει από καιρό θεωρηθεί ως ένα μικρό σύμπαν, σαν ένα μικρόκοσμο. Δεδομένου ότι οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων που γίνονται στις Ηνωμένες...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 2 - Αναγνώσεις: 3904 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/01/2015
Την τελευταία δεκαετία έχουμε δει μερικές θεαματικές εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά μήπως υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά σε αυτό το γενναίο "νέο κόσμο"; Αυτό ήταν το θέμα συζήτησης από μια ομάδα επιστημόνων πληροφορικής και ειδικοί σε θέματα ηθικής στη φετινή συνεδρίαση της American Association για την Πρόοδο της Επιστήμης.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον αντίκτυπο...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: Paulos - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 3631 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/02/2016
Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν στις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της Κίνας και της Ινδίας.

Ο κύριος ένοχος είναι η εκπομπή των μικρών σωματιδίων από σταθμούς παραγωγής...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: Paulos - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 2546 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/02/2016
Ο εγκέφαλος των ανθρώπων που παίζουν παιχνίδια είναι διαφορετικός από όλους τους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Υπάρχει πολλή συζήτηση και δεν είναι τόσο πολλές οι μελέτες σχετικά με την επίδραση των βιντεοπαιχνιδιών στους εγκεφάλους των ανθρώπων, αλλά τώρα έχουμε ορισμένα στοιχεία που ρίχνουν φως σε αυτό το θέμα.

Όπως...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: Paulos - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 3701 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/12/2015
Είναι μια μικρή αλλαγή, αλλά τα ζώα δεν έπρεπε να περπατάνε στα πίσω πόδια τους με τον ίδιο τρόπο όπως εμείς.

Βέβαια, ορισμένα πρωτεύοντα θηλαστικά μπορούν να περπατάνε στα δύο πόδια για μικρά χρονικά διαστήματα, αλλά ποτέ δεν φαίνονται τόσο χαλαρά, ούτε αντέχουν αρκετά το βάρος τους με έναν τόσο ανθρωπόμορφο τρόπο όπως κάνει αυτός ο γορίλας.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 2636 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/12/2015
Τα περισσότερα από τα όνειρά μου είναι αρκετά βαρετά. Μιλάω με κάποιον που ξέρω σε ένα γνώριμο μέρος ή περιστρέφεται γύρω από πράγματα που έκανα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, συνήθως δεν θυμάμαι τι ονειρεύτηκα το προηγούμενο βράδυ. Αλλά τι γίνεται με τους ανθρώπους που έχασαν την όραση τους, ή δεν μπορούσαν να δουν ποτέ; Τι ονειρεύονται;

Ευτυχώς για εμάς,...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 5 - Αναγνώσεις: 2979 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/11/2015
Αυτοί οι μυστηριώδεις σχηματισμοί στις παραλίες, όπως αυτοί που εντοπίστηκαν σε μια παραλία στο Dorset της Αγγλίας, ονομάζονται beach cusps - και ένας από τους λόγους που είναι μυστηριώδεις είναι ότι οι επιστήμονες ακόμα δεν είναι εντελώς σίγουροι για το πώς σχηματίζονται.

Οι...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 2 - Αναγνώσεις: 3095 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/09/2015
Eπιστήμη UNRy31U
Η παραπάνω εικόνα είναι ασπρόμαυρη, σωστά; Καμιά αμφιβολία γι ' αυτό. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να εξαπατήσει το μυαλό σας να σκεφτεί ότι αυτή η εικόνα έχει χρώμα; Πως; Δείτε το παρακάτω βίντεο!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 1 - Αναγνώσεις: 3165 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/11/2015
Είναι αυτή η εποχή του χρόνου πάλι. Τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους και πολύ σύντομα, θα είναι εντελώς γυμνά. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έτσι ακριβώς λειτουργεί η φύση όταν έρχεται το φθινόπωρο.

Η απλούστερη εξήγηση γιατί τα φύλλα αλλάζουν χρώμα το φθινόπωρο είναι επειδή χάνουν τα μόρια της χλωροφύλλης τους, τα οποία τυχαίνει να είναι πράσινα και βρίσκονται στα φύλλα...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 1 - Αναγνώσεις: 3058 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/10/2015
Αν και αυτό το βίντεο φαίνεται απολύτως καταπληκτικό, ίσως αναρωτιέστε τι στο διάολο συμβαίνει. Λοιπόν εγώ θα βάλω τα δυνατά μου για να παραφράσω την εξαιρετικά σύνθετη εξήγηση της NASA αυτού του φαινομένου. Η NASA δηλώνει ότι...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 2913 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/10/2015
Αν βρίσκονται άνθρωποι σε κοντινή απόσταση, το ανοιχτό μάτι θα κλειδώσει πάνω τους.

Σε μια νέα μελέτη στο περιοδικό Journal of Experimental Biology, οι ερευνητές της άγριας ζωής με το Πανεπιστήμιο La Trobe της Αυστραλίας εξηγούν ότι, όσο παράξενο μπορεί να φαίνεται, το γεγονός είναι ότι οι κροκόδειλοι δεν κοιμούνται συχνά με ένα μάτι ανοιχτό.
 
Όπως και τα...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 1 - Αναγνώσεις: 2653 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/10/2015
Μια ισπανική εταιρεία με την επωνυμία Vortex Bladeless έχει αναπτύξει μια ανεμογεννήτρια που, όπως δηλώνει και το όνομά της, δεν έχει πτερύγια. Σύμφωνα με την εταιρεία η τεχνολογία τους θα μπορούσε να αλλάξει το πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την παραγωγή ενέργειας από τον αέρα.

Ένας από τους δημιουργούς της εταιρείας, ο David Yáñez, παρομοιάζει τη δημιουργία...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 3038 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/09/2015
Έκαναν τα μέρη τους να δουλεύουν προς όφελός τους.

Περίπου 1 εκατομμύριο χρόνια πριν, το Kenyan Rift ήταν κάτι σαν ένα μπουφέ για τους προγόνους μας στην περιοχή. Η περιοχή κατοικείται από ελέφαντες, ιπποπόταμους, μπαμπουίνους και πολλά άλλα μεγάλα ζώα, που οι πρώτοι άνθρωποι θα κυνηγούσαν, θα έσφαζαν και θα τρέφονταν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 1 - Αναγνώσεις: 2437 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/09/2015
Ορισμένα είδη έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 75%

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από περιβαλλοντική ομάδα World Wildlife Fund, δείχνει ότι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι ωκεανοί της Γης έχουν βιώσει μια δραματική πτώση της βιοποικιλότητας και το χειρότερο είναι ότι έχει δημιουργηθεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Έτσι, η πράσινη ομάδα...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: Paulos - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 2450 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/09/2015
Αποκαλύπτει η έρευνα ότι, μερικοί καπνιστές ζουν σε ακραίες ηλικίες.

Έχει αποδειχθεί για το κάπνισμα ότι ανεβάζει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιαγγειακών προβλημάτων. Υπάρχει ακόμη απόδειξη ότι επιταχύνει τη γήρανση. Συμπέρασμα, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη συνήθεια να έχουμε και να επιμείνουμε για χρόνια, όχι όταν οι παρενέργειες περιλαμβάνουν ασθένειες...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 5 - Αναγνώσεις: 2084 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/09/2015
Ο ιδρώτας είναι συχνά αρκετά αηδιαστικός, ιδιαίτερα μετά από την γυμναστική. Έτσι δεν είναι; Αλλά σύμφωνα με μια νέα έρευνα οι άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν θετικά συναισθήματα μέσω του ιδρώτα τους.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 2288 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/09/2015
Ο θειοκυανικός υδράργυρος (ΙΙ), ή (Hg (SCN) 2) για αυτούς που ξέρουν, είναι μια ανόργανη χημική ένωση που μοιάζει με μία απλή λευκή σκόνη. Στην τυπική της ανέγγιχτη μορφή είναι αρκετά απατηλή. Αλλά ο θειοκυανικός υδράργυρος κατέχει ένα βαθύ μυστικό.

Όταν αναφλέγεται παράγει μια αντίδραση που είναι καλύτερα γνωστή ως φίδι του Φαραώ. Και είναι η πιο τρελή χημική αντίδραση...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 1 - Αναγνώσεις: 1961 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/09/2015
Λέγεται συχνά ότι οι γυναίκες είναι πιο ικανές λεκτικά από τους άνδρες. Τώρα η επιστήμη έχει βρει έναν λόγο για αυτό. Άντρες, μπορείτε να κατηγορήσετε την τεστοστερόνη.

Η απάντηση βρίσκεται στη δομή του εγκεφάλου σας.

Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές από την Ολλανδία και την Αυστρία δείχνει ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης επηρεάζουν τις...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 2089 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/09/2015
Για να είμαστε δίκαιοι, είχαν βοήθεια από τους δορυφόρους.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Yale στις ΗΠΑ είναι πολύ περήφανοι που ανακοινώνουν ότι, με τη βοήθεια των δορυφορικών δεδομένων, τις δασικές απογραφές και τις τεχνολογίες υπερυπολογιστή, έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν μια απογραφή όλων των δέντρων που μεγαλώνουν τώρα στον παλιό καλό μας πλανήτη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 1 - Αναγνώσεις: 1856 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/09/2015
Δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεστε αν ιδρώνατε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο τον περασμένο Ιούλιο. Δεν πάει τίποτα στραβά με σας ή τους ιδρωτοποιούς αδένες σας, είναι απλά ότι, 1 έως 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους αποδείχθηκε ότι ήταν ο πιο καυτός μήνας που έχει καταγραφεί.

Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία για τις επιφάνειες της γης και των ωκεανών υπερέβη το μέσο...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 5 - Αναγνώσεις: 2338 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/08/2015
Μπορεί να φαίνεται σαν να βγήκε από μια ιστορία του Φίλιπ Ντικ , αλλά τα βιονικά μάτια δεν είναι πλέον καθαρά αποκυήματα της φαντασίας των συγγραφέων! Για πρώτη φορά μετά από χρόνια μια γυναίκα έχει τη δυνατότητα να δει και πάλι με τη βοήθεια...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 2521 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/09/2015
Είναι φυσιολογικό να έχετε μια μελανιά κάθε τόσο, συμβαίνει σε όλους. Κατά τη διάρκεια λίγων ημερών, η μελανιά σας θα περάσει από ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, αλλά σκεφτήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Η μελανιά σας αλλάζει χρώμα, επειδή το σώμα σας ξανά απορροφεί

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 3 - Αναγνώσεις: 2411 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/08/2015
Είναι απλά ένα βίντεο από ένα χαρούμενο πουλάκι, σωστά; Τι θα μπορούσε ενδεχομένως να πάει στραβά;

Αυτό το βίντεο ενός πουλιού Κίουι που περπατά ξέγνοιαστα σε ένα λευκό επίπεδο δεν μπορεί να μοιάζει με κάτι τόσο βαθύ, αλλά μόλις περάσετε από τα δύο πρώτα «χτυπήματα», θα αρχίσετε να βλέπετε την σκοτεινή πλευρά, μόνο επιδεινώνεται καθώς το βίντεο προχωράει....

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 2 - Αναγνώσεις: 2267 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/08/2015
Είστε αρκετά έξυπνοι σωστά; Έξυπνοι και πολύ αστείοι. Φυσικά και είστε, ακριβώς σαν κι εμένα. Αλλά δεν θα ήταν τρομερό αν κάναμε λάθος; Οι ψυχολόγοι έχουν δείξει ότι είναι πιο πιθανό να μην βλέπουμε τα δικά μας σφάλματα από ό, τι μάλλον συνειδητοποιούμε. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί μερικοί ανίκανοι άνθρωποι είναι τόσο ενοχλητικοί, και επίσης να δώσει μια υγιή δόση ταπεινοφροσύνης...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 8 - Αναγνώσεις: 1774 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/09/2015
Λοιπόν πρώτα απ 'όλα, αν αυτό συμβαίνει μόνο περιστασιακά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Οφείλεται σε ένα προσωρινό λάθος στο ακουστικό μας σύστημα. Αλλά αυτό δεν ισχύει, αν απλά ακούσατε πολύ δυνατή μουσική, τότε το ακουστικό σύστημα σας είναι σε υπερδιέγερση και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη - όπως οι μονόπλευρες

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 1 - Αναγνώσεις: 1743 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/08/2015
Όσο μεγαλώνετε σε ηλικία, τόσο μεγαλύτερα γίνονται τα αυτιά σας. Σύμφωνα με μια κοινή λανθασμένη αντίληψη, τα αυτιά σας συνεχίζουν να μεγαλώνουν λόγω του χόνδρου, ο οποίος υποτίθεται ότι συνεχίζει να μεγαλώνει σε ολόκληρη τη ζωή σας.

Στην πραγματικότητα ο χόνδρος δεν μεγαλώνει σε μέγεθος σε όλη σας τη ζωή


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 1 - Αναγνώσεις: 6079 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/08/2015
Μερικές φορές είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των κοσμικών φαινομένων. Είναι όλα απλά τόσο τεράστια, και μακριά - οι εγκέφαλοί μας δεν είναι εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις τάξεις μεγέθους που ασχολούνται με σουπερνόβα, μαύρες τρύπες, γαλαξίες και τα παρόμοια. Μακάρι να μπορούσαμε απλά να αναπαράγουμε μια μικρή έκδοση, ας πούμε, μιας μαύρης τρύπας, εδώ στη...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 1674 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/08/2015
Ποιος δεν θέλει τις δυνάμεις που "λυγίζουν" του Yoda ή του Neo. Μπορούν και οι δύο να ελέγχουν αντικείμενα είτε με δύναμη ή μόνο με το μυαλό τους. Δεν θα ήταν θαυμάσιο αν φυσιολογικοί άνθρωποι είχαν μια τέτοια δύναμη;


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 0 - Αναγνώσεις: 1850 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/08/2015
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου έως το 70% όλων των ανθρώπων (ή του συνόλου των Αμερικανών τέλος πάντων) είναι γνωστό ότι αισθάνονται τακτικά σαν κάποιος να τους έσπρωξε από τον γκρεμό και να πέφτουν. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι σημαίνει αυτό;

Μπορεί να μας ξέμεινε από όταν ήμασταν πρωτεύον θηλαστικά.

Μυόκλωνος είναι η ακούσια σύσπαση...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →
Αναρτήθηκε από: SpaWnAge - Σχόλια: 3 - Αναγνώσεις: 2134 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/08/2015

Θεματικές Ενότητες [30]

  Επιστροφή στην κορυφή

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


Συντονιστές : Christina, Θάλεια, *Teoxxx*, Administator

Χρήστες συνδεδεμένοι στο forum: Κανένας

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

  • Υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις
  • Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις
  • Υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Κλειδωμένο ] Υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Κλειδωμένο ]
  • Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Κλειδωμένο ] Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Κλειδωμένο ]
  • Υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Δημοφιλές ] Υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Δημοφιλές ]
  • Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Δημοφιλές ] Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Δημοφιλές ]
  • Ανακοίνωση Ανακοίνωση
  • Σημείωση Σημείωση
  • Global announcement Global announcement